banner cheezzbaby 728x200
Zwangerschap

Positie van de baarmoedermond voelen

De positie van de baarmoedermond kan je veel vertellen over je vruchtbare dagen, maar je hebt iets meer geduld nodig voor je inzicht hebt in hoe het precies werkt. Dit duurt vaak langer dan één menstruatiecyclus omdat je dan kunt vergelijken. Je baarmoedermond verandert tijdens je cyclus telkens van plaats en van zachtheid. Bovendien gaat hij open en dicht.

beste babyfoon bol.com

Positie van de baarmoedermond voelen

Om erachter te komen wat de stand van je baarmoeder is zul je met een of twee vingers in je vagina moeten gaan. Door zo te voelen kun je de positie van de baarmoedermond bepalen. Dit is het gemakkelijkst door op je hurken te gaan zitten of iets door je knieën te zakken en dan te voelen. Belangrijk is dat je het elke dag op dezelfde manier en rond hetzelfde tijdstip doet. Dit omdat de stand door de dag heen ook nog wel wilt veranderen.

Positie baarmoedermond voor menstruatie

Tegen het einde van je menstruatie is een goed moment om te beginnen. Je zult dan voelen dat je baarmoedermond redelijk hoog zit en een klein beetje open staat. Als je menstruatie voorbij is zul je merken dat de baarmoedermond zakt, hard is als het puntje van je neus en gesloten is.

prenatal banner weekaanbiedingen

Als je al een keer bevallen bent zal je baarmoedermond voelen alsof er een spleetje inzit, dat altijd een beetje open staat. Ben je nog nooit bevallen dat zit je baarmoedermond ook echt helemaal dicht.
positie van de baarmoedermond bepalen vruchtbare dagen

Stand baarmoedermond vruchtbaar

Als je vruchtbare dagen eraan komen zul je merken dat de baarmoeder hoger komt te zitten en dat hij zachter wordt en een beetje open komt te staan. Soms komt hij zo hoog te zitten dat je er niet meer bij kan om te voelen. Als dat het geval is bij jou zal je de meest vruchtbare dag(en) moeten gokken.

Voel je hem nog wel, hoog in je schede, dan zal je voelen dat hij steeds verder open komt te staan en dat er steeds meer slijm omheen zit. Op de dag van je ovulatie zal de baarmoedermond het hoogste punt bereiken. Hij voelt nu zo zacht als je oorlel en staat open. Je hebt nu dus je vruchtbare periode.

Naast deze methode zijn er nog andere manieren om te bepalen wanneer je vruchtbaar bent. We hebben ze op de pagina “vruchtbaarheid” voor je verzameld.

clearblue testen of je zwanger bent banner

Stand baarmoedermond na bevruchting?

Na je ovulatie zal de baarmoedermond binnen een tot enkele dagen weer laag, gesloten en hard zijn. Je kan dan stoppen met het voelen tot na je volgende menstruatie. Helaas is het niet mogelijk om aan de positie van de baarmoedermond te voelen of je zwanger bent of niet.

De beste manier om te bepalen of je zwanger bent is met een zwangerschapstest. Wij hebben een online zwangerschapstest ontwikkeld die je op weg ka helpen om te bepalen of je zwanger bent.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!