luieraanbiedingen header
Zwangerschap

Kan je het geslacht van je baby voorspellen?

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Wat je je nu misschien afvraagt, is het een jongen of een meisje? Helaas moet je ongeveer 20 weken wachten op het antwoord. Of toch niet? Er zijn namelijk heel veel ‘grootmoeders wijsheden’ en manieren waarmee je het geslacht van je baby voorspellen kunt zonder echo.

beste babyfoon bol.com

Geslacht van je baby voorspellen: Wordt het een jongen of meisje?

Het is meer dan logisch dat je het liefst meteen wilt weten of je een jongen of meisje krijgt. Je kunt dan immers aan de gang met de babykamer inrichten en natuurlijk lekker babykleding shoppen.
Er zijn veel theorieën in omloop die beweren dat je het geslacht van je baby kunt voorspellen. Het is natuurlijk mooi als dit kan, maar helaas is geen enkele theorie ook daadwerkelijk bewezen. Natuurlijk is het wel altijd leuk om het geslacht proberen te raden!

Kan je het geslacht van je baby voorspellen met deze grootmoeders wijsheden?

 1. Meisjes stelen je schoonheid!

  Een bekend gezegde is dat meisjes je schoonheid stelen. Heb je sluik, futloos en droog haar en last van acne, pukkels of andere huidproblemen tijdens de zwangerschap? Dan krijg je een meisje!

  Heb je daarentegen een mooie volle bos, een stralende gloed en voel je jezelf super aantrekkelijk? Dan wordt het een jongen.

 2. Hoe draag je jouw baby?

  Draag je hoog en aan de zijkant, heb je geen taille meer en draag je voornamelijk breed? Dan krijg je een kleine meid. Je krijgt een jongen als je laag en naar voren draagt en je buik mooi rond is.

 3. Navel en zwangerschapsstreep

  Heb je last van je navel en loopt de zwangerschapsstreep tot je navel? Dit wijst op een meisje. Geen last van je navel en de zwangerschapsstreep loopt over je navel? Je krijgt een zoon!

 4. Zoet, hartig of juist ochtendmisselijkheid?

  Zijn de chocoladerepen niet aan te slepen en heb je voornamelijk zin in zoet eten? Er wordt beweerd dat je dan een meisje krijgt, want meisjes houden nu eenmaal van zoet eten. Als je liever een augurk of zakken chips naar binnen propt dan zijn je ‘cravings’ hartig en krijg je een jongen.

  Heb je erg veel last van ochtendmisselijkheid in je eerste trimester? Dan zou dit kunnen komen omdat je een meisje krijgt. Maar eerlijk is eerlijk, deze laatste theorie klopt vaker niet dan wel. Sommige vrouwen zijn bij de eerste baby wel misselijk en bij de tweede niet en hebben toch 2 kinderen met hetzelfde geslacht.

 5. Hartslagtest

  Ook hier is er een theorie die zegt dat je aan de hand van de hartslag het geslacht van je baby kunt voorspellen. Als de hartslag boven de 140 slagen per minuut is, krijg je een meisje. Is de hartslag lager dan wordt het een jongen. Met deze tool kan je naar de hartslag luisteren van je baby.

 6. Slaaphouding

  Als je op je linkerzij wakker wordt, krijg je een jongen. Lig je op je rechterzij dan krijg je een meisje. Tevens zeggen ze dat wanneer je een meisje krijgt je tijdens de zwangerschap erg moe bent en het liefste slaapt. Een jongen zorgt ervoor dat je meer energie hebt dan normaal.

 7. De ringentest of naald en draad methode

  Bij deze test kun je aan de bewegingen van de ring zien wat het geslacht wordt. Hang een ring aan een touwtje. Vervolgens hang je het boven je buik en probeer je jouw hand zo stil mogelijk te houden. Beweegt de ring in cirkels: jongen. Zwaait hij van voor naar achteren: meisje.

 8. Lees ook: Op je rug slapen vergroot de kans op doodgeboorte!

  prenatal extra korting banner
 9. Chinese babykalender

  De Chinese babykalender is en zeer bekend hulpmiddel om het geslacht van je baby te voorspellen. Eerst moet je achterhalen in welke maand de bevruchting heeft plaatsgevonden. Vervolgens zoek je die maand op in de kalender in combinatie met je leeftijd en je ziet wat je gaat krijgen!

Vanaf wanneer kan je het geslacht van de baby bepalen?

De enige manier om voor 100% zeker te weten wat het geslacht wordt, is met de 20 weken echo. Tijdens deze echo wordt de geslachtsbepaling gedaan. Lees ook deze redenen waarom je het geslacht van de baby niet wilt weten!

Kan je het geslacht van je baby beïnvloeden?

In theorie zou het mogelijk kunnen zijn om het geslacht te beïnvloeden. Het geslacht van spermacellen (die dus ook het geslacht van je baby bepalen) wordt vastgesteld door chromosomen. X is meisje, Y is jongen.

De vrouwelijke spermacellen zijn trager dan de mannelijke spermacellen, maar leven wel langer in de baarmoeder. Als je dus een meisje wilt is het beter om een paar dagen voor de eisprong seks te hebben. De mannelijke spermacellen hebben tegen de tijd van je eisprong al het loodje gelegd.

Wil je liever een jongen? Duik dan het bed in de dag voor en van de eisprong. De mannelijke spermacellen zijn sneller zullen daarom eerder het eitje bevruchten. Uiteraard is het wel belangrijk dat je weet wanneer je eisprong is!

Wat is jouw ervaring met op deze manier het geslacht van je baby voorspellen? Klopte het bij jou of zat je er volledig naast?

Kijk hier als je wilt weten hoe jouw baby eruit komt te zien!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019