header luiers van pampers met 50% korting
Mamma

Wat mensen zonder kinderen niet altijd begrijpen!

Soms lijkt het net of we van andere werelden komen, mensen met kinderen en mensen zonder kinderen. Ook al doen we nog zo ons best om ‘normaal’ te blijven nadat we ons eerste kindje hebben gebaard. Je komt er niet onderuit dat je verandert en daar snappen mensen zonder kinderen soms helemaal niks van.

beste babyfoon bol.com

Wat mensen zonder kinderen niet altijd begrijpen!

In jouw vriendenkring zijn er altijd wel mensen die (nog) geen kinderen hebben. Of misschien heb jij geen kinderen en snap je soms ook niet wat mensen met kleine kinderen toch allemaal doen.
Hieronder vind je de meest bekende dingen die mensen zonder kinderen niet altijd begrijpen.

 1. Je eet vaak al om 17.30 – 18.00 uur

  Of misschien zelfs al om 17.15 uur. Tja je kunt soms niet anders, je kind heeft honger en later eten kan niet want dan is het al bedtijd.

 2. Je drinkt veel minder alcohol, zelfs als je niet hoeft te rijden

  Veel ouders gaan minder alcohol drinken nadat ze kinderen hebben. Zelfs als ze alle tijd en rust hebben om de bloemetjes buiten te zetten zitten ze toch nog tussendoor spa rood te drinken.

  Ja, ook de ouders die normaal gesproken 3 flessen wijn achterover klokten. Waarom dat nu verleden tijd is? Omdat mega brak zijn met kinderen de meest verschrikkelijke combinatie is.
 3. Je wil vaak om 18.00 uur uiteten

  Ja zelfs als er een oppas is geregeld stel je zonder blikken of blozen voor om ‘gezellig’ lekker vroeg uit eten te gaan, terwijl voorheen 19.30 uur heel normaal was.

  Waarom? Omdat je dan wat minder laat thuis bent en iets minder brak bent als je kind om 7.00 uur aan je bed staat.

 4. Spontaan iets leuks doen zit er niet meer in

  Op een zonnige dag besluiten uren op een terrasje te zitten, zomaar even langskomen of spontaan naar de film? Het zit er gewoon niet meer in. Vaak puur om het feit dat je een kind hebt en daarom niet meer zomaar overal naar toe kan en daarnaast heb je vaak ook minder zin. Het is soms al druk genoeg.

 5. Dat je soms gewoon thuis wil blijven

  Je ouders staan altijd te trappelen om op te passen, dus in principe zou je best een weekendje weg kunnen met je vriendinnen of vaker kunnen afspraken.

  Het probleem is alleen: je wilt dit zelf niet altijd. Je bent soms al veel weg van huis, dan wil je in de weekenden of die andere spaarzame vrije dagen gewoon even de tijd nemen voor je gezin of lekker veel me-time.

 6. praat vaak over poep en plas

 7. Je praat vaak over poep en plas

  Een vraag die je misschien wel dagelijks stelt is: ‘Heeft hij nog gepoept?’ ‘Had zij een volle plasluier?’ Of deze: ‘Is het snot helder?’ Ja alles wat uit het lichaampje van je baby komt wordt uitvoerig besproken. Voor jou belangrijke informatie, voor vrienden zonder kinderen ronduit een vies onderwerp.

 8. banner billendoekjes waterwipes
 9. Je vindt poep en plas niet eens vies

  Stront van je kind op je hand, pfff daar reageer je niet eens meer op. Je veegt het gewoon af en klaar ermee. Kots van je kind opruimen? Een onder geplast bed verschonen?

  Geen probleem! De eerste keren vond je het misschien even slikken, maar na een jaartje is het zo gewoon dat je het niet eens vies vindt.

 10. Als het om je kind gaat moet je lachen om de meest stomme dingen

  Ouders vinden hun kinderen vaak ontzettend grappig en moeten lachen om werkelijk de gekste dingen. Bijvoorbeeld als hun kind scheetjes laat, stiekem zit te poepen of een woordje raar zegt. Mensen zonder kinderen snappen dit gevoel van humor totaal niet.

 11. Je hebt het mega druk thuis

  Hoeveel tijd neemt de verzorging van zo’n klein kindje nou in beslag? Nou veel! Zelfs in de begin periode waarin de baby alleen maar slaapt, ben je letterlijk dag en nacht met dat kleintje bezig. Maar ook als je kind iets ouder is bestaat je dag uit aankleden, weer naar bed brengen voor de dutjes, weer eten klaarmaken en in het mondje stoppen en de baby verschonen.

 12. Lees ook: 7 Manieren om jouw leven als moeder makkelijker te maken!

  liefde die je voelt voor een kind

 13. Dat je constant moe bent

  ‘Als je dan zo moe bent, waarom ga je dan niet gewoon een paar keer vroeg naar bed?’ Nou omdat je ook nog een beetje een leven naast je kind wilt hebben.

  beste babyfoon bol.com

  Het moment dat je kind eindelijk ligt te slapen, heb jij even tijd om e-mail te beantwoorden, het huishouden te doen, je boodschappen te halen en wat quality time met je partner of familie te hebben. En wanneer je alles hebt gedaan, blijft er nog maar weinig tijd over om goed te slapen.

 14. Je kunt niet meer altijd en lang bellen

  Was je vriendin gewend om lange telefoongesprekken met je te hebben, dan is dat nu verleden tijd. Met een kind in huis heb je simpelweg geen tijd meer om te bellen en soms niet eens om op te nemen.

 15. Dat je altijd te laat komt

  Of je nu een afspraak met kind of zonder kind hebt: ouders met kinderen komen heel vaak te laat. Of je bent al een half uur aan het zoeken naar die favoriete knuffel of je bent alle spullen aan het verzamelen, aan het wachten totdat je kind ontwaakt uit het dutje of je kind poept net alles onder. Op tijd komen met een baby is echt een enorme uitdaging.

 16. Dat het leven met kinderen soms best pittig is

  Vooral vrienden die nog geen kinderen hebben, snappen echt niet waarom je het soms toch best wel wat zwaar vindt. Dat je moe bent, chagrijnig en even geen zin meer hebt om leuk te doen. Je hebt toch kinderen, dat is toch alles meer dan waard? Klopt! Maar soms…Lees hier meer over een leven met kinderen. Droom of toch niet?

 17. De liefde die je voelt voor je kind

  Dit is misschien nog wel het belangrijkste punt dat mensen zonder kinderen niet begrijpen en ook niet kunnen begrijpen: hoe diep de liefde voor je kind gaat.

  Ik hou zoveel van mijn dochter dat ik soms het gevoel heb dat ik uit elkaar barst van liefde. Zo bijzonder, zo intens en speciaal. Dit soort liefde voel je echt alleen voor je kind.

Lees ook: Deze dingen begrijpen alleen ouders van een peuter!Bh keuzestress banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019