wishup banner
Zwangerschap

Dit zijn de leukste gratis babydozen!

Als je zwanger bent of wanneer de baby is geboren, kan je bij een aantal aanbieders gratis babydozen of zwangerschapsboxen aanvragen. In deze dozen zitten diverse spulletjes zoals flesjes, tijdschriften, speen, luiers, sokje, billencrème en noem maar op. Het verschilt een beetje bij welke aanbieder je de babydoos bestelt. Wil je ook graag gratis en leuke spullen? Lees dan hier waar je de leukste gratis babydozen kunt bestellen. Maar voordat je losgaat: lees ook even de nadelen van gratis babydozen!

beste babyfoon bol.com

Waarom zijn er gratis babydozen?

Er is natuurlijk een reden waarom er gratis babydozen en zwangerschapsboxen te verkrijgen zijn. Want laten we eerlijk zijn: voor niets gaat de zon op.

Als eerste zien veel bedrijven jou als potentiële klant. Zij willen jou graag kennis laten maken met hun producten en stoppen deze daarom in de doos. Ten tweede zal je veel reclamefolders in de doos vinden. Als derde moet je de doos vaak ophalen in de winkel. Nu je toch in de winkel bent, kan je misschien ook meteen even nog wat andere dingetjes kopen.
En als laatste: als jij een gratis babydoos aanvraagt moet je jouw contactgegevens achterlaten. Het bedrijf kan je dus makkelijk in de toekomst aanbiedingen sturen.
Dit zijn de leukste gratis babydozen!

 1. De blije doos van WIJ

  Eén van de bekendste gratis babydozen is De blije doos van WIJ. Deze doos is geheel gratis en kun je afhalen in een Prénatal bij jou in de buurt. Er zitten een aantal leuke producten in zoals luiers, sokjes en een Philips Avent fles.

  Daarnaast krijg je gratis het tijdschrift WIJ én nog een special van het tijdschrift. Tijdens je zwangerschap kun je nog leuke updates krijgen via de mail. Ben je bevallen? Geef het door en je krijgt een schattig blauw of roze mutsje met de naam van je baby erop thuisgestuurd.

 2. blije doos banner
 3. Ouders van Nu zwangerschapsdoos

  Ook de gratis babydozen van Ouders van Nu zijn heel bekend en populair. Ouders van Nu is een magazine, gericht op ouders. In de doos zitten 4 tijdschriften, waaronder Kek Mama en 2 x een Ouders van Nu.

  Daarnaast zitten er leuke spulletjes in zoals crème tegen zwangerschapsstriemen, luiers, speen, zalf voor de billetjes en een Jilz met 0% alcohol. De Ouders van Nu Zwangerschapsdoos kun je ophalen in de dichtstbijzijnde Etos.

 4. Kiekeboebox van de PLUS

  In de Kiekeboebox van de PLUS kun je tal van handige producten vinden voor je baby en voor de kraamtijd. Als je de folder van PLUS al thuis krijgt en je baby straks 2 maanden is, dan kun je de Kiekeboebox helemaal gratis aanvragen.

 5. blije doos banner
 6. Kruidvat Blije baby voordeel tas

  Bij het Kruidvat kun je geheel gratis de Blije baby voordeel tas aanvragen. Deze tas is gevuld met ontzettend handige spullen. Uiteraard mag je de vrolijke voordeel tas ook houden. In de tas zit onder andere Kruidvat luiers, wasgel voor de baby, lotiondoekjes en gratis stickervel. Als je jezelf wilt aanmelden voor de voordeel tas, moet je wel een geactiveerde voordeelpas hebben.

 7. Gratis Babypakket van Jan Linders

  Het gratis babypakket van de Jan Linders kun je aanvragen binnen twee weken na de geboorte van je kleintje. Dit kun je doen middels het aanvraagformulier op de website van Jan Linders. Wat er in de doos zit is nog een verrassing.

 8. gratis zwangerschapsbox

 9. Welkom op de Wereld pakket van Hoogvliet

  Is jullie kleintje geboren? Geef het door aan Hoogvliet en je ontvangt een Welkom op de Wereld pakket ter waarde van 30 euro. Hierin zitten gratis babyspullen, een knuffeltje en leuke cadeaus.

 10. nutricia actie banner
 11. Hallo Mama Babypakket

  De babydoos van de Jumbo bestaat uit twee delen. Tijdens je zwangerschap kun je het Hallo mama Momentenboek aanvragen. Een ontzettend leuk boek om alle speciale momenten van je zwangerschap en het moederschap bij te houden.

  Is je baby eindelijk geboren? Dan krijg je van de Jumbo nog een gratis babydoos. Dit is een leuke bewaardoos met handige spullen voor de baby, papa en mama. De bewaardoos kun je aanvragen door binnen 3 maanden na de geboorte van jullie baby het formulier in te vullen op de website.

 12. Magazine en gratis cadeaupakket van Baby-Dump

  Baby-Dump is een ontzettend handige winkel als je nog babyspullen moet kopen. In het magazine van Baby-Dump kun je eens rustig bekijken welke spullen ze hebben. Als je het magazine aanvraagt krijg je meteen een fijn cadeaupakket met spulletjes voor je baby.

 13. blije doos banner
 14. Gratis babydoos: De Roze Doos

  Woon je in België? Dan kun je jezelf aanmelden voor De Roze Doos. Als je jezelf aanmeldt ontvangt je staaltjes van bekende producten die je lekker kunt proberen. Denk aan proefverpakkingen van bekende babymerken zoals Pampers en Nutricia.

 15. Babydoos AH

  De Albert Heijn schenkt helaas geen gratis babydozen, maar uiteraard bieden ze wel iets aan. Als je naar de Albert Heijn gaat en je geboortekaartje laat zien, dan kun je 2 rollen beschuit krijgen en een pak met muisjes (uiteraard in de juiste kleur). Check eerst bij je lokale AH of zij deze actie ook aanbieden, niet elke vestiging doet namelijk mee.

 16. Babydoos Hema

  Ik moet je helaas teleurstellen: de Hema heeft geen babydoos in de aanbieding. Uiteraard kun je wel ontzettend veel babyspullen kopen bij de Hema voor een redelijk schappelijke prijs. De Hema is ook een goede plek om spullen aan te schaffen voor de baby uitzetlijst.

 17. startersbox zwitsal banner
 18. Gratis babydoos Zwitsal, startersbox

  Als laatste nog de babydoos van Zwitsal ook wel de startersbox genoemd. In deze box zitten veel handige, fijne en leuke Zwitsal spullen speciaal voor je baby. Denk aan haarlotion, badolie, wipes lotion, zachte crème, shampoo, zinkzalf, zeepvrije wascrème en een houten borsteltje en kammetje. Helaas is deze super fijne box niet gratis. Je kunt hem voor flink wat korting kopen bij bol.com.

Stichting babyspullen

Gratis babydozen zijn leuk. Wat ook leuk is en heel goed voelt, is om zelf babyspullen af te staan aan gezinnen die wat minder geld te besteden hebben. Hiervoor kun je terecht bij Stichting Babyspullen.

Van alle spullen die ze krijgen, maken zij ook gratis babydozen speciaal voor gezinnen met minder financiële ruimte. Kijk hier als je babyspullen wilt doneren of een gratis babydoos wilt aanvragen.

blije doos banner

Nadeel: Houd hier rekening mee bij gratis babydozen!

Het klinkt allemaal super leuk, die gratis babydozen, maar er is wel een klein addertje onder het gras. Zoals eerder aangegeven krijg je niet alles zomaar voor niets. Wanneer je jezelf aanmeldt voor gratis babydozen moet je een aantal gegevens invullen. Zoals je naam, adres, e-mailadres, uitgerekende datum en eigen geboortedatum. Vervolgens moet je de voorwaarden aanvinken voor akkoord. Maar waar teken je dan eigenlijk voor?

Toen ik mezelf had aangemeld voor de Blije Doos en de doos van Ouders van Nu, ontving ik ineens post van babyzaken hier in de omgeving. Lange tijd vroeg ik mezelf af hoe die lui in godsnaam aan mijn adres kwamen. Nu weet ik het: door de gratis babydozen!

Als je akkoord gaat met de voorwaarden, geef je een akkoord om jouw gegevens te delen met andere bedrijven die jou als klant willen hebben. Dit kan soms een behoorlijke waslijst zijn. De bedrijven houden alles in de gaten en weten precies wanneer je bent uitgerekend en in welke levensfase je zit. Hier kunnen ze vervolgens handig op inspelen door jou reclame te sturen via de post of e-mail. Denk aan leuke uitstapjes voor je kinderen.

Wil je hier iets aan doen? Lees dan deze stappen van de consumentenbond.banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!