sale kleertjes header
Zwangerschap

15x Waarom je het geslacht van je baby niet wilt weten!

Als je zwanger bent is het tegenwoordig heel normaal om het geslacht van je kindje al te weten. Het is bijna vreemd als je het niet wilt weten, zo lijkt het tenminste. Maar eigenlijk is het ook best leuk om je te laten verrassen toch? Ik geef je 15 redenen waarom je het geslacht van je baby niet wilt weten!

startersbox zwitsal banner

15x Waarom je het geslacht van je baby niet wilt weten!

 1. Leuke verrassing

  Kinderen worden altijd dolblij als ze iets mogen uitpakken, of dat nu een reusachtig cadeau is of een kindersuprise. Onze dochter is gek op L.O.L.-poppetjes, en dat komt volgens mij vooral omdat er zoveel uitpakwerk bij komt kijken. Dus hoe leuk is het om tijdens de bevalling letterlijk jullie grootste cadeau ‘uit te pakken’?

 2. Bevalling is minder erg

  Oké, dat is wel erg gemakkelijk gezegd. Een bevalling blijft natuurlijk een pijnlijke aangelegenheid. Of je nu weet of je een jongen of een meisje krijgt of niet.

  Maar als je het nog niet weet is dat misschien wel een extra ‘doel’ om naartoe te werken. Om wat extra hard te persen zodat je eindelijk weet of je een zoon of dochter krijgt.
 3. Omdat je partner het niet wil weten

  Dat kan natuurlijk een puntje van discussie zijn, of je het geslacht van je baby wel of niet wilt weten. En als je partner het niet wil en jij wel, of andersom, dan kan het best lastig zijn. Lastig om het eens te worden, of lastig om je mond te houden.

 4. Niet 100% zeker

  Hoe goed de technologie ook is tegenwoordig, zo’n echo is gewoon nooit 100% zeker. Straks hebben jullie een prachtige jongenskamer ingericht, een mooie jongensnaam gevonden en blijkt tijdens de bevalling ineens dat jullie een dochter krijgen! Error! En je zult echt niet de eerste zijn die dit overkomt.

 5. Je weet al zoveel over jouw baby!

  Tijdens de zwangerschap ga je vaker naar je kindje kijken. Tijdens echo’s kom je al van alles te weten, je kunt het gezichtje al zien, weet hoe groot je kindje ongeveer is en doet misschien nog wel een extra pret-echo. Ook wel leuk om niet alles van je kindje te weten toch?

 6. Fantaseren

  Wat is er nou leuker dan samen fantaseren of jullie baby een jongen of meisje is? Om avonden lang mooie babynamen naast elkaar te leggen, voor jongens en meisjes.

 7. Nog even geen stereotypen

  “Ooh een zoon, dat wordt langs het voetbalveld staan.” “Een meisje? Bereid je maar vast voor, die zijn veel kattiger.” Je kindje kan nog lang genoeg in een hokje geduwd worden, daar hoef je niet per se in de zwangerschap al mee te beginnen.

 8. Wedstrijdje doen?

  Je kunt leuk je collega’s en vriendinnen tegen elkaar opzetten en wedstrijdjes organiseren. Wie zou het goed hebben? Kijk hier eens, laat je vrienden raden hoe de baby eruit komt te zien!

 9. Mensen irriteren

  Weet je dat de mensen om je heen vaak nog ongeduldiger en nieuwsgieriger zijn dan jijzelf? Het is toch heerlijk om al die mensen nog even wat langer te laten wachten.

 10. Minder lelijke babykleding cadeau

  Mensen zijn al snel geneigd om ‘schattige’ babypakjes te kopen als ze het geslacht van jouw baby weten. Maar niet iedereen weet wat jij wel en niet mooi vindt.

 11. prenatal extra korting banner
 12. Denk niet blauw of roze

  Als je geboortekaartjes gaat filteren op geslacht, kom je toch als snel in de blauwe of roze hoek. Maar ook in een babywinkel is de keus al snel blauw of roze, als je het geslacht weet. Zolang je dit niet weet ga je veel sneller voor andere kleuren en stijlen.

 13. Geduld oefenen

  Je zult toch echt zo’n 40 weken geduld moeten hebben voor je weet of je baby een jongen of een meisje is. En dat is best lang. Een mooie manier om dat geduld op de proef te stellen dus. En dat komt goed uit, want geduld ga je als moeder nog heel veel nodig hebben.

 14. Je krijgt de leukste discussies

  Alle moeders om je heen kunnen natuurlijk precies aan je zien of je een meisje of een jongen verwacht. “O, je draagt naar voren, het wordt een jongen.” “Je hebt veel puistjes, het wordt een meisje hoor!” Jaja, het zal wel. Uiteindelijk gaan heel veel van deze ‘specialisten’ het mis hebben.

 15. Niet bang dat je je verspreekt

  Als jij het wel weet, maar de rest van de wereld (nog) niet, zal je toch echt moeten opletten met wat je zegt. Weet je zelf ook niets? Dan hoef je niet bang te zijn dat je je verspreekt.

 16. Je kunt aan iedereen de babykamer laten zien

  Aan de kamer kunnen ze toch niet zien of het een jongen of een meisje wordt, dus je hoeft niets te verstoppen.

Het lijkt mij echt heel moeilijk om zo lang niets te weten. Bij onze beide dochters kon ik niet wachten om het geslacht van de baby te weten, maar toch lijkt het me ook heel bijzonder om er pas bij de bevalling achter te komen.

Lees ook: Wat als je jouw pasgeboren baby niet mooi maar lelijk vindt?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019