“waterwipes
Vaderschap

14 Tips voor mannen om de zwangerschap door te komen!

Je vrouw is zwanger! Blij? Of stiekem een beetje angstig voor wat er allemaal gaat komen, want misschien heb jij ook de horrorverhalen gehoord. Niet de verhalen over de bevalling, maar verhalen over zwangere vrouwen met hormonen en emoties die alle kanten opvliegen. Gelukkig zijn er wel wat dingen die mannen kunnen doen om de zwangerschap door te komen zonder al te veel kleerscheuren. Ik heb hier 14 tips voor je. Geef ze door aan andere mannen! Succes.

Voordeeldrogist Pampers banner

14 Tips voor mannen om de zwangerschap door te komen!

Is jouw vrouw zwanger? Lees dan de onderstaande tips om de zwangerschap door te komen. Ik beloof je: als je jezelf aan de tips houdt zal je minder snel het mikpunt zijn van haar gierende emoties.

 1. Kom altijd voor haar op!

  Een zwangere vrouw krijgt nogal wat naar haar hoofd geslingerd, geloof dat maar. Opmerkingen zoals: ‘mag je dat wel eten?’ ‘Doe je niet te veel?’ ‘Wat ben je groot geworden!’ Of deze: ‘je hoeft echt niet zo strikt te zijn met drinken en eten hoor, dat deden we vroeger ook niet’.

  Al deze opmerkingen die je vrouw echt heel vaak te horen krijgt druppelen in die spreekwoordelijke emmer en een keertje is die vol. Grote kans dat die net vol raakt op het moment dat jullie met zijn tweeën zijn en je net een onhandige opmerking hebt gemaakt of met je voeten op tafel zat.
  Dat moet je niet hebben, dus zorg er daarom voor dat die emmer niet volloopt door het altijd voor haar op te nemen en te fungeren als stootkussen. Hoor je een opmerking, spring er meteen tussen en neem het voor je vriendin op. Zeg dat ze helemaal niet zo groot is geworden, haar borsten prachtig zijn, ze zelf wel bepaald wat ze eet en ze zeker niet teveel hooi op haar vork neem. Je zal het zien: je bent haar engel.

 2. prenatal banner weekaanbiedingen
 3. Word een professionele verpleegkundige/butler

  Deze tip voor mannen om de zwangerschap door te komen geldt met name voor het laatste trimester en dan vooral de laatste weken als die hele zwangerschap bij haar echt ‘tot hier zit’. De spanningsboog is nu maximaal gespannen en alles is te veel. Ze voelt zich lomp en bewegen gaat gewoon niet meer zo lekker. Dan is het echt tijd voor de man om aan de bak te gaan en te fungeren als verpleegkundige en butler.

  Trek haar uit die stoel, help haar met instappen en hijs haar weer uit de auto, strik haar veters en leg kussens in haar rug. Haal haar drinken en rare eetcombinaties en doe ook zoveel mogelijk wat huishoudelijk werk of schakel je moeder in (die dan komt helpen als je vriendin niet thuis is, want je moeder alleen laten met je vrouw die op spanning staat is misschien ook geen goed idee).
  survival tips mannen zwangere vrouw

 4. Neem heel veel korreltjes zout

  Hét gezegde dat je door deze zwangerschap gaat slepen is: neem het met een korreltje zout. Ze meent het allemaal niet zo, echt niet, maar soms vliegt ze gewoon even uit de bocht. En geef haar eens ongelijk.

  Hoe zou jij jezelf voelen als je opgeblazen bent, je buik super zwaar is, je niet kunt slapen en ook niet eens even een borreltje kunt pakken om je verdriet te verdrinken. Mega frustrerend toch?! Nou zo is haar leven nu en dan is het lontje heel kort. Laat het over je heen komen, tel tot 10 en geef je zwangere vrouw chocolade ;-).

 5. kleertjes sale 70
 6. Vertel wat je gaat doen

  Het laatste wat je moet doen is de deur uitvluchten, uren wegblijven en niet vertellen waar je naar toe bent gegaan. Kijk: haar emoties gaan alle kanten op en in dat uurtje dat jij weg bent geweest om even wat te halen, heeft zij bedacht dat je een andere vrouw bent tegengekomen en jullie onderweg zijn naar Nieuw Zeeland.

  Tegen de tijd dat je thuis bent heb je al 3 kinderen bij een andere vrouw. Dan wordt het dus allemaal nog erger. Als je even weg wilt: zeg dat dan en vertel gewoon waar je naar toe gaat en wat je gaat doen. Dat stelt haar meteen gerust.

 7. baby kleertjes banner
 8. Zeg haar ook wat jij nodig hebt

  Mannen hebben zelf ook wat nodig om door de zwangerschap heen te komen, dat snappen vrouwen heus wel. Heb je dus even een moment voor jezelf nodig (of wil je even de kroeg in), zeg dat dan gewoon. Vind je het een beetje spannend, deze zwangerschap, de bevalling en het leven met kind? Zeg dat ook gewoon en neem de tijd om te wennen aan het idee.

  Je hoeft echt niet met haar te praten als je dat niet wilt, maar geef wel aan dat je bijvoorbeeld ruimte nodig hebt om de zaken op een rij te zetten. Laat wel altijd duidelijk weten dat je NIET twijfelt aan haar en dat je nog steeds zielsveel van haar houdt.

 9. Taken uitstellen is een no go!

  Als je echt niet de wind van voren wilt hebben, dan moet je taken niet uitstellen. Zeker niet de taken die te maken hebben met de baby zoals de babykamer of jullie huis babyproof maken. Beter is deze zaken in het tweede trimester af te hebben, dan ermee te starten in haar derde trimester. Want in dat trimester is het lontje weer kort.

 10. Zeg nooit één van deze dingen

  Dit is een hele belangrijke tip voor mannen om de zwangerschap door te komen, zeg nooit één van deze opmerkingen: ‘je bent wel vol geworden.’ ‘Moet je niet opletten met wat je eet?’ ‘Zou je niet eens wat meer bewegen?’ ‘Je bent zwanger, geen invalide.’ Nog meer dingen die je nooit mag zeggen tegen een zwangere vrouw lees je hier.

 11. prenatal extra korting banner
 12. Ben haar geheugen

  Naarmate de maanden verstrijken wordt het geheugen van je vrouw of vriendin steeds slechter. Het zogenoemde ‘pregnancy brain’. Het moment voor jou als man om extra goed op te letten en te fungeren als haar geheugen. Dit is best lastig, maar zolang je jou best doet kom je al best ver.

  Let op waar ze haar sleutels neerlegt, onthoud wat er nog gedaan moet worden en beheer haar afspraken. Ze voorkom je heel veel frustratie en dat maakt jouw leven weer een stuk aangenamer.

 13. Maak geen slechte grappen of sarcastische opmerkingen

  De humor van zwangere vrouwen en het relativeringsvermogen is soms ver te zoeken. Dus houd die slechte grappen of sarcastische opmerkingen maar voor je, want die snapt ze niet. Het kan voor haar een aanleiding zijn om te ontploffen en flink in verdediging te gaan.

 14. Stop met je obsessie voor haar borsten

  Ik begrijp best dat je super blij bent met haar volle mooie borsten, maar je doet jezelf er geen plezier mee als je dat elke dag laat blijken. Als eerste zijn die mooie borsten heel pijnlijk, dus eraan zitten voelt niet prettig.

  En daarnaast denkt je vrouw dat je de borsten die ze eerst had (en na de zwangerschap weer gaat krijgen) helemaal niet mooi vond en dat vindt ze natuurlijk helemaal niet leuk. Ja.. zo denken vrouwen.

 15. Accepteer je tweede plaats

  Is het jullie eerste kindje? Accepteer dan dat je op de tweede plaats gaat staan. De baby en de zwangerschap staat momenteel op 1. Zij staat momenteel op één. Op alle vlakken zal je plaats moeten maken, zelfs in bed zal je vervangen worden door kussens.
 16. Help haar gezond en lekker te eten

  Aan de ene kant wil ze alles opeten wat los en vast zit en ontploft ze als je niet het juiste eten voor haar haalt. Aan de andere kant voelt ze zich schuldig als ze te veel heeft gegeten en baalt ze ervan dat ze steeds voller wordt. Het is nooit goed.

  Een tip voor mannen om de zwangerschap door te komen: help haar gezond en lekker te eten, want gezond eten kan lekker zijn. Haal lekker veel fruit in huis, probeer gezond te koken en stimuleer haar om een keertje mee te gaan wandelen. Hoe gezonder haar lijf is, hoe beter dat is voor haar humeur.

 17. banner autogordel zwangere vrouwen
 18. Vraag haar wat ze nodig heeft en handel daar naar

  Dit is misschien wel de belangrijkste tip voor mannen om de zwangerschap door te komen: vraag gewoon waar ze behoefte aan heeft en handel daar naar. Soms wil ze alleen maar een knuffel of liefde voelen. That’s all. Geef haar dat dan. Vul dit aan met complimentjes over hoe goed ze het doet (ze is immers wel jullie kind aan het ‘maken’), dat je trots bent en dat ze prachtig is.

 19. Koop iets voor de baby

  En dan de laatste tip voor mannen om de zwangerschap door te komen: koop iets voor de baby. Uit jezelf. Het is een klein gebaar dat voor haar meer zegt dan 1000 woorden. Het zegt dat je om de baby geeft, dat je klaar bent voor je nieuwe rol als vader en dat je betrokken bent. Weet je niet wat je moet kopen? Een knuffel, rammelaar of romper in maat 56 is altijd goed.

Nog meer tips nodig? Lees dan dingen die je als man nooit zal begrijpen van een zwangere vrouw!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019