zozwanger adverteren
Baby

Dit worden de babynamen van 2019!

Verwacht je een baby in 2019 en ben je nog op zoek naar een naam of wil je kijken of de naam die je hebt uitgekozen populair is? Bekijk dan hier de voorspelling van populaire babynamen van 2019. Ik vertel je welke trends in babynamen er te verwachten zijn en wat de top 10 in jongensnamen en meisjesnamen is.
deonlinedrogist voor moeder en baby

Korte babynamen blijven populair

Ook als het gaat om babynamen zijn er trends zichtbaar in Nederland. Maar naast trends zijn er ook namen die steevast in de top 3 blijven hangen. Denk bijvoorbeeld aan de meisjesnamen Emma, Sophie, Julia en Tess of wat dacht je van de jongensnamen Sem, Noah, Lucas en Levi. Als je jouw baby deze naam geeft, is er dus een grote kans dat een ander kind op school ook zo heet.
Wat deze namen allemaal gemeen hebben is dat het relatief korte namen zijn van 1 of 2 lettergrepen. Dit zien we veel terug in de Nederlandse namen.
Andere korte namen die populair zijn, zijn: Sophie, Eva, Anna en Julia. Bij jongens is dit Noud, Sem, Finn, Bram en Lucas.

Wat je ook steeds vaker ziet, is dat mensen populaire namen zoals Nora of Sara gaan afkorten. Hierdoor zijn namen zoals Noor (van Nora), Juul (Julia) en Saar (Sara) ook populair. Kijk eens op de website van de SVB voor de top 100 in babynamen.

Waarom worden dit de meest trendy babynamen in 2019?

Voordat ik de lijst met populaire babynamen van 2019 laat zien, eerst even een antwoord op de vraag waarom dit de meest trendy babynamen van 2019 zijn. Dat komt door trends die in trek zijn bij mensen. We horen of zien bepaalde namen voorbij komen en raken daardoor geïnspireerd. En hoe meer een naam voorbij komt, hoe meer mensen daardoor geïnspireerd raken en hoe populairder de naam wordt.

Ook namen van bekende Nederlanders of namen in bekende films of series (denk aan de film Soof of Max van Max Verstappen) zijn vaak een belangrijke inspiratiebron voor vele Nederlanders, want veel Nederlanders zien die films of series. Daardoor vissen we allemaal een beetje uit dezelfde poel van namen. Toch hebben we anno 2019 meer namen om uit te kiezen dan vroeger, omdat er meer namen bij zijn gekomen en we ook wat meer internationaal gaan met namen. Zo zijn Amerikaanse namen zoals Amy, Dylan en James ook steeds meer in trek.

Trends in babynamen

Trends die we tegenkomen in babynamen van 2019:

 • Stoere namen

  Bij jongens zijn stoere korte namen zeer in trek zoals Max, Finn, Jaxx, Mats, Yassin en Otis. Bij meisjes zijn namen in trek die voor zowel meisjes als jongens kunnen. Zoals Sam, Billie, Bobbie, Quinn of Robin.

 • Namen die eindigen met een A

  Meisjes namen die eindigen met een A zijn al jaren populair. Denk aan Emma, Anna, Julia, Sara, Nora en ga maar door. De halve top 20 meisjesnamen bestaat uit namen die eindigen op een A. (svb.nl)

 • Nederlandse namen

  Hoewel we ook meer internationale namen horen in Nederland, zijn Nederlandse namen nog steeds populair. Dan bedoel ik niet de oud-Hollandse namen zoals Truus, Henk en Jan, maar de moderne namen die je niet snel in het buitenland zal horen. Zoals Saar, Daan, Thijs, Noud, Lieke, Lotte, Evi, Noor, Bram, Bas en Mees.

 • Namen met y, ai of aj

  Naar verwachting gaan er in 2019 veel jongens geboren worden die een y, ai of aj in hun naam hebben. Denk aan Aiden of Aidan, Jaylen, Waylon, Djayden, Jaylano en Kayden.

 • Varianten op populaire namen

  Soms vind je een naam zo mooi dat je hem wilt geven, maar je wilt er toch een originele draai aan geven zodat de naam toch anders is dan anders. Deze gedachten hebben steeds meer ouders en daardoor ga je de volgende namen ook meer zien in 2019: Guilia (Julia), Emmelie (Emily), Myla (Mila), Zara (Sara), Mylan (Milan), Fynn (Finn) of Ties (Thijs).

babynamen trends 2019

De populairste babynamen van 2019

Goed genoeg over alle trends. Hier de verwachte top 10 babynamen van 2019 voor jongens met de betekenis of waar het vandaan komt (want dat vinden mensen ook steeds interessanter):

Populaire babynamen van 2019 voor jongens

 1. Lucas: Betekent ‘afkomstig uit Lucanië’
 2. Levi: ‘Aanhankelijk’
 3. Finn: Scandinavische naam voor Finnen
 4. Noah: Bijbelse naam (de ark van Noah)
 5. Sem of Sam: Afkorting voor de Bijbelse naam Samuel. Samuel betekent ‘van God gebeden’.
 6. Tygo: ‘Geluk’
 7. Julian: ‘De jeugdige’
 8. Mees: Een vogelsoort in Nederland, denk aan koolmees of pimpelmees. De naam Mees kan ook afgeleid zijn van de naam Bartholomeus wat ‘de zoon van Talmai’ betekent. En Talmai betekent weer de ‘vorentrekken’ of ‘rijk aan rimpels’. Denk dat we het maar bij de vogel laten toch?
 9. Liam: Liam is afgeleid van de Germaanse naam Wilhelm, deze naam betekent ‘wilskracht’ en ‘beschermer’.
 10. Teun: Niet exact duidelijk waar deze naam vandaag komt, vermoedelijk is het afgeleid van de Latijnse naam Antonius wat ‘de onschatbare’ betekent.

Populaire babynamen van 2019 voor meisjes

 1. Julia: ‘De jeugdige’
 2. Emma: ‘Verbonden’ of ‘machtig’
 3. Sophie: ‘Levenswijsheid’ of ‘heilige wijsheid’
 4. Saar: ‘Vorstin’
 5. Mila: Afkorting voor Emilia of Camilla. De naam betekent ‘vriendelijk’ of ‘geliefd’.
 6. Anna: ‘Komt van Hanna wat “lieflijke, genadige” betekent’.
 7. Puck: Komt van het woordje ‘puca’. Een puca is een mythologisch wezentje of kaboutertje.
 8. Tess: ‘Zomer’, ‘jageres’ of ‘oogst’
 9. Noor: Diverse betekenissen zoals ‘eer’, ‘medelijden’, ‘licht’, ‘vlam’
 10. Luna: ‘Maan’

Lees ook onze blog over unieke en zeldzame babynamen voor jongens en meisjes!

Reageer

vadersschapsverlof 2019