“babydeals
Baby

Wat zijn de voordelen van een winterbaby?

Veel vrouwen denken dat het totaal niet handig is om een baby in de winter te krijgen, maar dat hoeft echt niet waar te zijn. Het lijkt misschien heel veel gedoe, zo’n klein kindje in de kou. Maar er zijn ook heel veel voordelen verbonden aan een kleine winterbaby!

Wat zijn de voordelen van een winterbaby?

 1. Het weer

  Er zijn mensen die van de winter houden. Ik snap er niets van, maar ze schijnen te bestaan. Als je hoogzwanger bent in de winter dan is het een geluk. Je hebt namelijk minder last van opgezette voeten tijdens de zwangerschap door de hitte, je houdt minder vocht vast. Wandelen is beter vol te houden als het niet snikheet is.

  Klein nadeel is dan wel weer dat je een winter zwangerschapsjas nodig hebt, maar dat terzijde.
 2. Gezelligheid

  Lekker knus met jouw baby op de bank. Kaarsjes aan, dekentje er over. Heerlijk knuffelen en kneuteren. De winter is het ideale seizoen om het gezellig te maken en warm in je eigen babybubbel te blijven zitten. Als je dan ook nog gek bent op de feestdagen is het plaatje helemaal compleet. De gure wind buiten en jullie lekker warm binnen.

 3. Geen twijfel over kleertjes

  Ja, het is een getrek, al die kleertjes. Maar als het flink koud is, hoef je in ieder geval niet erg te twijfelen over wat de baby aan moet. In de zomer ben je al snel bang dat je kindje het te warm heeft, dat is in de winter een zorg minder. Lees hier meer tips over babykleding in de winter en hoe kan je jouw kind warm houden in de kou.

 4. Donker

  Probeer je bij de zomerbaby ervoor te zorgen dat die laatste fles zo donker en rustig mogelijk verloopt, zodat de baby alvast in het avond ritme komt. Daar hoef je bij je winterbaby minder moeite voor te doen, het is ’s avonds vroeg donker en ’s morgens laat licht.

 5. prenatal banner weekaanbiedingen
 6. Lekker knuffelen met de baby

  Tijdens de donkere en koude dagen doe je niets liever dan lekker knuffelen met je baby. Er is weinig fijner dan op de bank moeten blijven zitten, omdat je baby bovenop je in slaap is gevallen.

 7. Je kunt letterlijk een frisse neus halen

  Want geloof me maar: even naar buiten gaan als het koud is en jij moe bent is echt een opknapper. Beter dan in constante hitte zitten, waar je alleen maar nog vermoeider en slomer van wordt.

 8. Meer calorieën verbranden tijdens wandelen

  Als je de kou gaat trotseren en met de pasgeboren baby naar buiten gaat, is de kans groot dat je er lekker de pas in zet tijdens de wandeling. Het voordeel daarvan is dat je meer kilocalorieën verbrandt! Huppakee!
 9. Minder zorgen

  In de winter is je grootste zorg dat je baby het niet te koud heeft. In de zomer komen er meer zorgen bij zoals: drinkt je baby wel genoeg, heeft je baby het niet te heet, heb je jouw baby goed ingesmeerd, zit er een mug op de kamer…. pffff.

 10. In de winter is er werkelijk onwijs schattige babykleding!

  Lieve vestjes, schattige maillots en heerlijke wintertruien. En niet te vergeten die kleine babymutsjes en sjaals. Superschattig. Heb je net als ik een eigenwijze baby die geen handschoenen aan wil? Dan werken sokken trouwens ook prima.

 11. Lichaam verbergen na de bevalling

  Het feit dat je als net bevallen mama fijn nog je lichaam kunt verbergen in een laag kleding! Je hoeft niet meteen weer in korte rokjes en kleine jurkjes.

 12. Genoeg tijd om weer in shape te komen voor de zomer!

  Je hebt tijd om alvast een paar kilo’s kwijt te raken voordat je weer in bikini moet.

Aan het krijgen van een winterbaby zitten dus echt wel voordelen. Zoals de feestdagen! Kleine baby’s neem je gemakkelijk mee in de kinderwagen, als je bijvoorbeeld ergens kerst of oud en nieuw gaat vieren. En ze slapen nog dwars door al het vuurwerk heen! Op en top genieten dus, een newborn in de koude maanden!

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een zomerbaby!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!