sale kleertjes header
Zwangerschap

14 Dingen die je niet wilt horen tijdens de zwangerschap

Iedere vrouw die zwanger is gaat te maken krijgen met steeds weer dezelfde opmerkingen waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. En toch krijg je ze steeds weer te horen uit diverse hoeken. Alsof mensen geen inspiratie hebben om andere vragen te stellen. Of dat sommige vrouwen even hun eigen zwangerschap zijn vergeten. Het ergste is, ik maak mezelf er ook schuldig aan. Een paar van onderstaande vragen, stel ik ook aan zwangere vrouwen. Maar ik ga er echt op letten, want ik weet hoe vervelend ze zijn. Jij ook? Dit zijn namelijk de dingen die je niet wilt horen tijdens de zwangerschap!

tarwekiem banner capsule

14 Dingen die je niet wilt horen tijdens de zwangerschap

Ik denk, of misschien weet ik het wel zeker, dat ook jij vast wel eens één van onderstaande vragen hebt gesteld of hebt gehoord. Dat is echt niet erg hoor, maar mocht de zwangere vrouw in kwestie een beetje chagrijnig reageren, dan weet je dat jij iets hebt gezegd dat onder het rijtje valt van dingen die je niet wilt horen tijdens de zwangerschap. Misschien herken je ze nog wel van je eigen zwangerschap!

 1. Zo jij bent dik geworden!

  Of iets subtieler: zo jij bent flink gegroeid! Ik kan je zeggen, niet iedere zwangere vrouw vindt dat een leuke opmerking. Of misschien de eerste 2 keer nog wel, want je bent trots op je buik, maar na 10 keer begint het toch een beetje te vervelen. Het advies is: denk het alleen, zeg het niet.

 2. Geniet er maar van, straks heb je geen rust meer en slapeloze nachten

  Super leuk vooruitzicht. Daar heb je toch niets aan. Zeg dit trouwens al helemaal niet tegen een zwangere vrouw die de halve zwangerschap boven de wc hangt. Wat nou genieten!
 3. Mis je al dat lekkere eten niet?

  Of ‘ik miste dit eten zo ontzettend’. Je menukeuzes zijn inderdaad een stuk kleiner als je zwanger bent, dat hoeft iemand er niet nog eens lekker in te wrijven.

 4. eten missen tijdens zwangerschap

 5. Hoe gaat je kindje heten?

  Ja, dat ga ik dus niet zeggen. Ernaar vragen brengt de zwangere alleen maar in een lastige positie. Raden naar de naam van de baby is trouwens nog erger. Dit is één van die dingen die je niet wilt horen tijdens de zwangerschap, waar ik me ook schuldig aan maak. Ik vraag altijd meteen naar de naam, ook al weet ik dat ze die niet gaan vertellen. Bloed irritant natuurlijk.

 6. Lees ook: Dit zijn de leukste oud-Hollandse babynamen!

 7. Ach, één glaasje kan toch wel?

  Heel vervelend is deze opmerking, vooral als je gewoon niet wilt drinken en iemand je op deze manier over probeert te halen. Als je zwanger bent kun je beter geen alcohol drinken, ook niet één glaasje!

 8. prenatal banner weekaanbiedingen
 9. Vroeger mochten we wel alles gewoon eten en drinken

  Ja dat klopt, maar nu weten we dat je van sommige voedingsmiddelen heel ziek kunt worden als daar een bepaalde bacterie in zit, zoals in rauwe vis of rauw vlees. Die kans is heel klein, maar je wilt natuurlijk niet nou net die persoon zijn waarbij er wel een bacterie zat in de gerookte zalm, waardoor je ongeboren baby in gevaar komt.

  Mensen die wel rauwe producten hebben gegeten, hebben geluk gehad dat ze er niet ziek van werden tijdens de zwangerschap. Ik word er echt moe van dat velen dit niet goed beseffen. Hetzelfde geldt voor alcohol drinken of roken: je neemt een risico.

 10. Let je wel op?

  Zwangere vrouwen worden soms gezien als een incapabel persoon die bij alles in duizend stukjes breekt. In één keer mag je zelfs geen pak koffie meer tillen omdat je anders spontaan bevalt ofzo. Ergens is het wel fijn om een voorkeursbehandeling te krijgen, maar er zijn natuurlijk wel grenzen.

 11. Je moet wel borstvoeding gaan geven hoor

  Je mag helemaal zelf beslissen of je borstvoeding geeft of kunstvoeding. Daar heeft niemand iets mee te maken.

 12. prenatal extra korting banner
 13. Mijn bevalling duurde 36 uur

  Of ‘ik ben helemaal uitgescheurd tijdens mijn bevalling’, laat jouw horror bevallingsverhaal alsjeblieft thuis.

 14. Hoeveel kilo ben je al aangekomen?

  Deze vraag kreeg ik echt heel vaak. In alle opzichten is deze vraag ongepast. Of je vraagt het, omdat je ziet dat het echt niet bij 10 kilo is gebleven. Of je stelt het omdat je jezelf (heel jaloers) afvraagt waarom die persoon nog zo slank is. En dan voelt die persoon zich weer schuldig omdat ze nog geen tientonner is.

  Ikzelf kwam behoorlijk veel aan en ben op een gegeven moment gestopt met wegen. ‘Geen idee’ is misschien wel het beste antwoord op deze vraag. Of je liegt gewoon.

 15. Bekijk hier de gemiddelde gewichtstoename per week van de zwangerschap!

  ongevraagd aan zwangere buik zitten

 16. Mag ik aan je buik zitten?

  Super nare vraag waar een zwangere vrouw niet zo snel ‘nee’ op kan zeggen. Probeer je impulsen dus te bedwingen! Ik zat alleen aan de buik van mijn zus of hele goede vriendinnen, die gaf ik gewoon geen keus. Misschien ook niet helemaal de juiste manier.

 17. Krijg je liever een jongen of een meisje?

  Ja uhmmmmm, wat een *** vraag. Zeker als de ouders het geslacht niet weten. Want stel dat je zegt een jongen en het wordt een meisje, dan weet iedereen dat je eigenlijk een andere voorkeur had. Lekker dan!

 18. baby kleertjes banner
 19. En jij zei altijd dat je geen kinderen wilde!

  Deze kreeg ik ook vaak. Ja klopt, dat zei ik toen ik nog student was en 3 dagen per week in de kroeg hing. Tijden veranderen, weet je.

 20. Ik kreeg mijn zwangerschapskilo’s er niet meer af

  Ook zo’n fijn vooruitzicht dat die zwangerschapskilo’s blijven zitten.

Nou dit waren de dingen die je niet wilt horen tijdens de zwangerschap. Weet jij nog meer opmerkingen die irritant, vervelend of misplaatst waren? Laat het ons weten!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

Een reactie

 1. Lorainne Florance Renfrum
vadersschapsverlof 2019