“waterwipes
Zwangerschap

Met welke standjes word je sneller zwanger?

Zijn jullie helemaal klaar om een gezinnetje te stichten? Dan is het tijd om aan het werk te gaan samen. Leuk werk, welteverstaan. Maar het moet wel ‘even’ gebeuren. Vrijen is noodzakelijk als je een kinderwens hebt, tenminste in eerste instantie wel. Zijn er bepaalde standjes die er voor kunnen zorgen dat je sneller zwanger raakt? En zo ja, welke zijn dit dan?

beste babyfoon bol.com

Fabeltje of is het echt waar?

Je ziet het wel eens in films. Een vrouw die na het vrijen met haar benen omhoog gaat liggen om het sperma de goede kant op te sturen. Misschien doe je er lacherig over en het ziet er ook wel een beetje vreemd uit. Maar zo gek is het niet.

Blijven liggen nadat je partner is klaargekomen, is een van de tips als je zwanger wilt worden. Met je benen omhoog is dan weer niet noodzakelijk. Alhoewel een kussentje onder je bekken zeker geen kwaad kan. Het is de bedoeling dat het sperma zo dicht mogelijk bij de baarmoeder komt en daar ook blijft. Lees hier meer interessante weetjes over het sperma van de man.

davitamon mamavitaal banner

Met welk standje word je sneller zwanger?

Laat ik voor de zekerheid even duidelijk zijn: van elk standje kan je zwanger worden! Of het nu een vrijsessie van uren is, of een staand vluggertje onder de douche. Op het juiste moment kan het altijd raak zijn.

Maar er zijn zeker standjes waarbij de kans om zwanger te raken groter is. En die standjes hebben allemaal een ding gemeen: jij als vrouw moet niet bovenop! We willen dat het sperma bij de baarmoeder komt en het liefst meteen zo ver mogelijk. Als jij bovenop zit, heb je meer kans dat het sperma weer uit de vagina loopt en dat is de verkeerde kant op.

davitamon mamavitaal banner

Wil je graag zwanger worden? Probeer dan een van de volgende standjes

 1. Missionarishouding

  Deze houding is het meest bekend en wordt ook het meeste gedaan. Het is een standje dat bijna iedereen fijn vindt bij het vrijen. Omdat je elkaar aan kunt kijken is het een intieme manier van vrijen. Wat goed meewerkt is de zwaartekracht. Jouw vagina is naar beneden gericht zodat het sperma beter de baarmoederhals in kan. De penetratie kan diep, waardoor het sperma al ver bij je binnen komt en dus al een stuk van de ‘route’ heeft afgelegd.

  Ben je een beetje lenig? Doe dan je benen omhoog en leg deze over de schouders van je partner. Hierdoor kan hij nog dieper naar binnen en hoeven de zwemmers nog minder ver te zwemmen. Ook zal je vagina zich wijder openen. Dubbele kansen dus!

 2. Op z’n hondjes

  Ook wel bekend als doggystyle. Niet het meest romantische standje, maar wel erg populair. Ook om snel zwanger te worden. In dit standje kan je partner namelijk diep penetreren. Wat er voor zorgt dat het sperma goed in je baarmoeder terecht komt.

 3. Lepeltje lepeltje

  Qua zwangerschap kans geldt hiervoor eigenlijk hetzelfde als ‘op z’n hondjes’. Maar de manier van vrijen is misschien alleen iets romantischer en intiemer. Het is dus maar net waar je van houdt. Voordeel van dit standje is wel dat je makkelijk kunt blijven liggen na de daad

 4. Deep impact

  Dit standje zegt je misschien niet meteen iets. Je ligt op je rug en gooit je benen in de lucht, met je voeten over zijn schouders. Hij pakt je bij je heupen en brengt deze iets omhoog. Hierdoor ontstaat er een hoek waardoor diepe penetratie mogelijk is. En doordat je in deze hoek ligt, werkt de zwaartekracht ook weer mee.

 5. Op je buik

  Ook op deze manier vrijen kan prima als jullie bezig zijn met een kindje. Met je bekken kan je de hoek bepalen en daardoor ook hoe diep je gepenetreerd wordt.

seksleven als ouder

Andere vrij tips om sneller zwanger te worden!

 1. Het juiste moment

  Zorg ervoor dat je je menstruatiecyclus leert kennen. Door op het juiste moment te vrijen, is de kans op een zwangerschap het grootst. Dat juiste moment is rond jouw eisprong. Als je regelmatige menstruatie hebt, is de eisprong ongeveer 14 dagen voor je ongesteld wordt. Wil je zwanger worden met een onregelmatige cyclus? Dan kan je in een app jouw cyclus bijhouden, zo kan de app jouw vruchtbare dagen inschatten.

 2. Seks moet leuk zijn

  Misschien gaat het als een verplichting voelen als jullie bezig zijn met een baby. Maar ook het vrouwelijk orgasme zorgt ervoor dat je sneller zwanger wordt. Het hormoon oxytocine komt vrij en jouw baarmoeder trekt samen. Hierdoor kunnen de zaadcellen makkelijker de goede kant op zwemmen.

 3. ‘Gezonde’ hulpmiddelen

  Gebruiken jullie glijmiddel? Geen probleem, maar in veel glijmiddel zitten zaaddodende ingrediënten, dit werkt niet echt mee als je een kindje wilt maken. Lees dus even wat er allemaal in zit voor je iets gaat gebruiken. Meer weten over glijmiddel gebruiken en zwanger worden?

 4. conceive plus discreet online bestellen banner
 5. Niet elke dag vrijen!

  Jouw partner heeft te weinig tijd om goed nieuw zaad aan de maken, dus om de dag vrijen is prima.

Lees ook: Snel zwanger worden? Hier vind je nog meer vrij tips!

Er zijn dus genoeg standjes die jullie kunnen uitproberen. Houd wel in je achterhoofd dat niet alle stellen binnen een paar maanden zwanger zijn. Vaak gaat hier toch wel een half jaar of jaar overheen. Probeer het vrijen leuk te houden en ga het niet als een verplichting zien. Hoe leuker jullie het samen hebben hoe groter de kans op een zwangerschap.

blije doos banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019