sale kleertjes header
Peuter

Musthave voor je peuter, een leer toren!

Peuters zijn gek op dingen zelf doen. “Nee mama, niet jij! Ikke. Zelluf doen!” is iets wat je in de peuterjaren veel gaat horen. En iets wat je eigenlijk wel moet stimuleren, want je kindje leert er zoveel van. Hoe lastig het soms ook is en… hoeveel geduld je er ook voor op moet brengen. Wat je echt nodig hebt in die zelf doen fase? Een leer toren, de musthave voor iedere peuter!

Wat is een leer toren?

Uiteraard is ook deze musthave over komen waaien uit Amerika, de zogenaamde learning tower. Want in Amerika pakken ze kinderen liever in bubbeltjesfolie dan de kans te lopen dat ze zich pijn doen. Maar in dit geval is het zo gek nog niet.

Met een leer toren kan je peuter veilig bij je aan het aanrecht staan om te helpen, zonder dat hij eruit kan vallen. Een leer toren kan je zelf maken, als je een beetje handig bent. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon hier kopen.
Hoe maak je een leertoren?

De meest gemaakte leer toren is de zogenaamde Ikea Hack. Hiervoor heb je een BEKVAM trapje nodig, het houten trapje dat wel in ieder huishouden te vinden is. Ook heb je een ODDVAR krukje nodig. Deze twee zet je volgens de gebruiksaanwijzing in elkaar, maar bij het krukje laat je een kant open. Daarna draai je het krukje om en schroef je deze boven op het trapje. Verf de toren in een kleurtje naar keuze en daarna hebben jullie een prachtige leertoren.

Waarvoor gebruik je een leertoren?

Nou, waarvoor niet? Overal voor. Je kindje wil helpen met eten koken? Fruit snijden of afwassen? Ook handjes wassen gaat een stuk gemakkelijker. Of samen koekjes bakken. Schuif de leer toren bij het aanrecht en je kindje kan overal heel goed bij en hij staat stevig. Veel steviger dan op een stoel of een gewoon krukje.

luiers met korting banner

Voor wie is een leertoren geschikt?

Een leer toren is geschikt voor kinderen van 1 tot ongeveer 6 jaar. Het is maar net hoe groot je kindje is en hoe graag hij wil leren en meedoen met de grote mensen. Het is het meest belangrijk dat je kindje goed zelfstandig kan staan. Al zal hij er daarvoor al snel gebruik van willen maken als klimrek. Als je kindje kan staan en zichzelf vast kan houden is het prima.

Voor- en nadelen van een leer toren

Je kindje kan heel veel leren op zijn of haar leer toren. Zo kan je kindje lekker meedoen met alle dingen die hij wil leren zonder dat jij de hele tijd op hoeft te letten of hij wel veilig staat. Het is goed voor je kindje om zich te ontwikkelen op allerlei vlakken. De zelfredzaamheid wordt er een stuk beter van en hoe meer je kindje zelf kan, hoe leuker het voor hem is toch?

De nadelen zijn er natuurlijk ook. Je kindje staat op een toren, geen meters hoog, maar toch hoger dan normaal. Dat is dus ook verder vallen als je kindje naar beneden valt. Ook staat je kindje dichter bij gevaarlijke dingen, zoals hete pannen of een scherp mes. En de leer toren neemt ruimte in, dus als je niet al te groot woont, kan het een sta in de weg zijn.

Heb jij een leer toren voor je peuter? Of had je er achteraf gezien graag eentje willen hebben? Je gaat je kindje er in ieder geval dolgelukkig mee maken, want o, wat voelen ze zich groot op hun leer toren. Letterlijk en figuurlijk.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019