header banner uc
Baby

Hoe kan je muggen verwijderen van de babykamer? Lees deze tips!

Met het mooie weer in aantocht zijn ook die vervelende prikkende insecten weer aanwezig. Vervelend voor jezelf, maar ook heel naar voor kleine kinderen. Daarom wil jij er natuurlijk alles aan doen om van de muggen af te komen. Muggen verwijderen van de babykamer, dat doe je vanaf nu gewoon met etherische olie!

beste babyfoon bol.com

Muggen op de babykamer!

Het is natuurlijk heerlijk dat de zomer er weer aan komt. Zwoele zomeravonden in de achtertuin. Zo van binnen naar buiten lopen en alle ramen en deuren open, kindjes die plonsen in het zwembadje. De barbecue aan, het ultieme zomergevoel!

Tot jij jouw baby naar bed brengt en een vervelend gezoem hoort. Je kunt zoeken tot je een ons weegt, maar die mug is nergens te vinden. Maar de volgende ochtend haal je je kindje uit bed en zit hij onder de muggenbulten. Of misschien wordt de baby ’s nachts zelfs wel wakker van die zoemende mug. Zomer is heerlijk, maar dan het liefst zonder muggen.
Muggen op de babykamer verwijderen met etherische olie

Gelukkig is er nu een hele fijne natuurlijke manier om muggen te verwijderen van de babykamer. Gebruik hiervoor etherische oliën! Het is de leukste, makkelijkste en gezondste manier om van muggen af te komen. Je verspreid ze door een stijlvolle Aroma Diffuser in de babykamer te plaatsen. Deze is zo mooi dat je hem later altijd nog in je woonkamer of eigen slaapkamer kunt gebruiken! Nog een bijkomend voordeel hiervan is dat de babykamer heerlijk fris ruikt.

muggen verwijderen natuurlijke manier

Hoe verwijder je muggen met etherische olie?

Etherische olie tegen muggen klinkt natuurlijk geweldig, maar hoe pak je dat nu eigenlijk aan?

  1. Zet je Geurwolkje minimaal een uur aan in de babykamer, voor je je kindje naar bed brengt. Let op, het advies is om geurwolkje niet te gebruiken bij baby’s jonger dan drie maanden.
  2. Gebruik 1 tot 2 druppels van een van de volgende oliën: bergamot, citroen, eucalyptus, lemongrass, sinaasappel. Ook de speciale samengestelde olie: lentebries, fris briesje, morning daisy of zomerbries zijn geschikt om muggen weg te jagen.
  3. Zet de deur van de babykamer op een kiertje.
  4. Doe het licht uit.

Je zult merken dat de muggen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ze houden namelijk niet van etherische olie met deze geuren.

philips banner babyfoon

Andere manieren om muggenbeten te voorkomen bij de baby of peuter!

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Plaats bijvoorbeeld horren voor de deuren en ramen. Als muggen niet binnen kunnen komen hoef je ze ook niet te verjagen. Is je baby onverhoopt toch geprikt en heeft hij last van de muggenbeten? Lees dan hier wat je kunt doen om de pijn van een insectenbeet bij de baby te verzachten.

Behalve muggen verwijderen van de babykamer hebben de etherische oliën nog veel meer voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je er ook jouw immuunsysteem een boost mee kunt geven? Door aromatherapie kan je minder vatbaar worden voor kwaaltjes. Ideaal, voor jezelf, maar natuurlijk ook voor jouw baby.
Als jouw baby verkouden is, kan je kiezen voor een frissere geur, die ervoor zorgt dat je kindje minder benauwd is. Zo kan je deze oliën het hele jaar door gebruiken.

nanabeebi luiertas best beoordeeld

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!