“header
Zwangerschap

Leuke dingen om te doen tijdens de zwangerschap!

Als je zwanger bent heb je misschien nog wel een miljoen dingen die je zou willen doen. Naast dingen die je ‘moet’ doen, zoals alle voorbereidingen voor de babykamer en de babyuitzet, is het heel belangrijk om tijd voor jezelf te nemen, te ontspannen en lekker rustig aan te doen. Daarom vind je hier wat leuke ideeën en dingen om te doen tijdens de zwangerschap!

zwitsal box banner

12 Leuke dingen om te doen tijdens de zwangerschap!

 1. Ga op babyboom

  Nog even lekker met jouw partner alleen op vakantie zonder baby. Doen waar jullie zin in hebben zonder rekening te hoeven houden met slaapjes, voedingen en een baby die geen zin heeft. Geniet van elkaar en het feit dat jullie nog even met zijn tweeën zijn.

 2. Niks!

  Zwanger zijn is de beste reden om gewoon helemaal niks te doen. Plof in een makkelijke outfit op de bank en geniet van de rust en van de stilte. Ga een hele serie kijken, eet een pizza in je joggingbroek en doe gewoon waar je zin in hebt.

  Je kunt ook prima misbruik maken van je zwangerschap als je ergens geen zin in hebt. Die saaie verjaardag van je oudtante bijvoorbeeld. “Sorry hoor, maar ik trek het echt niet met die buik zo lang in de auto.”
 3. Buikfoto’s maken!

  Dit kan je op allerlei verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om iedere week zelf een foto te maken, maar je kunt ook een zwangerschapsshoot boeken bij een fotograaf. Kies een stijl die jij mooi vindt en je hebt een herinnering voor het leven!

 4. Zwangerschapsmassage

  Jouw lichaam heeft het zwaar tijdens de zwangerschap. En dan mag je jezelf best af en toe een beetje verwennen. Met een zwangerschapsmassage bijvoorbeeld! Na zo’n massage slaap je beter, heb je minder rugpijn en maak je minder stresshormonen aan.

 5. Belangrijk! Tips voor wat meer tijd voor jezelf

 6. Op pad met je vriendinnen

  Ga nog een avondje op pad met je vriendinnen. Nu hoef je nog geen oppas te regelen als je erop uit wilt! Kijk hier voor inspiratie met tips voor een dagje uit met vriendinnen tijdens de zwangerschap.

 7. Slaap!

  Misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer slaap te pakken zoveel je kan. Waarschijnlijk ben je ’s nachts aan het rommelen met kussens en moet je om de haverklap plassen. Voel je dat je ogen overdag dicht zakken? Laat ze lekker zakken en pak een extra dutje.

 8. davitamon mamavitaal banner
 9. Schrijf een brief aan je baby

  Wat ook leuk is om te doen tijdens de zwangerschap is een brief schrijven aan de baby. Hoe zie jij de toekomst voor je? Wat hoop je voor je kindje? Weet je al of hij een meisje of een jongen wordt? Wat wil je aan hem of haar vertellen? Doe de brief in een envelop en geef hem later aan je kindje, als hij daar groot genoeg voor is.

  Een andere variatie op dit idee is om een email adres aan te maken voor jouw baby en deze brieven per email te versturen 😉

 10. Lees een goed boek

  Nu heb je er de tijd nog voor. En ook wel fijn, struin door de boekenzaak en koop een papieren variant, dat leest toch lekkerder dan een e-book. Inspiratie nodig? Dit zijn leuke boeken om te lezen tijdens jouw zwangerschapsverlof.

 11. Verzamel zo veel mogelijk gratis babydozen

  Bij veel winkels kan je je aanmelden voor leuke dozen met gratis babyspullen. “De blije doos” kent iedereen, maar ook bij supermarkten en drogisten hebben ze zulk soort acties. Super leuk om uit te pakken en er zitten allerlei leuke tijdschriften en kortingsbonnen in. Doe er je voordeel mee!

 12. blije doos banner
 13. Ga lekker uit eten

  Met een baby erbij kan je heus nog wel uit eten, maar je zit meestal niet echt rustig. En als je kindje groter wordt zal je misschien toch sneller kiezen voor die pannenkoekenboerderij met speeltuin dan voor die luxe sterrentent. Gun jezelf nog een onbezorgd etentje zonder kinderen.

 14. Lees ook: Tips als je gaat uit eten met kleine kinderen!

 15. Laat je nagels doen!

  Handen, voeten of allebei? Geef jezelf een manicure of pedicure cadeau. Zeker jouw voeten hebben het wel verdiend na het meezeulen van die extra kilo’s.

 16. Ga zwemmen!

  In het water heb je geen last van die zwangere buik. Jouw gewicht is in het water namelijk totaal onbelangrijk. Ga daarom lekker zwemmen. Het warme water werkt ontspannend en vaak is het heel fijn voor je gewrichten en rug, die toch flink te lijden hebben onder het gewicht van je buik. Meer weten over de voordelen van zwangerschapszwemmen?

Met deze lijst van dingen om te doen tijdens de zwangerschap heb je hopelijk genoeg inspiratie om de laatste weken door te komen. Zeker als je verlof hebt en de rest van de wereld gewoon door draait, kan de tijd soms best lang duren. Heb je nog meer ideeën nodig? Gebruik dan deze tips tegen verveling tijdens zwangerschapsverlof, want vervelen is dus zeker niet nodig!nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!