“waterwipes
Zwangerschapskalender

40 Weken zwanger

40 Weken zwanger, jouw uitgerekende datum is al eind deze week! Hier heb je vast al een behoorlijke tijd naar toe geleefd! Het zou ergens heel mooi zijn als je precies op die datum gaat bevallen. Dan weet je immers waar je aan toe bent. Helaas gebeurt dat slecht bij 5% van alle bevallingen. Het kan zijn dat je eerder bevalt of, in het ergste geval, dat je nog twee weken moet wachten. Eén ding weet je wel: je kindje kan je binnen twee weken in je armen nemen!

baby kleertjes banner

Jouw baby

De baby is ondertussen zo groot als een pompoen en weegt 3400 gram. Het is dus helemaal niet vreemd als je niet kunt wachten tot de bevalling. Maar het kan ook zijn dat je het steeds enger gaat vinden. Zeker nu je weet dat je baby zo groot is als een pompoen.

top 5 beste babyfoons banner

Om de doorgang door het geboortekanaal iets te vergemakkelijken bestaat de schedel van de baby uit losse platen. Deze kunnen iets over elkaar heen schuiven waardoor de bevalling iets soepeler kan verlopen. Daarnaast zal je baarmoedermond ook steeds verder oprekken. Het zal wel even werken worden voor je, maar de baby zal er altijd uitkomen ook als je 40 weken zwanger bent.

Lees ook: Hoeveel vrouwen bevallen op de uitgerekende datum?

40 weken zwanger inleiden

40 Weken zwanger: Bevalling opwekken

In principe is er geen bewezen manier om de bevalling op te wekken. In het algemeen is het dus een kwestie van wachten. Toch zijn er een paar trucjes die heel misschien zouden kunnen werken. Lees hier meer over hoe je eventueel de bevalling kunt opwekken. Maar nogmaals: verwacht alsjeblieft geen wonderen ook niet wanneer je inmiddels 40 weken zwanger bent.

banner winkelpromo

Kleinere maag

Je baarmoeder is nu je 40 weken zwanger bent op haar grootst. Hierdoor moeten andere organen wijken en hieronder valt je maag. Het kan dus goed zijn dat je minder grote hoeveelheden kunt eten omdat je sneller ‘vol’ zit. Eet daarom steeds kleine beetjes en luister goed naar je lichaam om een misselijk gevoel of braken te voorkomen.

zwitsal box banner

Weeën herkennen

Heb je al een goed idee van hoe echte weeën precies aanvoelen? Nu het moment bijna nadert is het belangrijk dat je weet wanneer je echt weeë krijgt en wanneer het nog wel eventjes kan duren. Lees hier meer over soorten weeën.

Pak nog meer rust en probeer te ontspannen

Je bent nu echt hoogzwanger. Meer zwanger kun je eigenlijk niet zijn. Probeer daarom echt je rust te pakken. Dit is bijvoorbeeld een goed moment (en goed excuus) om te ‘series over moeders te binge-watchen‘.

Heb je series die nog wilt zien? Bekijk ze allemaal! Of lees de boeken die je altijd nog hebt willen lezen nu je 40 weken zwanger bent. In plaats van je buik te vervloeken, kun je er ook voor kiezen om er nog eventjes van te genieten. Geloof het of niet, er zijn veel vrouwen die de zwangere buik missen na de bevalling!

39 Weken zwanger 41 Weken zwanger

blije doos banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019