prenatalbanner sale
Baby

Zonnebril voor de baby! Een pure noodzaak!

Als het zonnig weer is, dan is het werkelijk genieten! Maar vergeet niet om goede voorzorgsmaatregelen te nemen als je met de baby naar buiten gaat. Zo moet je nooit vergeten om de baby goed in te smeren tegen de zon en daarnaast: zet jouw baby een zonnebril op als je naar buiten gaat. De oogjes van de baby zijn ontzettend kwetsbaar. Een zonnebril voor de baby kan schade aan het oog voorkomen als de baby straks ouder is. Lees de tips!

Kleertjes.com korting banner

Heeft de baby een zonnebril nodig?

We weten allemaal dat we onze baby, peuters en kleuters moeten insmeren als ze naar buiten in de zon gaan. Maar wist je dat je niet alleen het huidje optimaal moet beschermen, maar ook de ogen van je kind?

Volgens het Oogfonds zijn 95% van de mensen zich ervan bewust dat kinderen ingesmeerd moeten worden, maar slechts 7% van de ouders weten dat ook de oogjes van de baby bescherming nodig hebben.

Een zonnebril voor de baby is dus geen luxe, het is een pure noodzaak!
Teveel zonlicht, vooral in de zomer wanneer de zon de meeste kracht heeft, kan volgens het Oogfonds permanente schade veroorzaken aan de oogjes van de baby. 

Kinderogen zijn kwetsbaarder dan die van volwassenen. Dat komt omdat hun pupil groter is en de oogjes minder pigment bevatten die de oogjes kunnen beschermen. Wanneer er veel zonlicht en UV straling in de oogjes komt, kan het hoornvlies beschadigen. Dit verhoogt, volgens het Oogfonds, het risico op oogziektes.

banner naif

Deze negatieve gevolgen treden pas op lange termijn op. Houd er rekening mee dat het niet alleen om direct zonlicht gaat, maar ook om de reflectie van zonlicht die in de oogjes kunnen komen. Denk hierbij aan reflectie van zonlicht op zand, sneeuw en water. Koop daarom niet alleen een bril voor je zelf maar koop ook een zonnebril voor de baby!

banner babypark sale

Extra opletten met zon en kleine kinderen

Op sommige momenten moet je extra opletten met de zon. Bijvoorbeeld:

  1. Op vakantie met de baby naar landen die dichtbij de evenaar liggen: hoe dichterbij de evenaar je komt, hoe sterker de zon is. Bijvoorbeeld landen in Zuid-Europa.
  2. Tussen 12.00 en 15.00 uur: ’s middags is de zon op zijn sterkst. Houd hier dus altijd rekening mee. Het beste is om op die tijden de zon te vermijden. Ook op bewolkte dagen!
  3. Op hoogte zoals in de bergen, is de intensiteit van de zon ook sterker.
  4. Let op weerkaatsing op zand, water en in de bergen. Zet je baby daarom altijd een baby zonnebril op.

Een zonnebril voor de baby van 3 maanden

Een zonnebril voor de baby kan je al aanschaffen vanaf het moment dat je baby nog heel klein is. Hoe jonger je kind, hoe kwetsbaarder de oogjes zijn. Een baby kan al een zonnebril dragen vanaf het moment dat je kindje de baby zonnebril op het neusje laat staan. Probeer jouw baby er dus zo snel mogelijk aan te laten wennen.

Wat helpt om de zonnebril op het hoofdje te houden, is om er een elastisch bandje aan vast maken. Let er wel op dat het niet te strak zit. Overigens hoef je niet per se zelf een babyproof zonnebril te maken. Er zijn ook speciale baby zonnebrillen te koop!
beste baby zonnebril

Wat is de beste baby zonnebril?

Er zijn diverse zonnebrillen op de markt. Omdat het voor je baby zo belangrijk is dat de ogen goed worden beschermd, is het dus ook belangrijk dat je de juiste zonnebril aanschaft. Goede zonnebrillen voor baby’s voldoen aan de volgende eisen:

  1. De bril moet 100% UV-bescherming bieden of hij moet UV 400 zijn. Dit staat meestal aangegeven op de zijkant van de bril of op het etiket.
  2. Een goede bril moet groot genoeg zijn zodat het al het licht uit de oogjes kan houden. Dus zorg dat er boven, onder of aan de zijkanten geen ruimte is waar UV-licht kan binnen dringen.
  3. De zonnebril moet een CE markering hebben. Deze markering bevat een cijfer van 0 tot 4. Dit cijfer geeft aan hoeveel licht de zonnebril kan absorberen. De baby zonnebril kan het beste het cijfer 3 of 4 hebben.
  4. De glazen kunnen niet breken, zorg daarom dat ze van bijvoorbeeld onbreekbaar polycarbonaat zijn.Hippe zonnebril voor de baby

Zonnebrillen voor baby’s zijn er in vele maten en kleuren. Als de baby nog jong is, kan je het beste kiezen voor een zonnebril met elastische band. Deze brillen zijn in leuke kleuren met mooie motiefjes te verkrijgen op diverse plekken.

Denk bijvoorbeeld aan bol.com, mamaloesbabysjop of stoerekindjes.nl. Controleer wel altijd of de zonnebril die je koopt voldoet aan de genoemde eisen!

Baby banz

Goede zonnebrillen voor baby’s zijn die van het merk BabyBanz. Dit merk heeft geschikte brillen voor baby’s vanaf 0 jaar. De brillen bevatten siliconen bij het neusje en het voorhoofd, zodat de zonnebril niet in de huid drukt. De elastische band is verstelbaar zodat het nooit te strak of te los om het hoofdje zit.

Tevens kan de baby zonnebril zo meegroeien met je kleintje! De brillen zijn er in vele soorten en maten en bieden een goede bescherming voor de oogjes. Blijf wel altijd controleren of de zonnebril voor de baby voldoet aan de eisen!

Kijk hier voor nog meer must have babyspullen!sab simplex banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!