“header
Nieuws

De cursus muziek op schoot!

Wist je dat een pasgeboren baby muziek kan herkennen die hij in jouw buik heeft gehoord. Misschien kan een bepaald nummer daarom heel rustgevend werken bij een baby. Maar ook als je kindje groter wordt, is het belangrijk om met muziek bezig te blijven. Behalve leuk is het namelijk ook leerzaam en goed voor de ontwikkeling. Heb jij wel eens gedacht aan een cursus Muziek op schoot?

prenatal banner weekaanbiedingen

De voordelen van muziek!

Muziek is voor veel kinderen rustgevend. Zeker live muziek kan heel interessant zijn en ervoor zorgen dat je kindje ademloos zit te kijken. Maar muziek is ook een stimulans voor het gehoor van je kindje. En muziek laat de meeste kinderen dansen en bewegen, dus het is ook goed voor de grove motoriek.

Laat jij je kindje zelf muziek maken? Dan wordt ook de fijne motoriek beter ontwikkeld. Door samen kinderliedjes te zingen is het ook nog eens heel goed voor de taalontwikkeling van je peuter.
Wat is de cursus muziek op schoot?

Door heel Nederland worden op veel locaties de cursussen Muziek op schoot aangeboden. Dit zijn 11 muzikale lessen die een feestje zijn voor zowel jou als jouw peuter. Jullie zingen samen liedjes en mogen allerlei instrumenten proberen. Denk aan bijvoorbeeld een tamboerijn. Maar ook een flesje gevuld met rijst kan een muziekinstrument zijn.

Veilig bij jou op schoot kan je peuter kijken en luisteren. Durft hij het aan om op onderzoek uit te gaan? Niets hoeft en alles mag. Je kunt al met een baby van ongeveer een half jaar naar deze muzikale cursus. Waar je meteen andere ouders en kinderen ontmoet. Leuk voor jou, maar ook voor je baby of peuter.

beste babyfoon bol.com

Naar het theater met je peuter

Niet het eerste uitje waar je misschien aan denkt om met een peuter naartoe te gaan. Maar peuters vinden het theater vaak geweldig! En ze hoeven tijdens de speciale kindervoorstellingen echt niet stil te zitten.

Vanaf 2 jaar zijn er leuke voorstellingen die je kunt bekijken, zoals Woezel en Pip, Nijntje en Muziek maken met Dirk Scheele. Allemaal speciaal ontwikkelt voor kleine kinderen.

Heb je geen zin om in een groot theater te zitten omdat je denkt dat jouw kindje dat eng vindt? Zoek dan eens in de buurt of er ook kleine minder bekende theaters zijn. Bij ons in het dorp ben ik naar Nijntje geweest en daar was maar ruimte voor 50 kinderen met een ouder of verzorger. Perfect voor een eerste kennismaking met het theater!

Naar het theater met een baby!

Zo af en toe zijn er in het theater ook speciale Muziek op schoot voorstellingen. Het licht wordt gedoofd en het geluid is minder hard. Je kunt met jouw baby of dreumes plaats nemen op schoot en je laten betoveren door de lichtjes en de muziek. Een heerlijk intens momentje voor jullie samen.

Ben jij muzikaal en wil je dit graag doorgeven aan jouw kindje? Dan vind je zo’n cursus Muziek op schoot misschien wel interessant. Kijk hier voor een locatie bij jou in de buurt.

Maar ook lekker samen thuis liedjes zingen en ontdekken wat er allemaal muziek kan maken is goed voor je kindje. Wist je bijvoorbeeld dat een rits ook muziek kan maken? Of een doosje smarties? Overal zit muziek in!

Lees ook: De cognitieve ontwikkeling van een baby!zwitsal box banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!