Wat was de datum van de eerste dag van jouw laatste menstruatie?

Jouw cyclus lengte in dagen:

Vul jouw mailadres in om wekelijks op de hoogte te blijven van de voortgang van jouw zwangerschap

Ik geef toestemming aan zozwanger om wekelijks een mail met informatie over de voortgang van mijn zwangerschap te sturen.

Baby

Een babykamer onder een schuin dak? Zo doe je dat!

Wil jij een babykamer onder een schuin dak inrichten? Dat kan soms een kleine uitdaging zijn. Schuine wanden zijn namelijk niet altijd even handig. Toch kun je ook van een babykamer onder schuin dak een gezellige en knusse plek maken, waar je baby’tje heerlijk kan dromen en later kan spelen. Lees hier hoe je dat kunt doen!babykamers

Babykamer onder een schuin dak inrichten

Een babykamer onder een schuin dak inrichten kan prima! Met wat slimme trucjes creëer je veel ruimte en krijg je werkelijk een super mooie babykamer. Deze trucjes zijn:

  • Lichte kleuren: lichte en neutrale kleuren zijn heel belangrijk voor een babykamer onder een schuin dak. Donkere kleuren maken de ruimte alleen maar kleiner en dat wil je echt niet. Je hoeft natuurlijk niet voor alleen wit te gaan. Mooie pastelkleuren zijn ook prachtig!
  • Denk aan looproutes: Als je een schuin dak hebt, zijn looproutes heel belangrijk. Je baby is misschien nog wel heel klein, maar jij moet ook goed kunnen bewegen in de kamer zonder 10 keer per dag je hoofd te stoten. Bekijk daarom goed waar je rechtop moet kunnen staan en waar je het beste meubels kunt neerzetten.
  • Opbergkasten: schuine kanten kunnen een perfecte plek zijn om opbergkasten en inloopkasten te maken. Zo gaat er geen enkele ruimte verloren!
  • Een lounge hoekje: mocht je kind nog een tijd in de babykamer blijven, dan kun je een gezellig lounge hoekje maken onder de schuine kant. Door er bijvoorbeeld een laag bankje onder te maken met veel kleurrijke kussens.
  • Creëer veel licht: daglicht is erg belangrijk voor je kleintje. Is de babykamer op zolder? Probeer dan altijd een dakkapel of dakraam te plaatsen. Is dit geen optie, dan zijn er lampen verkrijgbaar die daglicht imiteren. Let er dan wel op dat je jouw kind veel beneden en buiten laat spelen.
  • Versier de schuine wand met posters om het leuker en speelser te maken.
  • Slim stapelen: wat ook erg goed werkt is stapelen onder de schuine wand. Denk bijvoorbeeld aan ladekasten die je zelf kunt indelen qua hoogte en breedte (verkrijgbaar bij onder andere Ikea). Alle verloren hoekjes op de kasten kun je vullen met opbergdozen en accessoires.

Bed onder schuin dak hoogte

Dat de babykamer onder een schuin dak zit, hoeft niet altijd te betekenen dat het bed dan maar midden in de kamer moet staan. Soms kan het bed prima onder de schuine kant, maar moet je eerst goed de hoogte meten van de muur en van het bed. Let daarbij extra goed op de hoogte van het frame van ledikantje of bedje, het hoofdbord of het voetenbord. Een klein wiegje kun je natuurlijk al snel overal neerzetten. Is je kind oud genoeg voor een boxspring? Dan kun je die mooi onder het schuine dak plaatsen!

Een andere slimme oplossing is een bedstee maken onder een schuin dak. Misschien ben je zelf handig, anders kun je zoeken naar bedrijven die een bedstee op maat kunnen maken. Het bed past dan precies onder de schuine wand en er kunnen nog wat extra opbergkastjes in gemaakt worden.

velux dakraam met balkon

VELUX CABRIO® balkon en dakterrasvenster

Extra ruimte creëren met een dakkapel of dakraam

Een babykamer onder een schuin dak kan soms donker en klein lijken. Wat dan altijd belangrijk is, is voldoende daglicht. Je kunt meer daglicht in de babykamer krijgen door een dakkapel of dakraam te plaatsen. Beide kunnen binnen een dag geplaatst worden. Toch zijn er wel een paar verschillen. Een dakkapel heeft eigenlijk meer voordelen dan een dakraam. Een dakraam geeft alleen meer daglicht en is daarnaast een stuk goedkoper (ongeveer 500 euro). Een dakkapel plaatsen kan wel een paar duizend euro kosten, maar daar krijg je dan ook meer voor terug zoals:

  • Meer woonruimte. Je krijgt extra beloopbare oppervlakte op de babykamer.
  • Er komt meer licht in de kamer met een dakkapel.
  • Je huis wordt meer waard door meer m2 loopoppervlakte en een meer unieke uitstraling

Als je een dakkapel wilt plaatsen moet je er wel aan denken dat je een vergunning moet aanvragen bij de gemeente.

Vraag hier gratis dakkapel offertes aan!

zwangerschapscursus promo