header luiers van pampers met 50% korting
Zwanger Worden

Tomaten eten verbetert het sperma!

Willen jij en je partner graag papa en mama worden? Dan zijn jullie waarschijnlijk al druk aan het ‘oefenen’. Bij sommige stellen is het in een paar maanden raak, maar bij anderen duurt het helaas iets langer. Dat je dan het beste kunt stoppen met roken en drinken wist je vast al, maar heb je ook al eens aan tomaten gedacht? Ga maar snel naar de markt, want tomaten eten verbetert het sperma!

conceive plus discreet online bestellen banner

Meer en sneller werkend sperma door tomaten eten!

Er is een onderzoek gepubliceerd door Cleveland Clinic waarin is onderzocht dat tomaten goed zijn voor het sperma. Voor dit onderzoek werden 12 verschillende studies bestudeerd. Ook werden er 60 gezonde mannen met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar verdeeld in twee groepen.

De ene groep kreeg iedere dag 14 milligram lycopeen toegediend en de andere groep kreeg een placebo. Dit werd op de dubbelblinde manier gedaan, wat wil zeggen dat zowel de deelnemers als de artsen niet wisten wie er een placebo en wie een echt supplement tot zich nam.

Na 6 en 12 weken werd de spermakwaliteit van alle mannen gemeten. De conclusie was dus dat lycopeen ervoor zorgt dat de hoeveelheid sperma met 70 procent toeneemt! Ook gaan de cellen er sneller door zwemmen!
Wat is lycopeen?

Lycopeen is een bioactieve stof die hoort bij de carotenoïden. Deze stof komt voornamelijk voor in tomaten en tomatenproducten zoals tomatenpuree. Door deze stof zijn tomaten rood en hij wordt dan ook wel eens als kleurstof in voedingsmiddelen gebruikt. Het is een goede anti-oxidant waarvan wordt gedacht dat deze kan beschermen tegen aandoeningen aan de prostaat, zoals prostaatkanker. Lycopeen gaat namelijk onder andere beschadigingen van de cellen tegen.

Hoeveel tomaten moet je eten voor beter sperma?

De mannen uit het onderzoek kregen dagelijks 14 milligram lycopeen toegediend. Dit staat gelijk aan 2 kilo tomaten of twee eetlepels tomatenpuree. Het is dus maar te hopen dat je partner van tomaten houdt, want twee kilo per dag is best een hele hoop! Natuurlijk ga jij hem daarbij helpen met deze heerlijke verse tomatensoep!

Recept tomatensoep

Halveer twee kilo verse (Pomodori) tomaten en leg ze op de bakplaat met de snijkant naar beneden. Verdeel er tijm, knoflook en oregano over samen met balsamico azijn en olijfolie. Zet de bakplaat in de oven van 200 graden voor 25 minuten. Verwijder daarna de velletjes van de tomaat en haal de knoflook er tussenuit. Doe alles in een pan en blender de tomaten. Klaar is je soep! (Je partner moet alleen wel de hele pan in een dag zelf leegeten om aan de goede hoeveelheid lycopeen te komen 🙂 ).

Ovulatietest online bestellen banner

Op een gemakkelijkere manier lycopeen binnenkrijgen

Natuurlijk maak je af en toe wel eens een gerecht met verse tomaten, of tomatenpuree. Maar zoals je in het recept hierboven al zag zal je partner heel veel tomaten moeten eten om aan de lycopeen hoeveelheid te komen. Maar natuurlijk is daar een snellere oplossing voor! Lycopeen kan je namelijk gewoon kopen in een potje! Het is een voedingssupplement dat gewoon online te koop is.

Lycopeen en verminderde vruchtbaarheid bij de man

Het onderzoek wat nu is gedaan had alleen betrekking op gezonde mannen. Er is dus nog geen duidelijkheid of tomaten ook positief effect hebben als je partner verminderd of zelfs helemaal niet vruchtbaar is. In het vervolgonderzoek wordt er gekeken of lycopeen ook op deze mannen een gunstig effect heeft.

Dat lycopeen en dus tomaten eten een positieve werking heeft op het sperma is dus wel zeker. Ben jij inmiddels al naar de supermarkt gerend voor een grote voorraad tomatenpuree? Twee voordelen: het is lang houdbaar en het kost bijna niets. En in een gezonde levensstijl is tomatenpuree zeker welkom. Hoe vaak eten jullie pasta de komende tijd?

Lees ook alles wat je weten moet over de vruchtbaarheid van de man!Ovulatietest online bestellen banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019