sale kleertjes header
Zwanger Worden

Hoe je seksleven leuk houden als je zwanger wilt worden?

Als je zwanger wilt worden is er toch wel een activiteit van essentieel belang: seks! Dat lijkt best leuk. Vol goede moed gaan jullie aan het werk. Maar als je niet meteen zwanger bent en je al een tijdje ‘bezig bent’ kan de romantiek nogal eens ver te zoeken zijn. Hoe houd je je seksleven leuk als je zwanger wilt worden?

conceive plus discreet online bestellen banner

Hoe vaker seks hoe beter?

Zeker de mannen vinden dat baby’s maken geen probleem. En in het begin is het natuurlijk hartstikke leuk en spannend. Jullie duiken de slaapkamer in en na iedere sekspartij lig je te dagdromen, zou dit de keer zijn dat jullie een kindje hebben gemaakt?

Je bent misschien geneigd om zo vaak mogelijk seks te hebben als je zwanger wilt worden. Maar dit is eigenlijk niet zo’n goed idee. Het is verstandiger om er een dag tussen te laten. Dit is beter voor de zaadcellen van je partner. Wil je zeker weten dat je in een vruchtbare periode zit? Dan kan je eerst een ovulatietest doen.

Tips hoe je seksleven leuk houden als je zwanger wilt worden?

Zijn jullie al een aantal maanden bezig met het maken van een kindje? Dan kan de romantiek nogal eens ver te zoeken zijn. Misschien zijn jullie wel teleurgesteld of bezorgd omdat jullie kindje even op zich laat wachten. Je bent niet de enige hoor, gemiddeld duurt het zes maanden voor je zwanger bent. Je partner heeft inmiddels misschien wel het gevoel dat hij moet komen opdraven als jij een positieve ovulatietest in je hand hebt. Dat moet ook op een leukere manier kunnen toch?

 1. Houd het spannend!

  Trek een mooi lingerie setje aan, of een sexy jurkje. Hier komt je partner vast sneller van in de stemming dan van een positieve ovulatietest.

 2. Maak het romantisch

  Kaarsjes, gedimd licht en een fijn muziekje. Een veel leukere manier om in de mood te komen toch?

 3. Ovulatietest online bestellen banner
 4. Heb het niet over een baby

  Dit maakt de kans groter dat je partner denkt dat hij moet presteren. Die baby komt er echt wel, maar je hoeft het er niet in bed over te hebben.

 5. Probeer eens een ander standje

  Je hebt de grootste kan op een zwangerschap als de zaadcellen zo dicht mogelijk bij je eicellen in de buurt komen. Dus hoe dieper je partner in je komt, hoe beter. En laat voor veel mannen “op zijn hondjes” nou een van de favoriete standjes zijn?

  En ken je de magische berg al? Dit lijkt op doggy style, maar je partner buigt over je heen, zodat zijn borst op je rug ligt. Op deze manier komt hij nog dieper in je, en niet onbelangrijk: hij stimuleert je g-spot. Lees hier meer over de beste standjes om zwanger te worden.

 6. Houd het leuk

  Het leuk hebben in bed moet toch wel het hoofddoel zijn. Probeer elkaar te verwennen en heb het fijn. Probeer seks niet als een verplichting te gaan zien.

 7. Spannende plekjes

  Heb je al eens seks gehad op de keukentafel? Onder de douche? Of op de wasmachine? Op de bank? Doe eens gek!

 8. Ga een weekendje weg of op vakantie

  Een andere omgeving doet vaak goed voor iedereen. Zoek de zon op, of juist de sneeuw. Probeer even niet bezig te zijn met zwanger worden en juist wel met elkaar.

 9. Doe een spelletje

  Er zijn genoeg spelletjes voor koppels te vinden om je seksleven wat up te spicen. Bijvoorbeeld met kaartjes met spannende opdrachten erop. Je kunt ook eens een speeltje uitproberen. Of een fijne massageolie of glijmiddel wat niet zaaddodend is.

Kan jullie seksleven ook wel een boost gebruiken? Hoe graag je ook een baby wilt, probeer ervoor te zorgen dat dit niet de overhand neemt. Daar wordt het niet gezelliger en romantischer van. Hopelijk kan je met deze tips je seksleven leuk houden terwijl je zwanger wordt.

davitamon mamavitaal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019