sale kleertjes header
Nieuws

Dakkapel laten plaatsen op de babykamer

Een kleine baby heeft natuurlijk wel een eigen plekje nodig in jullie woning. Hebben jullie een slaapkamer vrij of moet deze nog gecreëerd worden? In dit artikel geven we handige tips om ruimte voor jullie baby te maken en hoe jullie de zolder kunnen omtoveren tot schattige babykamer. Bijvoorbeeld, door een dakkapel laten plaatsen op de babykamer of door slim gebruik te maken van de schuine wanden. Wat jullie ook van plan zijn, zorg ervoor dat je alles goed voorbereidt en dat je op tijd klaar bent!

luierkorting op pampers banner

Zo maak je ruimte in huis voor de baby!

Niet iedereen heeft een woning waar meteen ruimte is voor een babykamer. Soms moet je wat aanpassingen in huis doen of zit er niets anders op dan te verbouwen. Bijvoorbeeld door een dakkapel te laten plaatsen op de babykamer om meer ruimte te creëren.

Wanneer de kleine baby op komst is, dan is het goed om eerst te bepalen welke ruimte als babykamer gaat fungeren. Dit hoeft niet altijd een kamer te zijn. Je kunt een washok, grote inloopkast, kantoortje of zolder ook tijdelijk omtoveren tot babykamer. Bedenk dan wel eerst goed waar de spullen die nu op die plek staan naar toe moeten.

dakkapel plaatsen banner

Wordt het washok de babykamer, dan moet er natuurlijk een plekje gevonden worden voor de wasmachine. Dit kan in de keuken, badkamer of kelder. Staat de wasmachine is het zicht, dan kun je er een mooi kastje omheen bouwen zodat je er niet de hele tijd tegenaan hoeft te kijken.

Lees hier meer tips als je weinig ruimte hebt voor de babykamer!
babykamer schuin dak
Moet de studeerkamer of kantoor eraan geloven? Misschien kun je dan je bureau ergens in de woonkamer of slaapkamer kwijt. Voordat je alles gaat verhuizen is het goed om eerst uit te zoeken wat je nog echt nodig hebt en wat in principe weg kan of opgeborgen kan worden. Zo staat het niet in de weg. Hetzelfde geldt voor de garderobe. Als jullie deze gaan omtoveren tot babykamer, kan je met opruimen al een heel eind komen. Spullen die je niet nodig hebt kun je weggooien, verkopen of naar de kringloop brengen.

banner billendoekjes waterwipes

Zolderkamer inrichten als babykamer!

Wat misschien nog wel de beste optie is voor een babykamer is de zolder. Zo hoef je geen ruimte in huis op te offeren. In veel huizen is de zolder een loze ruimte die alleen maar dient als opslag. Super zonde, want van de zolder kun je een geweldige babykamer maken!

Als je van de zolder een babykamer gaat maken zal je eerst moeten opruimen. Zoek de spullen die er staat eens goed uit en vraag jezelf af wat je echt nog gaat gebruiken en wat niet. Zijn er een aantal spullen die je niet weg wilt gooien dan kun je deze opbergen in een kast, achter een scheidingswand (als je een grote zolder hebt) of onder de schuine kant van het dak.

Dakraam of dakkapel laten plaatsen op de babykamer

Wanneer je zolder als babykamer gaat functioneren is het heel belangrijk om licht te creëren. Dit kan je doen door een dakraam of dakkapel plaatsen op de babykamer. Je hebt dan niet alleen veel meer licht, maar ook flink wat meer ruimte!
Is het niet mogelijk om een dakkapel laten plaatsen op de babykamer dan zal je op een andere manier licht moeten creëren. Als je zolder dakramen heeft scheelt het al een hoop, maar sommige zolders hebben zelfs dat niet. Tegenwoordig heb je dakramen die je kan omtoveren tot Frans balkon! Hoe leuk is dat!

velux dakraam met balkon

VELUX CABRIO® balkon en dakterrasvenster

Tips als je van de zolder een babykamer maakt

 • Creëer licht op zolder

  Je zou dan nog lampen kunnen neerhangen die daglicht imiteren. Het licht van deze lampen is helder. Zorg er echt voor dat er voldoende verlichting is, want hoe knus het ook lijkt: je kind heeft goed licht nodig op de slaapkamer. Het schijnt dat kinderen op oudere leeftijd depressief kunnen worden als ze te weinig licht hebben. Laat ze dus ook veel beneden spelen.

 • offerte dakkapel aanvragen

 • Tip kies voor vrolijke en lichte kleuren op zolder

  Een zolderkamer is vaak al wat donker van zichzelf. Het is dan geen goed idee om de muren ook nog eens in donkere kleuren te verven. Kies dus altijd voor lichte en vrolijke kleuren en maak het gezellig met kussentjes, spulletjes en een leuk kleed. Je creëert nog meer ruimte als je ook de vloer licht houdt. Kies dus niet voor donker tapijt, maar liever voor licht laminaat en leg hier een mooi en vrolijk kleed op.

 • Nog een paar andere tips als je van de zolder een babykamer maakt

  • Zorg dat het trappengat goed is afgesloten.
  • Bekijk goed of je overal goed kunt lopen en niet telkens ergens tegenaan botst.
  • Isoleer de zolder goed zodat je kind het in de zomer niet te warm heeft.
  • Staat er een cv-ketel op zolder? Controleer dan of de CV lawaai maakt of niet. Je kunt er altijd nog een kast omheen bouwen.
dakkapel plaatsen banner

Babykamer schuin dak

Elke zolder heeft schuine wanden. Deze wanden maken de kamer nog wat kleiner. Je kunt meer ruimte maken door een dakkapel laten plaatsen op de babykamer. Heb je dat budget niet? Misschien kan je wel een kleine lening afsluiten voor deze babykamer verbouwing.

Als je slim gebruikt maakt van de schuine wanden, heb je er minder last van en is een dakkapel niet eens nodig. Als eerste is het verstandig om de schuine wanden in een lichte kleur te schilderen. Dit is een relatief goedkope manier om meer licht te creëren. De wanden kan je ook gebruiken voor decoratie in vrolijke en luchtige kleuren.

Het nadeel van schuine wanden is dat je geen kasten er tegenaan kan zetten. Wat je wel kunt doen is de schuine wanden gebruiken om zelf inbouwkasten tegenaan te bouwen. Bijvoorbeeld met schuifdeuren of je laat de kast open. Een andere mogelijkheid om schuine wanden te gebruiken is door een bedstee te maken voor je kind. Lees hier meer tips voor een babykamer onder een schuin dak.cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019