“header
Bevalling

De bevalling opwekken

Hoe dichterbij je bij de uitgerekende datum komt, hoe meer zin je krijgt om je baby eindelijk in je armen te houden. Daarom kunnen die laatste loodjes van je zwangerschap soms behoorlijk zwaar wegen. Zeker als je de 40 weken zwangerschap bent gepasseerd maar nog steeds geen baby hebt. Wanneer je 42 weken erop hebt zitten neemt het ziekenhuis actie en gaan zij de bevalling opwekken. Maar voor die 42 weken zal je het toch nog moeten uitzitten.

philips banner babyfoon

Bevalling opwekken: 6 Tips om zelf de weeën opwekken

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf het heft in handen te nemen door op natuurlijke wijze de bevalling proberen op te wekken. Er zijn een aantal trucjes en tips waarmee je de bevalling opwekken kunt. Hoewel bij geen enkele van deze trucjes wetenschappelijk bewezen is dat ze echt werken, kan het misschien soms net dat extra zetje geven.

En wanneer je het echt gehad hebt, probeer je natuurlijk van alles om ervoor te zorgen dat je jouw baby zo snel mogelijk tegen je aan kunt drukken. Overigens kunnen geen van deze trucjes of tips om de weeën opwekken kwaad.

 1. Blijf bewegen

  Hoewel je jezelf misschien lomp voelt en weinig energie hebt is het echt goed voor je lijf om altijd in beweging te blijven. Dus ook tegen het einde van je zwangerschap. Een bijkomend voordeel is dat beweging weeën kunnen stimuleren waarna de zwaartekracht haar werk kan doen. Uiteraard hoef je niet kilometers af te leggen, maar dagelijks een wandeling of een stukje fietsen is al genoeg.

 2. bevalling opwekken trucs tips

 3. Bevalling opwekken met seks

  Misschien is het niet meteen iets waar je zin in hebt, maar seks tijdens de zwangerschap kan ervoor zorgen dat je bevalling eerder op gang komt en wel op 2 manieren. Als eerste bevat sperma het hormoon prostaglandine. Dit hormoon kan de bevalling opwekken.

  Als tweede zorgt een orgasme ervoor dat je baarmoeder samentrekt. Aangezien je baarmoeder tijdens de bevalling hetzelfde doet, kan het mogelijk helpen om je baarmoeder aan de gang te krijgen. Creëer dus een fijn sfeertje en laat je lekker verwennen!

 4. Prenatal 2 babykleding banner
 5. Voetreflexmassage

  In je lichaam heb je een aantal zogenoemde drukpunten die mogelijk weeën kunnen opwekken omdat deze punten verbonden zijn met je baarmoeder. Eén van die punten zit aan de binnenkant van je voeten. Masseer je voet 2 centimeter onder en achter de enkelknobbel.

  Je kunt natuurlijk ook je partner vragen om je een heerlijke massage te geven. Dat heb je tenslotte wel verdiend! En misschien kom je dan vanzelf weer uit bij het tweede punt van dit lijstje!

 6. Pittig eten

  Er zijn mensen die beweren dat pittig eten de bevalling opwekken kan. Dit eten kan ervoor zorgen dat je darmen in beweging komen wat er mogelijk voor zorgt dat je baarmoeder ook in beweging komt.

 7. Ananas eten en tonic drinken

  In het hart van een ananas en in tonic of bitter lemon zit het stofje kinine. Het is mogelijk dat dit stofje je lichaam stimuleert om te bevallen. Kinine heeft wel pas effect als je er veel van binnen krijgt.

 8. Bevalling opwekken door tepelstimulatie

  Wanneer je bevalt wordt de melkproductie gestimuleerd. Om die reden wordt er soms gedacht dat het tegenovergestelde misschien ook werkt: je stimuleert je tepels om de bevalling te stimuleren.

  Door je tepels te stimuleren (masseren of erop zuigen) wordt oxytocine aangemaakt en dit stofje kan weeën opwekken.

Weet jij nog manieren waarmee je de bevalling opwekken kunt? Laat het ons weten en dan voegen we jouw tip toe aan dit artikel.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!