header banner hema
Zwangerschap

10 Dingen die je (stiekem) doet als je zwanger bent!

Je bent zwanger! Het blijft altijd een klein feestje, zeker wanneer je flink wat moeite hebt gedaan om zwanger te worden. Dat de zwangerschap niet zomaar iets is, heb je natuurlijk allang door. Alleen al door naar je lichaam te kijken, zie je dat je in deze 9 maanden er wat anders uit gaat zien. Maar niet alleen je uiterlijk verandert. Ook je gedrag! Want bewust of misschien wel onbewust, zijn er dingen die jij (stiekem) doet als je zwanger bent. Hoe ik dat weet? Een aantal dingen doe ik ook! Niet verder vertellen!

hema rompers

10 dingen die je (stiekem) doet als je zwanger bent!

 1. Jouw zwangerschap is een perfect excuus om lekker te snoepen

  Jaaahhhh ik weet het: je moet gezond blijven eten en niet te veel snoepen of ‘eten voor twee’, maar soms…. soms gebruik ik mijn zwangerschap als smoesje om tóch die reep chocolade te eten.

  ‘Ach deze keer kan het wel. Ik ben tenslotte zwanger’, zeg ik tegen mezelf en vervolgens neem ik een vrolijke hap van mijn reep. Hmmmm. Ik vind dat het af en toe best wel kan. Regelmatig een tripje maken naar de Mcdonalds schijnt ook veel voor te komen bij zwangere dames.

 2. Je doet geregeld een boob check

  Vooral in het eerste trimester had ik het gevoel dat ik mijn borsten zag groeien. Elke ochtend deed ik een boob check om te controleren of ze niet al een cup groter waren geworden. Nu is het bij mij niet zo nodig om een nog grotere voorgevel te kweken.

  Ik begon namelijk al met cup D. De dames die kleiner bedeeld zijn, kunnen weleens super blij zijn met een toenemende cupmaat en zullen daarom graag hun nieuwe ferme en stevige borsten bewonderen. Ga vooral je gang.
 3. Lees ook: Ook het lichaam van de man verandert als jij zwanger bent!

 4. Jezelf uitgebreid bekijken in de spiegel

  Ik ga vaak even naakt voor de spiegel staan om mijn buik en veranderende lichaam eens goed te inspecteren. Ik controleer of ik al last heb van striae, of ik een zwangerschapsstreep heb (en die heb ik) en hoe groot mijn buik is.

  Nu ik 25 weken zwanger ben, heb ik werkelijk het gevoel dat ik elke week flink toeneem in formaat. Ergens vind ik mijn buik prachtig, mijn kleine meisje zit daarin! Aan de andere kant moet ik soms toch even slikken ‘jeetje wat een buik en ik moet nog 15 weken!’

 5. banner babypark sale
 6. Je hormonen de schuld geven bij elke kleine uitbarsting

  Verschrikkelijke moodswings heb ik niet, maar als ik soms even uit mijn slof schiet, en besef dat het niet heel redelijk was, zeg ik altijd: ‘Sorry schat, het zijn de hormonen. Ik kan er niets aan doen’. Dat doe ik ook als ik moet huilen om een tv-reclame. Superhandig soms.

 7. dingen die je stiekem doet als je zwanger bent

 8. Je zwangerschap de schuld geven als je een scheetje laat

  Ik kan er echt niets aan doen, maar soms ontglipt me weleens een scheetje. Ook dan zeg ik zonder blikken of blozen: ‘Dat komt door de zwangerschap, ik kan er niets aan doen!’ Het leuke is dat iedereen erin meegaat en ik mezelf er niet eens voor schaam. Het komt toch ook door de zwangerschap?!

 9. prenatal extra korting banner
 10. Heel goed laten zien dat je zwanger bent, en niet bent aangekomen

  In de eerste helft van de zwangerschap zette ik nog weleens mijn zwangere buik extra op om op te laten vallen dat ik zwanger was, en niet dikker was geworden. Ook in restaurants of andere plekken benadrukte ik mijn zwangerschap, door bijvoorbeeld mijn hand op mijn buik te leggen, om aan te tonen dat ik echt niet was aangekomen of gewoon teveel gegeten had. Kom maar door met een special treatment!

 11. Lees ook: Wanneer komt die echte zwangerschapsbuik?

 12. De knoop van je broek lekker los doen

  Toen ik in mijn eerste trimester nog niet was overgestapt op zwangerschapsbroeken, deed ik vaak tegen het einde van de avond even mijn broek los. Wat een verademing! Hoe harder mijn buik groeide, hoe vaker (en op meerdere plekken) ik mijn buikje wat ruimte gaf.

 13. Lees ook: Dingen die je doet als je zwanger wilt worden!

 14. Jezelf scheren staat op een lager pitje

  Voorheen schoor ik elke weekend mijn benen en mijn intieme gebiedje. Nu doe ik dat lang niet meer elke week. Ik kan er allemaal niet meer zo goed bij en ja… ik voel me toch niet zo sexy, so why bother toch?

 15. Je zwangerschap gebruiken als excuus om afspraken af te zeggen of eerder af te haken

  Jouw zwangerschap is de allerbeste reden om vroegtijdig af te haken bij feestjes of borrels, of om iets af te zeggen. Je bent namelijk moe en zwanger. Zodra je die woorden combineert in een zin, kun je meestal rekenen op heel veel begrip. Niemand zal je proberen over te halen om toch te komen, want dat doe je niet bij een zwangere vrouw.

  Zo kun je ook bij verplichte feestjes lekker op tijd naar huis gaan. Gisteren nog heb ik mijn zwangerschapstroef ingezet om de laatste gang van ons 5 gangen diner eerder te krijgen. Want ik was moe (dat was ook echt waar) en ik ben zwanger (ook nog steeds het geval).

 16. Mensen die wel alles mogen eten en drinken vervloeken

  Onlangs zat ik in een chic restaurant waar iedereen zat te genieten van een overheerlijk wijnarrangement, behalve ik. Ook wanneer ik op een trouwfeest sta of op een zondagmiddag borrel beland kan ik het niet laten om jaloers te zijn. Ik zie dan iedereen die nipt van hun glaasje wijn, of heerlijk een biertje wegtikt en in de tussentijd een hapje neemt van een broodje filet americain. Het enige voordeel: de dag erna ben ik juist super blij dat ik niet brak ben.

Heb jij nog iets wat je stiekem doet als je zwanger bent? Laat het mij dan weten!blije doos banner

Meer lezen

Een reactie

 1. Melis
vadersschapsverlof 2019