sale kleertjes header
Bevalling

De bevalling opwekken? Lees deze tips!

Hoe dichter je bij de uitgerekende datum komt, hoe meer zin je krijgt om jouw baby eindelijk in je armen te houden. Daarom kunnen die laatste loodjes van de zwangerschap soms behoorlijk zwaar wegen. Zeker als je de 40 weken zwangerschap bent gepasseerd, maar nog steeds geen baby hebt. Pas wanneer je 42 weken erop hebt zitten, neemt het ziekenhuis actie en gaan zij de bevalling opwekken. Voor als je niet zo lang kunt wachten? Er zijn manieren hoe je zelf de bevalling kunt opwekken. Lees onderstaande tips!

Zalando 1 75p korting banner

Tips hoe je zelf de bevalling opwekken kunt!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf het heft in handen te nemen door op natuurlijke wijze de bevalling proberen op te wekken. Er zijn een aantal trucjes en tips, waarmee je de bevalling opwekken kunt. Hoewel bij geen enkele van deze trucjes wetenschappelijk bewezen is dat ze echt werken, kan het misschien soms net dat extra zetje geven.

En wanneer je het echt gehad hebt, probeer je natuurlijk van alles om ervoor te zorgen dat je jouw baby zo snel mogelijk tegen je aan kunt drukken. Overigens kunnen geen van deze trucjes of tips om de bevalling op te wekken kwaad.

 1. Blijf bewegen

  Hoewel je jezelf misschien lomp voelt en weinig energie hebt, is het echt goed voor je lijf om altijd in beweging te blijven. Blijf dus ook bewegen tegen het einde van je zwangerschap.

  Een bijkomend voordeel is dat beweging weeën kunnen stimuleren waarna de zwaartekracht haar werk kan doen. Uiteraard hoef je niet kilometers af te leggen, maar dagelijks een wandeling of een stukje fietsen tijdens de zwangerschap is al genoeg.

 2. Lees ook: Dingen waar je geen puf meer voor hebt aan het einde van de zwangerschap!

 3. Bevalling opwekken met seks!

  Misschien is het niet meteen iets waar je zin in hebt, maar seks tijdens de zwangerschap kan ervoor zorgen dat je bevalling eerder op gang komt en wel op 2 manieren. Ten eerste bevat sperma het hormoon prostaglandine. Dit hormoon kan de bevalling opwekken.

  Ten tweede zorgt een orgasme ervoor dat je baarmoeder samentrekt. Aangezien je baarmoeder tijdens de bevalling hetzelfde doet, kan het mogelijk helpen om je baarmoeder aan de gang te krijgen. Creëer dus een fijn sfeertje en laat je lekker verwennen! Lees ook de bevalling opwekken met seks werkt dat echt?

 4. libido banner
 5. Voetreflexmassage

  In je lichaam heb je een aantal zogenoemde drukpunten waarmee je mogelijk weeën opwekken kunt omdat deze punten verbonden zijn met je baarmoeder. Eén van die punten zit aan de binnenkant van je voeten. Masseer je voet 2 centimeter onder en achter de enkelknobbel. Lees hier meer over voetmassage tijdens de zwangerschap.

  Tip: Je kunt natuurlijk ook je partner vragen om je een heerlijke zwangerschapsmassage te geven. Dat heb je tenslotte wel verdiend! En misschien kom je dan vanzelf weer uit bij het tweede punt van dit lijstje! 😉

 6. Pittig eten om de bevalling op te wekken!

  Er zijn mensen die beweren dat pittig eten de bevalling opwekken kan. Dit eten kan ervoor zorgen dat je darmen in beweging komen, wat er mogelijk voor zorgt dat je baarmoeder ook in beweging komt.

 7. Ananas eten en tonic drinken

  In het hart van een ananas en in tonic of bitter lemon zit het stofje kinine. Het is mogelijk dat dit stofje je lichaam stimuleert om te bevallen. Kinine heeft wel pas effect als je er veel van binnen krijgt 😉 .

 8. Bevalling opwekken door tepelstimulatie

  Wanneer je bevalt wordt de melkproductie gestimuleerd. Om die reden wordt er soms gedacht dat het tegenovergestelde misschien ook werkt: je stimuleert je tepels om de bevalling te stimuleren.

  Door je tepels te stimuleren (masseren of erop zuigen) wordt oxytocine aangemaakt en dit stofje kan weeën opwekken.

Weet jij nog manieren waarmee je de bevalling opwekken kunt? Laat het ons weten en dan voegen we jouw tip toe aan dit artikel. Lees hier nog meer tips om zelf weeën op te wekken.

prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019