Wat was de datum van de eerste dag van jouw laatste menstruatie?

Jouw cyclus lengte in dagen:

Vul jouw mailadres in om wekelijks op de hoogte te blijven van de voortgang van jouw zwangerschap

Ik geef toestemming aan zozwanger om wekelijks een mail met informatie over de voortgang van mijn zwangerschap te sturen.

Zwangerschap

Tinder babynamen app: Swipen voor Nederlandse babynamen

Soms weet je al meteen welke naam of namen je aan je kinderen wilt geven. Maar het kan ook gebeuren dat je er samen niet echt uitkomt. Welke naam je ook bedenkt, je partner vindt ze helemaal niks. Nu kun je allerlei lijsten met namen af gaan lopen, maar je kunt de naam van je baby ook op een leuke manier samen uitzoeken, zoals swipen voor Nederlandse babynamen. Super leuk om te doen! Hoe dit swipen voor Nederlandse babynamen precies werkt lees je hier!Originele en passende babynamen bedenken

Sommige mensen, eigenlijk voornamelijk vrouwen, weten al van jongs af aan hoe ze hun kinderen willen noemen. Nu kunnen die namen wel eens veranderen, maar vaak is er wel een sterke voorkeur. Helaas heb je het niet alleen voor het zeggen, maar moet je partner de naam ook nog leuk vinden. En daar gaat het vaak mis.
online drogist bestellen
Het komt geregeld voor dat stellen maar geen leuke en passende babynaam kunnen bedenken voor hun kleine spruit. Dan is de naam te boers, te netjes, te lang of de naam doet je denken aan een persoon waar je een hekel aan hebt. Na enige tijd is je inspiratie ‘op’. Je kunt geen nieuwe namen meer bedenken en je hebt het gevoel dat elke naam wel gepasseerd is. Gelukkig is dat vaak niet het geval, want ook al denk je dat je elke naam wel hebt gehad, er zijn altijd nog meer namen waar je in eerste instantie niet aan had gedacht. Maar hoe vind je die?

Babynamen app: swipen voor Nederlandse babynamen

Mijn man en ik hadden al een jongensnaam nog voordat we getrouwd waren en aan kinderen begonnen. Ook een meisjesnaam hadden we heel snel. Bij ons zat het probleem in het vinden van een tweede meisjes- en jongensnaam. De namen die ik opnoemde vond hij helemaal niks en de namen die hij leuk vond, vond ik maar stom.
Op een gegeven moment was bij ons ook de inspiratie op. Ik heb nog wel lijsten met babynamen op het internet opgezocht, maar mijn man vond dat te veel werk. Ik wou dat ik toen deze app had ontdekt waarbij je kunt swipen voor Nederlandse babynamen. Dit helpt namelijk niet alleen om een naam te bedenken, het is ook erg leuk om te doen!
Originele en passende babynamen bedenken

Hoe werkt de app swipen voor babynamen?

Je kent waarschijnlijk Tinder wel: je krijgt allemaal singles op je schermpje te zien en diegene die je leuk vindt swipe je naar rechts en de personen waarmee je niet wilt daten swipe je naar links. Mocht je iemand leuk vinden en heeft die persoon je ook naar rechts ‘geswiped’ dan heb je een match.

De app Babyname werkt ongeveer hetzelfde, alleen dan met babynamen. Het werkt als volgt: jij en je partner downloaden beide de app. Vervolgens nodigt de een de ander uit. In ‘settings’ geven jullie aan of jullie op zoek zijn naar een meisjesnaam of jongensnaam. Hierna wordt het swipen geblazen waarbij je de naam die je leuk vindt naar rechts swiped en de namen die je niet leuk vindt naar links. Als jullie beide dezelfde naam leuk vinden is er een match.
Je kan de app hier downloaden voor Apple en hier voor Android.

Swipen voor Nederlandse babynamen

Aangezien er rond de 30.000 namen in de app staan, komen er vast wel een paar voorbij die jullie allebei geschikt vinden! Dit swipen voor Nederlandse babynamen is niet alleen behulpzaam, maar ook best leuk om te doen! Wat ook grappig is, is dat er bij elke naam staat aangegeven wat de naam betekent! 

Het enige nadeel is dat de app in het Engels is.

Nu kun je nog steeds swipen voor Nederlandse babynamen hoor, want de app heeft ruim 1000 Nederlandse babynamen maar er staan ook veel Engelse namen in. De echte typisch Nederlandse namen zoals Henk of Marieke staan er niet bij. Maar ja, die namen hadden jullie zelf ook wel kunnen bedenken. Het gaat er juist om dat jullie nieuwe namen tegen gaan komen en dat gaat zeker gebeuren. Ik kwam namelijk heel veel namen tegen die ik leuk vond en waar ik niet eens aan had gedacht!

Veel plezier met swipen!

vadersschapsverlof 2019