luieraanbiedingen header
Vruchtbaarheid

Zwanger worden? Geef je man een boxershort cadeau!

Is de kogel door de kerk en gaan jij en je partner komend jaar echt voor een baby? Dan kan dit wel eens interessant zijn. Wat is de link tussen een boxershort en vruchtbaarheid? Dat zochten we voor je uit.

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Heeft het ondergoed van de man invloed op de vruchtbaarheid?

We hebben een grote keuze in ons ondergoed. Slipjes, strings, shorts, tanga’s of de grote ‘oma onderbroek’. De keuze is reuze. Maar dat is voor onze mannen niet anders. Er zijn strakke slips, iets minder strakke boxers of hele wijde onderbroeken te koop voor onze partners. In allerlei verschillende materialen.

Of die soorten ondergoed invloed hebben op de vruchtbaarheid? Daar is al vaker onderzoek naar gedaan. Met niet altijd even duidelijke resultaten.
Welk soort materiaal is het beste?

Het aller belangrijkst van ondergoed is dat het materiaal goed moet ademen en absorberen. Bij niet goed ademend materiaal kan je partner bijvoorbeeld last krijgen van schimmels of eczeem. Polyester is een voorbeeld van materiaal wat niet goed ademt.

Waar je beter wel voor kunt kiezen is bamboe of katoen. Dit wordt niet te warm en dat is een stuk beter voor de kwaliteit van het sperma. Wist je dat de testikels eigenlijk ongeveer 35 graden zouden moeten zijn? Dat is lager dan de lichaamstemperatuur!

de beste ovulatietest direct bestellen banner

Welke vorm onderbroek is het beste?

Het laatste onderzoek wat gedaan is naar de vruchtbaarheid van de man en het soort onderbroek, is er een uit de Verenigde Staten. De uitslag werd gepubliceerd in het blad Human Reproduction.

Aan dit onderzoek deden 656 mannen mee die met voortplantingsproblemen in het ziekenhuis kwamen. Deze mannen waren tussen de 32 en 39 jaar oud. Meer dan de helft van deze mannen (53%) droeg een boxershort. En van de boxershort-dragende mannen had 25% een hogere spermaconcentratie, en 17% zelfs meer sperma dat ook meer beweeglijk was.

Opvallend is dat de boxershort-dragende mannen 14% minder FSH (follikelstimulerend hormoon) aanmaken. Dit hormoon is erg belangrijk voor de vruchtbaarheid. Het lijkt er dus op dat het lichaam gaat compenseren. Meer sperma? Minder hormonen.

banner autogordel zwangere vrouwen

Geef je man een boxershort cadeau!

Willen jij en je partner gaan voor een kindje? Of misschien zijn jullie al een poosje bezig en wordt het tijd voor nieuwe onderbroeken. Ga dan eens lekker de winkels in of kijk online op zoek naar mooie (en goede!) onderbroeken voor je partner.

Kies voor een ademende stof en een model wat dus niet te wijd, maar ook zeker niet te strak zit. Wil je nog een stapje verder gaan? Laat dan een boxershort bedrukken, met je naam, een lieve tekst of misschien zelfs jouw foto?

Je weet dus nu dat het dragen van een boxershort en vruchtbaarheid best wel met elkaar te maken hebben. Daarom kan het geen kwaad om de kast van je partner eens door te spitten en aan te vullen met goed ondergoed. Baad het niet dan schaad het niet! 😉

Lees ook: Zo verbeter je (ongemerkt) de vruchtbaarheid van je man!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019