sale kleertjes header
Mamma

12 Dingen die alle ouders met slaaptekort herkennen!

Op het moment dat je zwanger bent, zal je heel vaak de tip krijgen: “Slaap nu het nog kan!” Deze tip klinkt misschien overdreven en je denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. Maar de kans het dat meevalt is niet groot, sterker nog: zeer klein. Slaaptekort ligt nu eenmaal snel op de loer met een baby in huis. En dan zijn er een aantal zaken die alle ouders met slaaptekort herkennen! Ja jij ook!

beste babyfoon bol.com

Hebben alle ouders last van slaaptekort?

Toen wij onze oudste dochter kregen, snapten we oprecht niet waarom andere ouders soms ‘al’ om 22u naar bed gingen. Yinthe sliep prima. Toen ze drie maanden was sliep ze door en ze werd ’s nachts eigenlijk nooit wakker. Ook was ze nooit erg vroeg wakker en konden wij vaak best lang blijven liggen. Van slaapgebrek hadden wij dus zeker geen last.

Hoe anders werd dit na de geboorte van onze tweede dochter. Ze sliep slecht. Kon eigenlijk niet zelf in slaap vallen en werd vaak huilend wakker waarna ze niet meer wilde slapen. Het eerste half jaar heeft ze meer in de kinderwagen in de gang gelegen dan in haar bedje, daar sliep ze redelijk. Inmiddels is ze ruim 2 jaar en wordt ze nog bijna iedere nacht 1 of 2 keer wakker. Slaapgebrek is dus zeker aanwezig hier.




Wat zijn de gevolgen van slaapgebrek?

Inmiddels gaat het hier langzaam aan de goede kant op. Maar op het moment dat ik er 8 keer per nacht uit moest was ik een wandelend lijk. Althans, zo voelde ik me en zo zag ik eruit. Overal hoorde ik Myrah huilen, ook als ik haar niet bij me had. Ik heb zelfs staan wiegen met de boodschappenkar in de rij van de supermarkt. Mijn geheugen was (en is nog steeds) een drama, ik liet van alles vallen en had een heel kort lontje. Zeker tegenover onze oudste dochter.

Verder had ik het de hele dag koud en ook de hele tijd honger. Geen wonder dat huidveroudering en gewichtstoename ook gevolgen kunnen zijn van slaapgebrek. Net als depressie en gezondheidsklachten.

Lees ook: Waarom wordt een baby ’s nachts wakker?

libido banner

12 Dingen die alle ouders met slaaptekort herkennen!

  1. De hele nacht moet je opstaan, als je net weer bijna slaapt. En op het moment dat je wekker gaat, slaapt de baby. Of eigenlijk: alle kinderen.
  2. Je checkt alle klokken in huis om te kijken of je wekker wel klopt. Het kan toch niet nu al 7 uur zijn? Je ligt pas net in bed voor je gevoel!
  3. Naar boven lopen om een luier te pakken en dan weer beneden komen zonder luier. Wat ging je ook alweer doen boven?
  4. En naar de supermarkt gaan omdat de tomaten op waren. Thuiskomen met een hele volle boodschappentas, maar zonder… tomaten.
  5. Op een volle parkeerplaats zoeken naar je auto en dan beseffen dat je op de fiets was.
  6. Alle koffie aannemen die je kunt krijgen op een dag en dat terwijl je eigenlijk helemaal geen koffie lust.
  7. Niet te lang stil blijven zitten op kantoor omdat je bang bent dat je dan in slaap valt.
  8. En dus vooral niet heel even je ogen dicht doen.
  9. Samen een film gaan kijken omdat je een ‘datenight’ nodig vindt, Maar halverwege allebei in slaap vallen en midden in de nacht op de bank wakker worden (omdat er een baby huilt).
  10. Niet meer weten of je de baby nou wel of geen fles hebt gegeven. En daarachter moeten zien te komen door de lege fles die op je nachtkastje staat.
  11. De kaasschaaf in de koelkast terugvinden en het heel gek vinden dat de kaas niet in de besteklade past.
  12. Alles kwijt zijn, de hele dag. Autosleutels, je telefoon, portemonnee. En je was nog iets kwijt toch? Al weet je nu al niet meer wat.

Lees ook: Hoe kan je een baby langer laten slapen?

Heb jij ook al maanden slaaptekort? Dan herken je vast wel wat dingen die ik genoemd heb. O ja, weet je trouwens wat het best werkt tegen slaaptekort? Slapen! Dus zet Netflix uit, laat de boel de boel en kruip gelijk met de kinderen in bed. Elk uurtje extra slaap is er een!



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019