sale kleertjes header
Zwanger Worden

7 Tips om zwanger te worden voor de man!

Zwanger worden doe je niet alleen. Daar heb je toch minstens 2 mensen voor nodig: een vrouw en een man. Toch vreemd dat vaker de vrouw allerlei maatregelingen treft om de vruchtbaarheid te verhogen en de man niet. Wist je dat van de stellen waarbij een zwangerschap uitblijft in het eerste jaar, het bij 1 op de 3 aan de man ligt? Het gaat dus echt niet alleen om een kwakkie lozen. Dat kwakkie moet namelijk van top kwaliteit zijn. Hoe hij daarvoor kan zorgen? Lees hier de tips om zwanger te worden voor de man!

conceive plus discreet online bestellen banner

Wat kan een man doen om vruchtbaar te zijn?

Een eicel bevruchten is absoluut geen fluitje van een cent. Bij elke zaadlozing worden miljoenen zaadcellen om zeep geholpen in het vrouwelijk lichaam. Slechts een paar bereiken de eicel en dan nog is de strijd niet gestreden. Omdat de tocht van vagina naar eitje levensgevaarlijk is, overleven alleen de sterkste de strijd.

Om zwanger te worden is het dus van essentieel belang dat het zaad van je vent vitaal, beweeglijk en goed in vorm is. Daarnaast is het goed dat je vent veel zaadcellen heeft (grotere kans op overlevenden) en de zuurtegraad optimaal is. 

Goed zaad is dus belangrijk om de kans op een baby te verhogen.
Maar hoe zorgt een man ervoor dat het zaad optimaal is? De belangrijkste tip om zwanger te worden voor de man is eigenlijk heel simpel: door gezond te leven. Gezond leven zorgt voor een gezond lijf en een gezond lijf heeft over het algemeen goed, sterk en snel sperma. Zo ‘simpel’ is het.

Eet daarom de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten (250 gram) en fruit (2 stuks). Vergeet daarnaast ook niet voldoende volkorenproducten te eten (of haver-, spelt- of tarweproducten), vezels binnen te krijgen en denk zeker aan wat dagelijkse beweging (minimaal 30 minuten per dag, matig intensief). 

Naast deze belangrijk basis zijn er nog meer tips om zwanger te worden voor mannen. Je leest ze hieronder!

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Tip: Lees ook de blog Hoe lang kan sperma overleven in het lichaam van een vrouw?

7 Tips om zwanger te worden voor de man

Willen jullie het zekere voor het onzekere nemen en de kans op een baby zoveel mogelijk vergroten?! Lees dan vooral deze tips om zwanger te worden voor je man!

 1. Drink minder alcohol

  Meer dan twee glazen alcohol per dag kan de zaadkwaliteit al beïnvloeden. Laat de dolle avondjes in de kroeg dus even achterwege!

 2. Stop met roken en drugsgebruik

  Beginnen aan kinderen is een mooi moment om te stoppen met roken en drugs. Niet alleen is dit beter voor de kwaliteit van het zaad, het is ook beter voor de gezondheid van het hele gezin. Als de man blijft roken, dan gaat het gezin meeroken met alle vervelende gevolgen van dien.

 3. Zorg dat het sperma het niet te warm krijgt!

  De optimale temperatuur in de zaadballen is 35 graden, hier gedijen de spermacellen het beste op. Het is dus mogelijk dat een hogere temperatuur in de zaadballen de kwaliteit van het zaad beïnvloed. Zorg er daarom voor dat de temperatuur optimaal blijft. Dit kun je doen door sauna’s te vermijden en niet te heet te badderen.

  De temperatuur van de zaadcellen gaat ook omhoog door dagelijks strakke kleding te dragen (kies daarom voor losser katoenen ondergoed zoals een boxershort) of door de hele dag op je gat te zitten (door bijvoorbeeld een zittend beroep).

 4. banner erotiek
 5. Heb niet te vaak een zaadlozing

  Te vaak klaarkomen, zoals meerdere keren per dag, kan ervoor zorgen dat er per keer minder zaadcellen in de zaadlozing zitten. Soms denken mensen dat meer seks de kans verhoogd, maar dat is dus niet altijd waar. Geef de zaadballen even tijd om nieuwe strijders te maken zodat ze sterk genoeg zijn. Om de 3 tot 5 dagen seks is perfect voor een ideale hoeveelheid zaadcellen.

 6. Vermijd bestrijdingsmiddelen

  Chemische stoffen, radio-actieve stoffen en ioniserende straling (röntgen): werken met de genoemde stoffen kunnen de zaadkwaliteit beïnvloeden. Hetzelfde geldt overigens voor het gebruik van bepaalde medicijnen.

 7. Vermijd stress

  Stress kan ervoor zorgen dat de zaadproductie tijdelijk wat minder is.

 8. Eet en leef gezond

  Gezonde voeding is de basis van een gezond lichaam en vanzelfsprekend ook voor gezond sperma. Een goede start zou zijn ervoor te zorgen dat de richtlijnen van het voedingscentrum worden opgevolgd, zo komen alle benodigde voedingsstoffen binnen zoals vitamine C en zink.

Wat kan een man doen om vruchtbaar te zijn

Meer weten? Lees deze interessante weetjes over sperma als je zwanger wilt worden of juist niet!

Wat als zwanger worden niet lukt
?

De tips om zwanger te worden voor de man kunnen helpen om de kwaliteit van het zaad te verbeteren, maar hoe weet je eigenlijk of het wel aan de kwaliteit van het zaad ligt? Misschien is dit gewoon goed en hoef je in principe de tips om zwanger te worden niet op te volgen. Al kan het overigens nooit kwaad om deze tips op te volgen. Gezond leven is altijd goed!

clearblue testen of je zwanger bent banner

Als zwanger worden niet lukt kan het zijn dat er sprake is van verminderde vruchtbaarheid bij de man en deze wordt in veel gevallen veroorzaakt door een slechtere zaadkwaliteit. Een zaadonderzoek kan de zaadkwaliteit in beeld brengen. Dit kan via het ziekenhuis of vruchtbaarheidsklinieken.

Maar er bestaan ook thuistests. Deze tests meten de hoeveelheid sperma en sommige kunnen ook de kwaliteit van het sperma meten. Of deze tests van hetzelfde kaliber zijn als het zaadonderzoek van het ziekenhuis, weet ik niet, maar ze kunnen misschien wel al iets meer informatie verschaffen zonder dat jullie meteen naar het ziekenhuis moeten. Mocht de kwaliteit wat minder zijn, dan zouden jullie al op tijd kunnen beginnen met deze voor de man tips om zwanger te worden.
Wie weet, misschien helpt het wel!

Lees ook deze blog over de vruchtbaarheid van de mandavitamon mamavitaal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019