header banner hema
Mamma

Tips voor het vinden van de juiste beha na de zwangerschap!

Tijdens de zwangerschap zal je merken dat niet alleen jouw buik toeneemt qua omvang, maar ook je borsten. Voor sommige vrouwen best leuk, zo’n volle cupmaat, voor andere vrouwen minder fijn, een nóg vollere cupmaat. En hoe zit dat na de bevalling? Worden jouw borsten weer zoals ze waren of blijven ze anders? En hoe kan je het beste de juiste beha na de zwangerschap vinden? Lees mijn tips!

luiers met korting banner

Zijn jouw borsten veranderd na de zwangerschap?

Er zijn heel veel vrouwen die aangeven dat hun borsten zijn veranderd tijdens de zwangerschap en ze op zoek moeten naar een andere beha. En vaak zijn de veranderingen aan de borsten niet echt positief. De meeste vrouwen geven aan dat hun borsten slapper zijn geworden en iets meer hangen dan voorheen. Mijn borsten zijn wel minder stevig, maar dat kan ook omdat ik wat ben afgevallen.

Soms lijkt het alsof jouw borsten zijn veranderd door de zwangerschap, maar het kan ook komen omdat heel jouw lichaam anders is. Misschien ben je een aantal kilo zwaarder of lichter dan voor de zwangerschap. Dat heeft ook een effect op het formaat van je borsten. Hoe zit dat bij jou?
Wat gebeurt er met de cupmaat van de beha na de zwangerschap?

In de meeste gevallen zou je na de bevalling ongeveer dezelfde cupmaat terug moeten krijgen als voor de zwangerschap. Maar hier gaat wel even wat tijd overheen. Jouw borsten zijn flink gegroeid tijdens de zwangerschap en al dat klierweefsel moet weer afnemen voordat je borsten een normaal formaat kunnen krijgen.

Geef je borstvoeding dan gaan jouw borsten zich normaliseren nadat je gestopt bent. Maar je zal merken dat ze na 6 maanden al wat kleiner gaan worden.

banner billendoekjes waterwipes

Heb je na de bevalling weer hetzelfde gewicht als voor de zwangerschap, dan zal je ook ongeveer dezelfde cupmaat terugkrijgen. Maar als je zwaarder bent of lichter dan voorheen, dan zullen jouw borsten iets voller of kleiner worden.

Als je namelijk afvalt of aankomt veranderen je borsten ook omdat het vetweefsel in de borsten toeneemt of afneemt.
Sommige vrouwen geven echter aan dat ze, ondanks dat ze hetzelfde gewicht hebben als voorheen, kleinere borsten hebben gekregen door de zwangerschap.

mooi en gezond banner

Andere vorm of structuur van je borsten na de bevalling

Het is mogelijk dat je een andere beha na de zwangerschap nodig hebt, omdat je borsten zijn veranderd qua vorm of structuur.
Het is trouwens een fabel dat jouw borsten slap worden door de borstvoeding. Borsten kunnen wat slapper worden door de zwangerschap, dus ze kunnen ook slapper worden als je geen borstvoeding geeft.

Tip: Lees hier meer feiten en fabels over borstvoeding!

Tijdens de zwangerschap nemen je borsten flink toe in formaat omdat jouw borsten zich klaarmaken om later borstvoeding te geven. Dit gebeurt altijd, of je nu borstvoeding gaat geven of niet. De huid en het bindweefsel van de borsten rekken op door het toenemende klierweefsel.

Na de geboorte van de baby of na de borstvoeding, gaan jouw borsten weer slinken omdat de melkproductie en melkkliertjes afnemen. Meestal is er ook wat vetweefsel verdwenen. Dit veroorzaakt wat slappere en zachte borsten. Maar gelukkig blijft dit niet zo. Na een paar menstruatiecycli zal er opnieuw wat vetweefsel in de borsten komen wat ze weer steviger en voller maakt.

In de meeste gevallen worden de borsten nagenoeg hetzelfde als voorheen! Toch kan het voorkomen dat de borsten altijd wat slapper blijven dan voorheen. Dat is regelmatig het geval bij vrouwen waarbij de borsten flink wat cupmaten zijn toegenomen. Vaak hebben deze vrouwen ook wat striae. Dat komt omdat de huid heel erg is opgerekt.
Wanneer nieuwe bh kopen na bevalling

Wanneer kan je het beste een nieuwe bh kopen na bevalling?

Wanneer je geen borstvoeding geeft, zullen je borsten na een tijdje vanzelf weer slinken. Geef je wel borstvoeding, dan gebeurt dit pas als je stopt. Bij sommige vrouwen gaan de borsten al slinken na een half jaar (ook als ze nog borstvoeding geven).

Bh keuzestress banner

Wanneer je een beha na de zwangerschap moet kopen, is een beetje afhankelijk van jouw borsten. Maar ga niet meteen na 2 weken al een nieuwe beha shoppen, want het kan zijn dat jouw borsten nog meer gaan slinken.

Kijk gewoon goed naar je borsten. Wanneer je merkt dat de voedingsbeha of zwangerschapsbeha te groot wordt, kan je proberen of je nog een kleinere beha in de kast hebt liggen. Check goed of deze nog past. Als dat niet het geval is, kan je beter een nieuwe beha kopen.
Een beha past goed als:

  1. De borst niet onder de beha uitkomt.
  2. Je borst goed in de cup past en deze niet eroverheen puilt of dat je stof overhoudt op de borst (je ziet dan plooien, een beha hoort mooi strak te zitten).
  3. De beugel hoort mooi om de borst heen te zitten, ook aan de zijkanten.
  4. De omvang hoort niet te strak te zitten waardoor het in je huid prikt.
Bh keuzestress banner

Zo vind je de beste bh na de zwangerschap!

Merk je dat je borsten toch wat anders zijn geworden, dan kan een nieuwe beha na de zwangerschap helpen om ze optisch steviger te laten lijken. Denk aan een push up of lift up beha. Ideaal voor vrouwen waarbij de borsten wat slapper zijn geworden.

Als je echt een mooie en goede beha na de zwangerschap wilt, kan je het beste naar een lingeriezaak gaan om je cupmaat op te laten meten. De dames in een lingeriezaak kunnen je helpen de perfecte beha te vinden. Het is namelijk zo belangrijk dat je een beha aanschaft met een perfecte pasvorm die goed ondersteund en past bij jouw figuur.

Lees ook: Slimme lingerie tips voor na de bevalling!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019