luieraanbiedingen header
Zwangerschapskalender

38 Weken zwanger

Je bent 38 weken zwanger, kan je dit al geloven? In deze week en de komende weken zullen er nauwelijks nog nieuwe ontwikkelingen zijn. De baby wordt wel nog steeds een beetje zwaarder. Op dit moment weegt je kindje 3200 gram en hier komt elke dag iets van 20 gram bij. Dit is een extra vetlaagje of reservevoorraadje. De baby heeft dit nodig omdat hij of zij na de bevalling altijd wat afvalt. De nieuwe wereld en de nieuwe manier van eten is nog wat vreemd voor je kindje en daar moet hij of zij nog even aan wennen. Na een paar weken zal het gewicht er weer aan zijn.

baby kleertjes banner

38 Weken zwanger: Kwestie van wachten

We kunnen het niet mooier maken dan het is. Nu je 38 weken zwanger bent is het afwachten totdat je gaat bevallen. De meest vrouwen bevallen tussen de 38ste en 42ste week van hun zwangerschap. Je baby kan dus deze week al komen, maar met een beetje pech moet je nog een aantal weken wachten. Pak dit moment om alles goed na te lopen. Is de babykamer helemaal af? Heb je de laatste trend babykleertjes al?
Een andere goede manier om de tijd te doden is gaan lezen. Waarschijnlijk ben je de afgelopen weken voornamelijk bezig geweest met je zwangerschap en de praktische voorbereidingen. Maar weet je al hoe je jouw kindje wilt gaan opvoeden? Weet je ook precies wat je moet doen als de kleine er is? Er zijn ontzettend veel boeken verkrijgbaar over deze onderwerpen.

Ook is het goed om met je partner te overleggen hoe jullie de opvoeding voor jullie zien. Praat bijvoorbeeld eens over je eigen opvoeding en hoe je die hebt ervaren. Bespreek wat je hier goed aan vond en wat je zelf zou verbeteren. Bij de opvoeding van je kind is het erg belangrijk dat jij en je partner op één lijn zitten! Lees hier meer over de meest gemaakte fouten bij de opvoeding van een kind.
38 weken zwanger

Jouw gewicht

Gemiddeld komen vrouwen 12 kilo aan tijdens de zwangerschap. Maar het kan zijn dat jij met deze 38 weken zwanger maar 8 kilogram bent aangekomen of dat je met verbazing ziet dat je weegschaal 20 kilo zwaarder aangeeft.

Maak je hier niet te druk om, wat er aankomt gaat er zeker ook weer vanaf. Tevens is niet al het gewicht dat je bent aangekomen puur vet. Je baby neemt al bijna 3 kilogram voor zijn of haar rekening. Daarnaast heb je bijna 2 kilo aan extra vocht dat je vasthoudt, weegt je baarmoeder al een kilo, je placenta 750 gram en kunnen je borsten bijna een halve kilo zwaarder zijn.

disneybanner

Volg jouw gewichtstoename en bekijk wat het gemiddelde gewicht is per week van de zwangerschap

Wat ook nog extra gewicht geeft is het vruchtwater en het extra bloed in je lijf. Deze twee zijn ook weer goed voor ongeveer 2 kilo. Bij elkaar is dit al bijna 9 kilogram dat na de bevalling snel zal verdwijnen. En die overige kilo’s zal je ook verliezen. Zeker wanneer je borstvoeding geeft. Wist je namelijk dat je bij het geven van borstvoeding al bijna 500 kilocalorieën per dag verbrandt?
In deze blog kan je meer lezen over afvallen na de zwangerschap

38 Weken zwanger! Heb jij al een geboorteplan gemaakt met jouw wensen voor de bevalling?

37 Weken zwanger 39 Weken zwanger

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019