banner header biostime 2
Nieuws

Wat doet Stichting Heartbeat?

Jaarlijks worden er 1400 kinderen geboren met hartproblemen. Voor die kinderen bestaat het leven vaak uit veel ziekenhuisbezoekjes, operaties en onderzoeken. Ze kunnen niet zomaar sporten, of meedoen aan de ‘gewone’ dingen als zwemles. Om deze kindjes en hun families toch iets leuks te gunnen is daar Stichting Heartbeat!

prenatal banner weekaanbiedingen

Wat doet Stichting Heartbeat?

Voor ernstig zieke kinderen is niet alles even vanzelfsprekend. Maar voor de familie van een ziek kindje ook niet.
Daarom organiseert Stichting Heartbeat vakanties en eendaagse activiteiten voor gezinnen met jonge hartpatiëntjes. Plezier en ontspanning is het grootste uitgangspunt.
Op vakantie in een heartvilla

Stichting Heartbeat heeft een heartvilla op Droompark De Zanding in Otterlo. Otterlo ligt in een prachtige omgeving. Je vindt zandverstuivingen in de omgeving, waar herten en reeën in het wild wonen. Maar ook op het park is genoeg te beleven. Zoals een binnenzwembad (met wellness, ook fijn voor de ouders), speeltuinen, en een strand. Het vakantiehuis is geschikt voor 6 personen en van alle gemakken voorzien.

In Winterberg in Duitsland heeft de stichting een appartement waar ook vakantie kan worden gevierd. Zo kunnen gezinnen weer het vertrouwen krijgen om op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld na een lange ziekenhuisperiode of operatie.

Lees ook: Doneren aan stichting babyspullen!

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Bijzondere dagen: Heartdays

Behalve vakanties organiseert Stichting Heartbeat ook Heartdays. Leuke eendaagse activiteiten voor kinderen met een hartaandoening. Deze dagen zijn onder andere:

 • HeartBallooning

  Dit is een besloten luchtballonfestival in Buren (Gelderland). Gezinnen met een hartpatiëntje mogen in de avond een ballonvaart maken. Er gaan maximaal 10 ballonnen de lucht in, dus de ruimte is beperkt. Daarom mag ieder gezin ook ‘maar’ een keer mee varen. Een eis aan deze activiteit is wel dat de kinderen langer dan 1.30m zijn.

 • Heartbeat at sea

  Een leuke dag aan het strand, die vol staat met allerlei stoere activiteiten. Zo kunnen de kinderen blokkarten, maar ook lekker zandkastelen bouwen en vliegeren.

 • Heartbeat gaat op safari

  Een dag in het geweldige Safaripark Beekse Bergen. In dit park kan je op allerlei soorten safari. Wandelend, via het water of met de auto of bus door het park. Alles is mogelijk. Voor deze activiteit wordt wel een eigen bijdrage gevraagd van €8 per persoon.

 • Kernie’s Familiedag

  In het Duitse Kalkar staat Kernie’s Familiepark. Speciaal voor Stichting Heartbeat opent dit park een dag zijn deuren. Dit park is all inclusive; je kunt dus zoveel ijsjes eten als je maag aan kan!

Naast deze voorbeelden organiseert de stichting nog veel meer bijzondere dagen. Zoals een sloepentocht, race circuitdag, een dagje Dolfinarium en nog veel meer!

Lees ook: Stichting stil! Voor als je leven even stil staat!

StichtingJarigeJob banner

Hoe kan je Stichting Heartbeat helpen?

stichting heartbeat logo Zoals heel veel goede doelen is ook deze stichting grotendeels afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Als vrijwilliger kan je veel verschillende taken uitvoeren. Administratieve taken zoals het versturen van nieuwsbrieven of het bijhouden van de website. Maar je kunt ook fysiek meehelpen door gezinnen te ontvangen tijdens een Heartday, of promoties te doen in ziekenhuizen.

Maar ook geld inzamelen is natuurlijk altijd een goed idee. Organiseer bijvoorbeeld een sporttoernooi of sponsorloop. Zamel statiegeldflessen in of doe een (eenmalige of periodieke) donatie.

Er zijn in Nederland zo’n 25.000 hartpatiënten jonger dan 18 jaar. Stichting Heartbeat kan ongeveer 500 gezinnen per jaar een leuke dag of vakantie bezorgen. Wat natuurlijk heel fijn is voor de patiënten, maar ook voor hun ouders en broertjes of zusjes. Want een ernstig ziek kind heeft invloed op het hele gezin!

Lees ook: Zo kan je hartproblemen bij een baby herkennen!banner stamcelbank 1

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!