bannerbolsale
Zwangerschap

Waarom vinden mannen zwangere vrouwen aantrekkelijk?

Veel vrouwen met kinderen zullen de zwangerschap niet als een periode aanstippen waarbij ze zichzelf erg aantrekkelijk voelden. Zeker niet in het eerste trimester (hallo zwangerschapskwaaltjes) of in het laatste trimester (hallo zwangerschapskilo’s). Toch zijn er genoeg mannen die zwangere vrouwen aantrekkelijk vinden. Hoe reageren mannen op zwangerschap? En waarom? Lees hier het antwoord!

startersbox zwitsal banner

Zijn zwangere vrouwen aantrekkelijk voor een man?

Kijk, het ligt natuurlijk wel een beetje aan jezelf. Een zwangere vrouw die er verslonst uitziet, zichzelf al 3 dagen niet heeft gedoucht en in een joggingpak rondloopt is voor niemand echt aantrekkelijk. Maar dat zou ook niet het geval zijn als er geen baby in de buik zat. Maar zwangere vrouwen die er verzorgt uitzien worden door sommige mannen erg aantrekkelijk gevonden. Sowieso natuurlijk door de vader van het kind, maar ook door wildvreemde mannen. Voordat je niet meer de deur uit durft: dit geldt niet voor iedereen.
Er zijn ook genoeg mannen die een zwangere buik niet aantrekkelijk vinden. Hoeveel procent van de mannen een zwangere vrouw aantrekkelijk vindt weten we niet. Wat we wel weten is dat je jezelf in ieder gevoel nooit onaantrekkelijk hoeft te voelen als je zwanger bent. Zeker niet als je in het fijne tweede trimester zit, want dan heb je minder last van zwangerschapskwaaltjes en hebben veel vrouwen juist die mooie zwangerschapsgloed.

Redenen waarom mannen zwangere vrouwen aantrekkelijk vinden

Er zijn mannen die nagenoeg elke zwangere vrouw aantrekkelijk vinden. Ook al kennen ze de zwangere persoon in kwestie totaal niet. De redenen daarvoor zijn vermoedelijk:

  1. Een zwangere vrouw is het toonbeeld van vruchtbaarheid. Vanuit evolutionair oogpunt zijn mannen altijd op zoek naar een vruchtbare vrouw zodat hij zich kan voortplanten. En ook al is het kind niet van hem, het feit alleen al dat je zwanger kunt worden toont aan dat je vruchtbaar bent.
  2. Zwangere vrouwen hebben stevige, ronde en grotere borsten. En ja, daar houden veel mannen nu eenmaal van.
  3. Dit punt is misschien vergezocht, maar kan een rol spelen: een zwangere vrouw verwijst naar het moeder worden of moeder zijn. Misschien dat veel mannen onbewust aan hun eigen moeder denken en hun eigen moeder is natuurlijk altijd aantrekkelijk.
  4. Zwangerschapsgloed: sommige (gelukkige) vrouwen hebben een mooie zwangerschapsgloed. Je huid glanst, je wangen zijn lichtroze, je gezicht is iets voller en je straalt energie uit. Dit is natuurlijk erg onweerstaanbaar voor mannen.
nutricia actie banner

Waarom je eigen partner je onweerstaanbaar vindt!

Sommige mannen vinden bijna alle zwangere vrouwen aantrekkelijk, maar de meeste mannen vinden alleen hun eigen zwangere vrouw onweerstaanbaar. Dat komt door:

  1. Je borsten die stevig en rond zijn en wellicht ook met 2 cupmaten zijn gegroeid.
  2. Die prachtige zwangerschapsgloed waardoor je voor je partner een wandelende engel bent.
  3. Je man heeft ‘gescoord’; het is hem gelukt om je zwanger te maken en daar is hij best trots op. Jouw buik is een lopend bewijs van zijn mannelijkheid.
  4. Je man heeft ontzettend veel bewondering voor je. Jouw lichaam kan het aan om een kind te maken en later te baren. Respect!
  5. Jullie delen straks iets wat echt alleen van jullie is. Zelfs de meest stoere vent vindt dit een wonderbaarlijk en prachtig iets.
seksleven als ouder

Lees ook deze tips voor mannen om de zwangerschap door te komen!

Gedrag mannen tijdens zwangerschap

Zwangere vrouwen kunnen dan wel aantrekkelijk zijn tijdens de zwangerschap, echte engeltjes zijn ze ook niet altijd. Daar is overigens totaal niets mis mee, je hebt het immers best zwaar. Maar dat neemt niet weg dat je partner het ook wat zwaar kan hebben.

Er zijn mannen die zich heel erg gaan afzetten tegen het hele gebeuren. Ze hebben het gevoel dat hun leven over een aantal maanden ‘voorbij’ is en dat gevoel zorgt ervoor dat ze nu flink de bloemetjes gaan buiten zetten. Voor jou als zwangere vrouw totaal niet leuk.
Maar je kunt ook het tegenovergestelde hebben. Dat zijn de mannen die vooral met je meebewegen (misschien omdat het ze boek van Kluun hebben gelezen ‘Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’). Zij zullen niet met je in discussie gaan en je vooral willen verzorgen. Dat komt voornamelijk omdat je een groot kostbaar bezit bij je draagt.
Sommige mannen gaan hier erg ver in en behandelen je alsof je van suiker bent. Zij zullen werkelijk alles voor je doen en je voor alles willen beschermen. Klinkt heel lief, maar kan ook strontvervelend zijn.

Lees hier meer over hoe reageren mannen op een zwangerschap!

Het belangrijkste is dat je jouw grenzen aan blijft geven en alles bespreekbaar maakt. Daarnaast is het goed te beseffen dat je partner ook door een verandering heen gaat, probeer hier begrip voor te hebben.
Als laatste: voel jezelf nooit onaantrekkelijk, want dat straal je uit. Voel jezelf juist mooi en geniet van de momenten tijdens de zwangerschap waarbij je jezelf goed voelt. Want vrouwen die stralen en zelfverzekerd zijn, zijn voor de partner ontzettend seksueel aantrekkelijk. En geloof ons: er komen momenten dat je libido vrij hoog is en dan is het goed om je beste beentje voort te zetten.

Lees ook: Dingen die je als man nooit zal begrijpen van een zwangere vrouw!banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019