sale kleertjes header
Zwangerschap

Wat je moet weten over de meegroei bh!

Dacht je dat tijdens de zwangerschap alleen je buik gaat groeien? Nee hoor, ook je borsten moeten het ontgelden. Al vanaf de tweede maand gaan je borsten toenemen in formaat en ze stoppen pas in het derde trimester met groeien. In plaats van telkens een nieuwe bh kopen, is een meegroei bh misschien wel handig. Lees hier wat je moet weten!

hema rompers

Wat is een meegroei bh?

Een meegroei bh (ook wel zwangerschapsbh genoemd) is een bh gemaakt van een rekbare en soepele stof die er speciaal voor gemaakt is om met de groei van je borsten mee te rekken.

Een goede meegroei bh biedt daarnaast ook goede ondersteuning aan je borsten. Dit kan je zien aan de bredere schouderbandjes en omvangsband. Het is heel belangrijk dat je jouw borsten goede ondersteuning biedt aangezien ze alleen maar zwaarder en gevoeliger worden. Een meegroei bh is dus zeker nooit een zinloze investering.




Wat is het verschil tussen een meegroei bh en voedingsbh?

Een meegroei bh is niet hetzelfde als een voedingsbh. Bij een voedingsbh kunnen de cups losgemaakt worden aan de bovenkant (aan het begin van de schouderband) zodat je de borst kunt ontbloten. Heel handig natuurlijk als je borstvoeding geeft.

Vaak is het materiaal ook zacht zodat het de gevoelige tepels niet irriteert. De stof is verder minder rekbaar dan bij meegroei bh’s. Je zou op zich best tijdens de zwangerschap al een voedingsbh kunnen aanschaffen, maar let er dan wel op dat de stof rekbaar is en je goede ondersteuning hebt.

Lees ook: Lekkende borsten? Dit kan je doen om het te voorkomen!

davitamon mamavitaal banner

Vanaf wanneer kan je een meegroei bh gaan dragen

Vanaf wanneer je een meegroei bh kunt dragen is een beetje persoonsgebonden. Bij sommige vrouwen gaat de groei van de borsten als een speer en bij andere wat minder. Het beste is een meegroei bh aan te schaffen als je huidige bh’s te krap gaan zitten. Wacht hier overigens niet te lang mee, want het is niet prettig om je gevoelige borsten te lang in een krappe kooi te dragen.

Meegroei bh’s zijn overigens helemaal niet duur. Koop ze trouwens niet op de groei, maar kies voor een maat die op dat moment mooi past. Hier kan je waarschijnlijk wel een paar maanden mee vooruit en misschien wel tot het eind van de zwangerschap.

Laat je desnoods adviseren in een goede lingeriezaak. Weet je wat je zoekt kijk dan eens hier online voor een groot assortiment. Kijk er trouwens niet raar van op als je later in je zwangerschap toch weer een cupmaat groter moet aanschaffen, sommige dames zijn aan het einde van de zwangerschap 2 tot 3 cupmaten toegenomen.

Lees ook: Welke kleding tijdens de bevalling? Wat trek je aan?

Bh keuzestress banner

Wat is een goede meegroei bh?

Een goede meegroei bh is gemaakt van natuurlijke, zachte en rekbare stoffen die niet te hard scheuren over je tepels en meerekken tijdens het groeien. Tevens is de stof naadloos. Verder heeft het bredere schouderbandjes en een omvangsband met 2 of 3 haakjes. De bh kan wel of geen beugels hebben, dat is afhankelijk van je eigen voorkeur.
Vaak worden vrouwen met zwaardere borsten aangeraden om met beugel te kopen. Let er dan op dat de beugels niet knellen.

Behalve het materiaal van de bh is het ook heel belangrijk dat de bh goed zit!

De meegroei bh zit goed als:

  • Je borsten mooi in de cups zitten en er niet uitpuilen. Controleer ook of dit niet gebeurt nadat je eventjes bent gaan lopen of voorover hebt gebukt (als dat nog gaat).
  • De omgang mooi aansluit. Dat je dus niet een bobbel vet en huid eronder of boven hebt zitten of de bh op je rug omhoog trekt (dan is de omvang te groot).
  • De cups hebben geen opening (waarbij ze van het lichaam afstaan), want dat betekent dat ze te groot zijn.
  • Er geen huid onder je armen ophoopt.
  • De stof van de cups redelijk glad is en geen plooien heeft.

Lees ook onze tips voor een voedingsbh voor grote maten!



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019