zozwanger adverteren
Derde trimester Week voor week Zwangerschapskalender

39 Weken zwanger

Voel je jezelf ontzettend groot? Dat kan heel goed kloppen. Nu je 39 weken zwanger bent is je baby zo groot als een watermeloen! Nog heel eventjes doorzetten, het moment dat je jouw kindje in je armen kunt nemen is echt nabij. Je kindje is er ook klaar voor en ligt al te wachten bij de baarmoedermond. De enige die ook nog klaar moet zijn voor de bevalling is jouw eigen lichaam.

babykleren aanbieding

Ergernissen en ongeduldig

Dat je op dit moment niet bepaald een zonnestraaltje bent is helemaal niet erg. Je bent er waarschijnlijk wel een beetje klaar mee. Waarschuw iedereen dus maar dat je wat sneller geïrriteerd bent. Daarnaast is het heel normaal dat je jezelf extra moe voelt en meer vergeetachtig. Probeer zoveel mogelijk rust te pakken.

Hoewel je waarschijnlijk niet kunt wachten tot je bevalling, is dit moment van rust juist heel waardevol. Misschien wel waardevoller dan je nu denkt. Na je bevallig is het echt gedaan met de rust en zal je nog maar weinig momenten voor jezelf hebben. Sommige moeders denken zelfs met enige weemoed terug aan dit moment toen ze nog 39 weken zwanger waren!

39 weken zwanger slijmverlies

39 Weken zwanger: witter huidje

Het huidje van je baby verandert een beetje van kleur nu je 39 weken zwanger bent. Allereerst was het huidje doorzichtig, hierna werd het roze doordat er meer bloed doorheen kwam en nu wordt het huidje steeds witter. Dit witte laagje wordt voornamelijk veroorzaakt door het groeiende laagje vet.

Overigens zijn alle baby’s die worden geboren nog redelijk wit of blank. Het pigment is namelijk nog niet ontwikkeld. Ben jij zelf wat getint, dan kun je dus nog steeds een blanke baby krijgen. Maar maak je geen zorgen, het huidje zal snel een ander kleurtje krijgen.

babydoos zwitsal startersbox

Super handig! Zwitsal babyolie, shampoo, wasgel, zinkzalf, zachte crème, billendoekjes, kortom alles wat je nodig hebt in een handige box met 40% korting!

Je lichaam is er bijna klaar voor

Je bent al 39 weken zwanger en dat betekent dat je lichaam zich steeds meer gaat voorbereiden op de bevalling. Zo zal je buik vaak samentrekken, ben je misselijk, heb je diarree of verlies je de slijmprop. Het is niet vreemd dat je bij elke samentrekking denkt (of hoopt) dat de bevalling nu dan eindelijk begint. Voordat je telkens in paniek raakt is het goed om nog even te lezen hoe je echte weeën kunt herkennen.

38 Weken zwanger 40 Weken zwanger

vadersschapsverlof 2019