sale kleertjes header
Peuter

Deze dingen begrijpen alleen ouders van een peuter!

Je leven verandert als je kinderen krijgt, of je dat nu wil of niet. Natuurlijk probeer je nog leuke dingen te doen met vrienden en tijd vrij te maken voor je partner. Het hebben van een baby is een hele ommekeer. Maar het hebben van een peuter nog meer. Je zult op sommige momenten niet weten wat je mee maakt. Als ouder van een peuter weet je bijvoorbeeld dat het verschil tussen een rode en groene beker kan zorgen voor een heuse driftbui. Want sommige dingen begrijpen alleen ouders van een peuter!

21 Dingen die alleen ouders van een peuter begrijpen!

 1. Dat tot 8 uur ‘rustig’ in je bed kunnen liggen op zaterdagochtend uitslapen is!
 2. Dat om 23uur naar bed gaan op zaterdagavond helemaal niet saai is.
 3. Terwijl je kind al lang in bed ligt, zing jij nog mee met de K3-sing-a-long die je had aangezet. En je hebt het pas na een half uur in de gaten.
 4. Wakker worden met deuntjes als “Let it goooo” en “Baby shark” in je hoofd.
 5. Naar bed gaan met deuntjes als “Let it gooooo” en “Baby shark” in je hoofd.
 6. Dat de wereld even vergaat als je peuter zijn middagslaapje niet meer wil. Daar ging dat enige uurtje rust wat je nog had op een dag.
 7. banner billendoekjes waterwipes
 8. Stiekem chips, snoep of chocola eten als je peuter even niet kijkt is echt heel normaal.
 9. De manier van een boterham snijden kan de dag van je peuter maken of breken. Want o wee als hij in 4 stukken is, in plaats van 2. Of andersom. Dat begrijpt alleen een ouder van een peuter! 10. Dat je het woord “waarom?” wel kunt vervloeken. Wie heeft dat ooit bedacht? Of deze meest gestelde vragen door een peuter!
 11. Winkelen is iets wat je vooral nog voor je kinderen doet. Ook als je je voorneemt om nu echt eens iets voor jezelf te kopen, kom je weer met meer spullen voor je peuter thuis.
 12. ”Oh nee, ik wil niet dat mijn baby groot wordt” en “Ik kan niet wachten tot ze het huis uit zijn” zijn twee gedachtes die prima samen gaan 😉
 13. babyvoeding laag geprijsd banner
 14. Dat er iets aan de hand is op het moment dat je beseft dat het wel erg stil is. Variërend van stift op je behang tot 2 toiletrollen in het toilet. Stilte betekent niet veel goeds.
 15. Legoblokjes in je schoenen doen verrekte veel pijn.
 16. Je auto is een rijdende vuilnisbak. En als je hem opruimt is het na een week weer een rijdende vuilnisbak. Hoe hard je je best ook doet om dat tegen te gaan.
 17. Stofzuigen voor het eten is echt zonde van je tijd!
 18. Verjaardagen vieren is heel normaal, omdat de pop jarig is. Of beer, of konijn, of de hond. En ja, dan blaas je ballonnen op en soms haal je zelfs een taartje.
 19. Lees ook: De beste drinkbeker die niet lekt!

 20. Hoe consequent je ook zou zijn, soms kijk je even expres de andere kant op. Omdat je gewoon niet de energie hebt om weer een strijd aan te gaan.
 21. Dat je soms om 1 uur ’s middags al op de klok kijkt of het al kinderbedtijd is.
 22. En dat er momenten zijn dat je op kinderbedtijd zelf ook maar in bed kruipt.
 23. Te veel drinken als je een peuter hebt, is iets waar je de volgende ochtend nog meer spijt van hebt. Echt, een kater is killing. Maar een kater in combinatie met een peuter is niet te doen.
 24. Ziek zijn met een peuter trouwens ook niet. Ik bedoel, ooit buikgriep gehad en voor een kind moeten zorgen? Succes!

Lees ook: Deze dingen zal je als man nooit begrijpen van een zwangere vrouw!

Waarschijnlijk mis ik er nog een heleboel. En hebben jullie nog veel meer ervaringen op peutergebied. Hebben jullie nog toevoegingen? Wat begrijpen alleen ouders van een peuter?cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019