header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschap

De Chinese babykalender! Hoe werkt het?

Als je zwanger bent wil je misschien heel graag weten of er een meisje of een jongetje in jouw buik groeit. Bij de echo’s van de verloskundige moet je daar best even geduld mee hebben. Natuurlijk kan je gaan voor een geslachtsbepalende echo, maar je kunt ook uitrekenen of je een jongen of meisje krijgt met de Chinese babykalender! Hoe werkt het?

hema rompers

Wat is de Chinese babykalender?

De Chinese babykalender wordt ook wel de geslachtsvoorspel kalender genoemd. Deze kalender werd ontdekt in een Koninklijk Chinees graf. Hier vond een wetenschapper een oud document. Het document bevatte interessante informatie over zonen in de keizerlijke bloedlijn van de Qing-dynastie. Met deze informatie ging de wetenschapper aan de slag, hij berekende in welke maand ouders meer kans hadden op het krijgen van een zoon.
Hoe bereken je het geslacht volgens de Chinese babykalender?

Om het geslacht van je kindje te kunnen voorspellen is het nodig om te weten wat jouw Chinese leeftijd is. Maar hoe kom je hierachter? Chinezen tellen de tijd dat je in de baarmoeder zat op bij je leeftijd, dit doen ze grofweg door er een jaar bij op te tellen.

beste babyfoon bol.com

Daarna is het simpel om het geslacht van de baby te berekenen. Tenminste als je weet in welke maand de bevruchting plaats vond. Vervolgens kijk je op de kalender bij de maand waarin de bevruchting plaats vond en in het vakje van jouw Chinese leeftijd. Zo voorspel je met de Chinese kalender of je een jongen of een meisje krijgt!
Chinese babykalender geslachts voorspel kalender

Hoe nauwkeurig is de Chinese geslachtskalender?

Ik heb even de proef op de som genomen bij Yinthe en Myrah. Zouden zij volgens de de Chinese babykalender ook meisjes zijn geworden? Voor Yinthe ga ik uit van de maand februari en mijn leeftijd toen (+1) van 28 jaar. Bij Myrah ging ik uit van juni en mijn leeftijd (+1) van 31 jaar. Zowel bij Yinhe en Myrah kom ik dan uit op een meisje. Mijn ervaring is dus een 100% slagingspercentage volgens de Chinese babykalender!

Heb jij weleens van de Chinese babykalender gehoord? En klopte de berekening in jouw geval? Lees ook deze blogs over het geslacht van de baby voorspellen:

  1. De nub-theorie: met 12 weken het geslacht bepalen!
  2. 15x Waarom je het geslacht van je baby niet wilt weten!
  3. Kan je het geslacht van je baby beïnvloeden?
  4. Kan je het geslacht van je baby voorspellen?


Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019