“waterwipes
Zwangerschapskalender

17 Weken zwanger

Je bent alweer 17 weken zwanger. Je baby is nu ongeveer even groot als een peer. De lengte is 18 centimeter en het gewicht 150 gram. In je buik is je baby flink aan het bewegen met zijn voetjes, handjes, armen en benen. Ook zal hij de spiertjes in het gezicht trainen door het mondje te tuiten en wenkbrauwen op te trekken. In deze periode begint je baby langzaamaan wat babyvet te ontwikkelen. Daarnaast ontstaat er nu steeds meer bot en krijgt je kindje zweetklieren.

baby kleertjes banner

17 Weken zwanger, voel je de baby al bewegen?

Het kan mogelijk zijn dat je jouw kindje al begint te voelen. Vrouwen die al een keer zwanger zijn geweest zullen de bewegingen van de baby eerder opmerken omdat ze weten hoe het voelt. Op dit moment aait je baby nog met zijn voetje of handje de baarmoederwand. Dit voelt een beetje alsof je buik rommelt. Later zal dit niet meer zo subtiel zijn! Voel je nog niets? Maak je geen zorgen, binnen een paar weken zal ook jij je kindje voelen! Lees hier meer over de eerste schopjes van de baby.

17 weken zwanger: In de zwangerschapskalender volg je de ontwikkeling van je baby van week tot week

17 weken zwanger

Nu je baby groeit, let op met blaasontsteking!

Ook wanneer je 17 weken zwanger bent blijft je baarmoeder op de blaas drukken. Hierdoor kan soms niet al de urine eruit komen wanneer je plast. Dit veroorzaakt infecties. Probeer als je naar de wc gaat echt alles eruit te plassen. Je mag hier dus best eventjes de tijd voor nemen! Alles is beter dan een blaasontsteking. Heb je deze toch opgelopen? Neem dan contact op met je huisarts.

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Nog steeds stralend zwanger

Als het goed is heb je in dit tweede trimester een mooie zwangerschapsgloed. Je huid en haar hebben er nog nooit zo mooi en vol uitgezien. Je blijft met 17 weken zwanger nog steeds aankomen, maar denk maar zo: stralende mensen worden altijd heel aantrekkelijk gevonden! En daarnaast ben je natuurlijk bezig om een nieuw leven te maken, dat is belangrijker dan wat extra kilo’s!

banner winkelpromo

Heb je eigenlijk al zwangerschapskleding aangeschaft? Je zult nu merken dat je buikje steeds groter wordt. Shop daarom alvast voor broeken met een elastische band zodat deze de komende tijd met je mee kan rekken.

16 Weken zwanger 18 Weken zwanger

de online drogist alles voor moeder en baby banner
vadersschapsverlof 2019