header luiers van pampers met 50% korting
Zwanger Worden

Kan je het geslacht van je baby beïnvloeden?

Een gezond kind krijgen is een prachtig wondertje waarmee je jezelf heel gelukkig mag prijzen. Maar soms kan het gebeuren dat je een lichte voorkeur voor het geslacht hebt. Misschien wel omdat je al 3 jongens hebt en je toch echt heel graag een meisje wilt, of juist niet. Er zijn theorieën in omloop die beweren dat het mogelijk is dat je het geslacht van je baby beïnvloeden kunt. Bijvoorbeeld met de timingmethode en dieet aanpassingen. Meer weten? Lees dan verder!

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Mannelijke en vrouwelijke spermacellen bepalen het geslacht van de baby

De spermacellen van de man bepalen het geslacht! Een man heeft mannelijke spermacellen (Y) en vrouwelijke spermacellen (X). Bij elke zaadlozing begint er een race van miljoenen zaadcellen richting de baarmoeder. Diegene die het eerste het eitje bereikt en weet te door te dringen, heeft ‘gewonnen’.

In het algemeen heb je 52% kans op een jongen en 48% kans op een meisje. Maar misschien kun je het geslacht van je baby wel beïnvloeden en zo je kansen keren!
Wat is de timingmethode?

De timingmethode is simpel gezegd een methode waarbij je het moment van geslachtsgemeenschap afstemt op het moment van je eisprong. Deze methode is gebaseerd op het feit dat mannelijke spermacellen (Y) sneller, kleiner en zwakker zijn dan vrouwelijke spermacellen (X).

Vrouwelijke spermacellen zijn dan misschien wel iets trager dan de mannelijke versies, ze zijn wel sterker en overleven langer in de baarmoeder. Wanneer je partner zijn kruit schiet gaan de mannelijke spermacellen er dus als een speer vandoor en laten de vrouwen wat achter zich.

Maar als ze eenmaal in de baarmoeder komen en er is geen eitje, dan leggen ze al snel het loodje. In tegenstelling tot de vrouwelijke versies die langer in leven blijven en dus in staat zijn om nog even te wachten op de eisprong, zodat ze later hun slag kunnen slaan.

Vrouwelijke spermacellen kunnen een aantal dagen in leven blijven in de baarmoeder. Volgens de timingmethode maakt het dus uit wanneer je geslachtsgemeenschap hebt: voor, tijdens of vlak na de eisprong.

Lees ook: Hoe lang kan sperma overleven in het lichaam van de vrouw?

hoe geslacht baby beinvloeden

Tips voor het krijgen van een dochter of meisje!

 1. Volgens de timingmethode

  Wil je het geslacht van je baby beïnvloeden en wil je graag een dochter? Met de timingmethode is het dan goed om voor de eisprong geslachtsgemeenschap te hebben. Je hebt je eisprong 14 dagen voor de eerste dag van je volgende menstruatie. Nadat je de eisprong hebt gehad is je eitje ongeveer 12 uur lang hoog vruchtbaar.

  Voor een meisje kun je het beste een paar dagen voor de eisprong seks hebben. Tegen de tijd dat je de eisprong hebt zijn de mannelijke zaadcellen al gestorven en kunnen de dames hun kans grijpen.

 2. banner winkelpromo
 3. Meisjesdieet

  Je dieet aanpassen schijnt ook te helpen om de kans op een dochter te vergroten. De sterkere vrouwelijke zaadcellen kunnen beter gedijen in een zure omgeving dan de mannen. Je kunt de zuurgraad van je baarmoeder beïnvloeden door je voeding.

  Wil je een meisje eet dan meer zure producten zoals sinaasappels, zuivel, citroen en groenten. Daarnaast schijnen de mineralen calcium en magnesium ook te helpen. Let wel op dat je niet té zuur gaat eten, anders overleeft geen enkele spermacel het.

 4. beste zwangerschapstest direct bestellen banner
 5. Standje

  Aangezien de vrouwelijke spermacellen sterker zijn is het goed om de weg naar de baarmoeder wat langer te maken met de hoop dat de mannelijke versies het al begeven hebben. Het beste standje is dan de missionaris houding omdat hierbij de penetratie minder diep is.

Lees ook: Kan je voorspellen of het een jongen of meisje wordt als je eenmaal zwanger bent?

Tips voor het krijgen van een zoon of jongen!

 1. Volgens de timingmethode

  Als je het geslacht van je baby beïnvloeden wilt omdat je stiekem verlangt naar een zoon, is het goed om de dag voor, op de dag zelf of de dag na je eisprong seks te hebben. In ieder geval zo dicht mogelijk bij het moment dat je eitje hoog vruchtbaar is. Aangezien je eitje al aanwezig is in de baarmoeder zal de snelste spermacel overwinnen. En dat zijn meestal de mannelijke zaadcellen.

 2. banner erotiek
 3. Jongensdieet

  De mannelijke spermacellen zijn minder sterk. Een erg zure baarmoeder zullen ze minder snel overleven dan de vrouwelijke versies. Eet daarom minder zure producten en meer zoute voedingsmiddelen zoals brood, noten, rood vlees, vis en rozijnen.

 4. Standje

  De kleine mannelijke race spermacellen zijn het beste in korte sprintjes. Een diepe penetratie kan dus mogelijk helpen omdat zo de afstand naar de baarmoeder weer ietsjes kleiner is. Deze diepe penetratie krijg je tijdens het ‘van achteren’ standje.

Je eisprong achterhalen

Los van het feit dat je mogelijk het geslacht van je baby beïnvloeden kunt door je eisprong in de gaten te houden met de timingmethode, is het sowieso goed om inzicht te krijgen in je menstruatiecyclus als je zwanger wilt worden.

Op die manier kun je achterhalen wanneer je vruchtbaar bent en wanneer je dus extra vaak geslachtsgemeenschap moet hebben. Lees hier meer over je menstruatiecyclus en je eisprong. Wij zijn overigens heel benieuwd of je de genoemde theorieën hebt geprobeerd en of het gelukt is!Ovulatietest online bestellen banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019