videovansint header
Nieuws

Goed doel voor kinderen in de spotlight: KiKa

Er zijn heel veel goede doelen voor kinderen in Nederland. Allemaal zijn ze belangrijk en zetten ze zich met hart en ziel in voor hun doel. Maar een van de doelen die ik persoonlijk een warm hart toe draag is KiKa: Stichting Kinderen Kankervrij. Mijn achternichtje kreeg leukemie toen ze drie jaar was, inmiddels acht jaar geleden. Na jaren van behandelingen is ze vorig jaar officieel schoon verklaard. Dit van zo dichtbij meemaken, maakt dat ik KiKa een enorm belangrijke stichting vind!

videovandesint banner

Wat is KiKa?

Stiching Kinderen Kankervrij is opgericht in 2002 door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal. De aanleiding was het verzoek van kinder-oncologen Rob Pieters en Huib Caron voor meer financiering van onderzoek naar kinderkanker.

Op dat moment stond de genezingskans al geruime tijd stil op 70%. En die genezingskans moest omhoog! Vanaf dat moment tot nu heeft KiKa 180,3 miljoen euro bij elkaar gekregen om te besteden aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Het doel van KiKa is om het percentage van kinderen dat geneest van 81% naar 100% krijgen!
Wat is kinderkanker?

Iedereen kent wel iemand met kanker. En wat grote mensen kunnen krijgen kan (vaak) bij kinderen ook. En deze ziekte is doodsoorzaak nummer 1 door ziekte bij kinderen. Per jaar krijgen er bijna 600 kinderen kanker en iedere drie dagen sterft er een kind aan kanker…

Kanker bij kinderen is er in veel verschillende soorten. De meest voorkomende vorm bij kinderen is bloedkanker, leukemie. Maar een kinderlichaam is natuurlijk heel anders dan dat van een volwassene. Het reageert anders op medicijnen. Een behandeling voor kinderkanker kan maanden maar ook jaren duren.

nanabeebi luiertas best beoordeeld

Wat doet KiKa?

Een van de grootste doelen van KiKa is fondsen werven voor vernieuwend onderzoek. Maar ook andere activiteiten op het gebied van kinderkanker: KiKa wil minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Ook houden ze zich bezig met voorlichting geven over kinderkanker. Inmiddels krijgen ze steun van 350.000 gevers, zowel particulier, actievoerders, bedrijven en stichtingen.

KiKa is de grootste financier voor onderzoek in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Dit centrum is in 2018 geopend in Utrecht. Het is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum voor kinderen met kanker in Europa.
acte voor kika

Wil je KiKa helpen?

Net zoals de meeste goede doelen en stichtingen kan KiKa niet zonder donateurs. En ook jij kan je steentje bijdragen. Je kunt KiKa steunen door mee te doen aan bestaande acties. Zoals Mudmasters of de Nijmeegse Vierdaagse. Laat je bijvoorbeeld sponsoren per kilometer.

Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een actie beginnen. Het maakt niet uit hoeveel geld je ophaalt, of het nu vijf of vijfhonderd euro is. Iedere euro is er een. Je kunt als vrijwilliger helpen met de collecteweek maar ook online collecteren.

Ben je op zoek naar een bijzonder cadeau? Shop dan eens in de Kikashop! Ook kan je ervoor kiezen om eenmalig of periodiek te doneren, cadeaubonnen in te leveren of gebruikte laptops of mobiele telefoons in te zamelen. Door mee te spelen met Lot of Happiness kan je voor jezelf iets winnen en meteen veel goede doelen steunen zoals Clini Clowns. Wil je doneren als bedrijf? Dan is dat fiscaal aftrekbaar!

Het werk dat KiKa doet is dus erg belangrijk. Er gaan nog steeds veel te veel kinderen dood aan kanker. Door de belangrijke onderzoeken hoopt KiKa dat dit er in de toekomst geen een meer is, dat alle kinderen deze rotziekte overleven. Dat lijkt mij een geweldig doel!

Lees ook: Wat doet Stichting Tekenen voor Kinderen?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!