sale kleertjes header
Nieuws

Stichting Still voor als je leven even stil staat!

We maken overal foto’s van. Van ons eten, de huisdieren, maar vooral van belangrijke gebeurtenissen. De geboorte van jouw baby, alle verjaardagen, de eerste stapjes, noem maar op. Maar waar we misschien niet zo snel foto’s van maken is de dood. Ook niet het meest prettige onderwerp om het over te hebben. Maar helaas een die hoort bij het leven. Stichting Still doet dit wel en op een hele mooie manier, geheel vrijwillig! Hoe en waar? Dat lees je hier.

banner billendoekjes waterwipes

Wat doet Stichting Still?

logo stichting still Deze geweldige stichting bestaat sinds 2015. Ze leveren kosteloos fotoreportages aan families van een ernstig ziek kind, een stil geboren baby of een zieke ouder. Ook maken ze foto’s van zieke, stervende of overleden baby’s vanaf de 12e week van de zwangerschap.

Voor de stichting werken 134 professionele fotografen die wonen in het hele land. Op die manier kunnen ze ervoor zorgen dat er eigenlijk altijd binnen een uur een fotograaf op locatie kan zijn. De foto’s worden altijd gemaakt in ziekenhuizen, thuis, in de studio in Hardenberg of op andere locaties en een fotosessie is altijd kosteloos.
Twee bijzondere voorbeelden van werk van Stichting Still

Het verhaal van Jolanda staat op de website van de stichting. Jolanda kreeg met haar zoontje Wout van anderhalf een zeer ernstig ongeluk. Ze raakten te water en Wout heeft dit niet overleefd. Maar op het moment dat Wout overleed was Jolanda nog buiten bewust zijn. Er was zelfs nog helemaal niet zeker of zij het wel zou overleven.

In die periode was Stichting Still aanwezig in het ziekenhuis, zij hebben alles in beeld en geluid vastgelegd. Jolanda werd wakker, twee dagen voor de uitvaart van Wout. Door de foto’s en filmpjes die gemaakt zijn, kan ze toch een beetje beseffen wat er is gebeurd in de periode die zij niet heeft meegemaakt. Dit helpt haar om alles een plekje te geven en te proberen om de draad weer op te pakken.
fotografie van te vroeg geboren en overleden baby
Ook het verhaal van Marthe is er een om tranen van in je ogen te krijgen. Marthe was 32 jaar toen er een hersentumor bij haar werd geconstateerd. In de week voor Marthe’s haar uit zou vallen door de chemo, kreeg ze een fotoshoot van Stichting Still. Ze werd op de foto gezet samen met haar man en hun dochtertje van toen een jaar oud en ook met haar beste vriendin en haar gezin.

banner winkelpromo

Foto’s van stil geboren baby’s’

Waar deze geweldige stichting nog het meest voor wordt opgeroepen zijn baby’s die stil ter wereld zijn gekomen. Soms als hele kleine baby’s die geboren zijn na bijvoorbeeld 15 weken zwangerschap.

“Vroeger” werd zo’n baby meteen weggehaald en zagen de ouders er nooit iets van terug. Gelukkig gaat dat tegenwoordig heel anders. Je krijgt nu rustig de tijd om kennis te maken en hoef je niet meteen afscheid te nemen van je kindje. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de watermethode, om je kindje mooier te houden tot de uitvaart.

Hoe kan je Stichting Still bereiken?

Heb jij de stichting nodig? Of ken je iemand die deze stichting nodig zou kunnen hebben? Ze zijn 24/7 bereikbaar op telefoonnummer 06-33 36 96 97 voor dringende aanvragen. Minder dringende vragen kunnen per whatsapp of per e-mail aan info(@)stichtingstill.nl.
help stichting still

Hoe kan je Stichting Still helpen?

Ouders die deze stichting inschakelen hoeven hier nooit kosten voor te maken. En ook alle fotografen werken op geheel vrijwillige basis mee. Maar uiteraard worden er wel kosten gemaakt, ongeveer €80,- per fotosessie.

Wil jij iets doen voor Stichting Still? Donaties zijn altijd welkom, doneer bijvoorbeeld een complete reportage of geef een vrije gift. Wil je liever creatief een bijdrage doen? Je kunt ook haken voor de stichting (check de facebook pagina Haken voor Stichting Still). Er worden namelijk speciale omslagdoekjes en knuffeltjes gehaakt voor deze kleine kindjes. Een geweldige manier te helpen.

In 2021 heeft Still al ruim 760 reportages gemaakt van en voor kinderen in vreselijk moeilijke situaties, en het jaar is nog niet voorbij!

De reden waarom Stichting Still bestaat is natuurlijk vreselijk. We willen geen afscheid nemen van onze kinderen en we willen ook niet dat kinderen afscheid moeten nemen van hun ouders. Maar het is heel goed dat ze er zijn, voor de verwerking van het verdriet van iedereen. Als je een steentje bij kunt dragen, doe dit dan, zo maken we samen de cirkel weer rond.

Lees ook: Wat doet stichting Opkikker?startersbox zwitsal banner
vadersschapsverlof 2019