banner cheezzbaby 728x200
Zwangerschapskalender

18 Weken zwanger

Je bent 18 weken zwanger en je baby is nu ongeveer 20 centimeter groot. Net zo groot als een paprika en het gewicht is 200 gram. Jouw baarmoeder heeft met achttien weken zwangerschap het formaat van een meloen. Het is dus niet vreemd als je een buikje begint te zien.

lAlles voor je baby banner

Als dit je eerste kindje is zal je buikje nog maar klein zijn. Maar heb je wel al kinderen dan heb je nu met 18 weken al een goed zichtbare buik ontwikkeld! In deze periode van je zwangerschap is je kindje flink aan het sporten in de buik. Heb je jouw baby al gevoeld?

banner winkelpromo

Ontwikkeling zenuwstelsel

Als je 18 weken zwanger bent gaat de ontwikkeling van het zenuwstelsel bij je baby verder. Ondertussen zijn er al flink wat zenuwcellen gevormd. De zenuwen van je baby worden nu bedekt met myeline. Dit is een stofje dat ervoor zorgt dat de zenuwen goed met de hersenen kunnen communiceren. Verder worden de zintuigen steeds meer ontwikkeld en verfijnd zoals het gehoor, zicht, smaak en reuk. De hersenen van je kindje groeien vanaf deze week maar liefst met 90 gram per maand!
18 weken zwanger

18 Weken zwanger en last van je rug

Veel zwangere vrouwen die 18 weken zwanger zijn gaan last krijgen van hun rug. Dat komt omdat het zwaartepunt van je lichaam naar voren verschuift door het gewicht van de baarmoeder en je kindje. Hierdoor belast je de gewrichten op een andere manier en dat zijn ze niet gewend waardoor ze gaan protesteren. Dit resulteert in pijn in je onderrug. Het beste is om ervoor te zorgen dat je houding zo recht mogelijk blijft. Let ook op met tillen of bukken tijdens de zwangerschap. Probeer hierbij zoveel mogelijk vanuit je benen omhoog te komen (squats) en niet vanuit je rug.

18 Weken zwanger: In de zwangerschapskalender volg je de ontwikkeling van je baby van week tot week

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Sporten kan nog steeds

Bewegen blijft nog steeds belangrijk en op het moment dat je 18 weken zwanger bent kan je nog steeds sporten met je zwangere buik. Je hart gaat in deze periode wel wat harder te keer, maar als je een gezond hart hebt hoeft dat geen gevolgen te hebben. Pak wel van tijd tot tijd een rustmoment en blijf altijd op je voeding letten!

17 Weken zwanger 19 Weken zwanger

davitamon mamavitaal banner
vadersschapsverlof 2019