luieraanbiedingen header
Zwangerschapskalender

20 Weken zwanger

Je bent op de helft, vierenhalve maand zwanger. Gefeliciteerd! Nog maar 20 weken te gaan en je kunt je baby eindelijk in je armen nemen! Op dit moment is je baby 25 centimeter (vergelijkbaar met een winterpeen) en weegt hij of zij 320 gram. Nu je 20 weken zwanger bent zal je jouw kindje al goed kunnen voelen in je buik. Je krijgt in deze week ook een 20-weken echo waarop het geslacht van de baby is te zien! Of heb je deze echo vorige week al gehad?

beste babyfoon bol.com

Je baby voelen bij 20 weken zwanger

Vrouwen die al eerder zwanger zijn geweest hebben waarschijnlijk al eerder hun baby gevoeld. Zij weten immers hoe het voelt. Daarnaast zijn bij deze moeders de buikspieren al een keer uitgerekt waardoor ze nu de bewegingen sneller kunnen signaleren.
Is dit je eerste zwangerschap, dan is de kans groot dat je jouw baby nog niet hebt gevoeld of dat je hierover twijfelde.

Waarschijnlijk zal het vanaf deze week steeds duidelijker worden. Je baby begint namelijk steeds meer te bewegen. Als je 20 weken zwanger bent, maakt je baby ongeveer 200 bewegingen per dag! Dit zal je vooral voelen wanneer je zit of ligt. Als je in beweging bent wordt je baby een beetje in slaap gewiegd, maar als jijzelf stil zit dan gaat je baby zich bewegen dat ga je zeker voelen!
20 weken zwanger

20 weken echo

Doorgaans krijgt elke vrouw die 20 weken zwanger is een echo. Bij deze echo kun je erachter komen of je een jongen of meisje krijgt! Daarnaast kan de gynaecoloog zien of je baby misschien een afwijking heeft en of de groei naar behoren verloopt.

Er bestaat een kans dat er bij deze echo problemen worden opgemerkt die erg vervelende gevolgen hebben. Misschien is het noodzakelijk dat je zwangerschap vroegtijdig wordt beëindigd of wordt je voorbereid op het feit dat je kindje afwijkingen heeft. Maak je alsjeblieft niet te veel zorgen. In de meeste gevallen is de baby gewoon gezond. De 20 weken-echo is dan voornamelijk heel leuk omdat je dan je baby weer kunt zien!

20 weken zwanger: In de zwangerschapskalender volg je de ontwikkeling van je baby van week tot week

Duizeligheid bij 20 weken zwangerschap

Door je zwangerschap stroomt er extra veel bloed door je lichaam. Hierdoor kun je last krijgen van duizeligheid. In principe is dit heel normaal en is er niets aan de hand. Trek wel aan de bel als je dagelijks erg duizelig bent en het gevoel hebt dat je flauwvalt. Het is namelijk mogelijk dat je een tekort hebt aan ijzer of last hebt van bloedarmoede en een te lage bloeddruk. Neem daarom contact op met je huisarts of consultatiebureau.

banner winkelpromo

20 weken zwanger gewicht

Gemiddeld zijn vrouwen, tegen de tijd dat ze 20 weken zwanger zijn, ongeveer 5 kilo aangekomen. Voel je er niet vervelend om, het hoort er nu eenmaal bij. Je bent immers bezig met het creëren van een nieuw leven! Je kindje wordt steeds zwaarder en groter en daarnaast groeit je baarmoeder ook nog steeds. Ben je tegen deze tijd veel meer aangekomen dan 5 kilo, kijk dan eens kritisch naar je voeding. Snoep je veel? Eet je wel genoeg groenten en fruit?

Tijd voor de babykamer

Nu je het geslacht van je kindje weet is dit een goed moment om aan de slag te gaan met de inrichting van de babykamer. Als je 20 weken zwanger bent heb je nog genoeg energie en ben je nog goed mobiel om zelf de handen uit de mouwen te steken. Over een aantal weken zal je steeds minder van je lichaam kunnen vragen.

19 Weken zwanger 21 Weken zwanger

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019