“waterwipes
Baby

Originele hippe babykleertjes! Wat zijn de trends?

Sinds ik kinderen heb, is één van mijn nieuwe hobby’s: leuke originele babykleertjes kopen. Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar al die schattige kleertjes en nog leuker om mijn dochtertje erin te zien ‘shinen’. Houd jij ook wel van hippe babykleertjes? Lees dan hier dé nieuwe trends voor de herfst en winter en waar je die leuke kleertjes kunt kopen.

baby kleertjes banner

Wat zijn de hippe babykleding trends?

Ook qua babykleertjes zijn er elk seizoen nieuwe trends. Ik vind het persoonlijk altijd wel leuk om een beetje te weten wat de trends zijn om vervolgens toch mijn eigen plan te trekken.

Maar wil je originele en hippe babykleertjes, dan is de trend volgen een goede start, want er zijn altijd wel leuke nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn komende herfst en winter (2019-2020) de eeuwenoude ‘jeans’ steeds minder populair en maken deze plaats voor ribcord broeken.

Daarnaast zie je meer ‘fluffy’ stoffen terugkomen in de mode, zijn gebreide truien en vesten voor zowel jongens (vooral vissers truien) en meisjes hip en kan een setje bretels of een broek/rok met bretels eigenlijk niet ontbreken in de kinderkast.
Kleuren die hip en trendy zijn, zijn de warme herfstkleuren zoals blauw, mosgroen, okergeel, roest en rood. Maar daarnaast is er één kleur die heel populair is, en dat is roze in allerlei tinten. Denk aan zachtroze, felroze of poederroze. Ook mauve (lijkt een beetje op lila, maar dan zachter) is zeer populair, hip en trendy bij de babykleertjes voor de meisjes.

De basis van veel kleding is donker of van lichte naturellen zoals wit of zandkleur. De basickleur wordt opgeleukt met prints of een kleurnuance. Dit najaar zie je vooral de dierenprints, ruitjes, grafische prints en twee kleurige strepen. De grafische prints hebben vaak wat weg van wegen of stadssferen. Daarnaast zie je ook veel dieren terug in de kleding zoals bosdieren.

banner vitamine-D kind

In jurken en blouses is de trend meer folkloristisch, bohemien of luxe met glitters en kraaltjes.
Wat vooral typerend is bij de trends voor babykleerjes is dat de keuze aan diverse materialen erg groot is. Denk aan ribcord, tweet, culotte, corduroystof, gebreide stoffen, fluffy stoffen en nep bont.

Waar kan je originele hippe babykleertjes vinden?

Begint jouw shoppers hart al sneller te kloppen na het horen van deze trends voor babykleertjes? Dan is het nu de kunst om al deze trendy babykleertjes te scoren voor een aantrekkelijke prijs.

Ik heb zelf een aantal vaste winkels en websites waar ik altijd kan slagen voor leuke babykleding. Tevens koop ik vaak dezelfde merken. Persoonlijk vind ik het handig om steeds dezelfde merken te kopen omdat ik precies weet welke maat babykleding ik moet hebben. Dit kan namelijk nogal eens verschillen per merk.

kleertjes sale 70

Daarnaast scheelt het je heel veel zoekwerk. Gewoon zoveel mogelijk van het ene of het ander merk bestellen en je bent weer klaar voor een paar maanden. Want zeker in het eerste jaar moet je om de zoveel maanden weer een hele nieuwe garderobe aanschaffen.

Ik combineer vaak een wat duurder merk met goedkopere basics die altijd wel prima zijn. Je hoeft trouwens niet alleen maar achter je computer te zitten om leuke babykleertjes te kopen. Loop in augustus of januari eens de stad in en je wordt om de oren geslagen met uitverkoop. Of misschien is het leuk om een keer naar een designer outlet te gaan zoals in Roermond. Leuke merkkleding voor een leuk prijsje. I like!

baby kleertjes banner

En dan heb je natuurlijk ook de markt, want als het om babykleertjes gaat, kan je ook gewoon naar de markt. Daar heb je vaak ontzettend leuke kleding. Kun je niets vinden, koop wat lappen stof en kruip achter de naaimachine. Dan heb je pas echt een one of a kind. Moet je alleen wel handig zijn met de naaimachine.

wat zijn leuke hippe babykleding merken

Wat zijn de leukste hippe babykleding merken?

Ik heb zelf een merk waar ik helemaal fan van ben en waarvan ik bijna altijd alles wel leuk vind. Ik wacht dan meestal op het moment dat er sale is en sla dan een hele berg in. Dat is overigens ook het voordeel van online babykleertjes kopen: je kunt sneller actie ondernemen als er sale is.

Ik probeer ook altijd even te kijken naar leuke Nederlandse merken, omdat ik het belangrijk vind om de Nederlandse ondernemers te steunen. Een heel bekend en groot Nederlands merk is Z8 baby (spreek uit: zacht baby). Dit merk levert elk seizoen weer trendy en hippe babykleertjes van geweldige kwaliteit met leuke prints.

Andere Nederlandse merken zijn Imps en Elfs, Ammehoela, B.NOSY, Bampidano, Kiezeltje, Noppies, Dirkje, HEMA, Jottum en nOeser. Dat zijn de merken die ik zo ken, maar misschien kent iemand nog meer merken uit Nederland of België voor hippe babykleertjes? Ik ben ook heel benieuwd naar jouw favoriete merk! Je kan natuurlijk ook babykleertjes zelf maken met een eigen innaailabel!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019