“waterwipes
Vrijen

Glijmiddel gebruiken en zwanger worden

Ongeveer 50% van de Nederlandse stellen gebruiken glijmiddel tijdens het vrijen. Echter, als jullie een kinderwens hebben is het niet verstandig om glijmiddel te gebruiken. De meeste gewone glijmiddelen die verkrijgbaar zijn bij de drogist of in de apotheek bevatten zaaddodende middelen. Dat moet je natuurlijk niet hebben, wil je snel zwanger worden. Lees daarom deze tips over glijmiddel gebruiken en zwanger worden.

clearblue testen of je zwanger bent banner

Glijmiddel gebruiken

Bijna de helft van de Nederlandse stellen gebruikt glijmiddel tijdens de seks. Glijmiddel zorgt ervoor dat de vagina vochtig blijft zodat de seks lekkerder verloopt. De belangrijkste reden om glijmiddel te gebruiken is omdat de vrouw te weinig vaginaal vocht aanmaakt waardoor het allemaal wat stroever verloopt. Dat is niet prettig voor de dames, maar ook niet voor de heren.

Om genoeg vaginaal vocht aan te maken is het belangrijk dat de vrouw opgewonden is. Een goed voorspel kan hierbij helpen. Maar misschien proberen jullie al enige tijd zwanger te worden en is de geslachtsgemeenschap eerder een moetje dan iets waar je naar uitkijkt. In dat geval zou glijmiddel erg handig zijn om de boel een beetje op gang te helpen.

glijmiddel gebruiken en zwanger worden conceive plus

Zaaddodende stoffen in glijmiddel

Op de verpakking van sommige glijmiddelen staat dat het product zaaddodende stoffen bevat. Die moet je dus sowieso niet aanschaffen als je zwanger wilt worden, maar eigenlijk is het beter om überhaupt geen glijmiddel te gebruiken.

conceive plus discreet online bestellen banner

Ook al staat het niet op de verpakking, de kans is groot dat bijna elk glijmiddel stoffen bevatten die schadelijke effecten hebben. Dit komt door de chemische samenstelling en de onnatuurlijke pH-waarde. Deze samenstellingen zorgen ervoor dat de zaadcellen minder beweeglijk worden: ze zijn dus trager dan normaal en kunnen de baarmoeder niet, of heel moeilijk bereiken. Om zwanger te worden zijn er ‘fitte’ zaadcellen nodig om de reis te maken, enige vorm van verslapping kan fataal zijn.

Alternatieven voor glijmiddel die ook niet goed zijn

Als alternatief voor glijmiddel zou je al snel naar de olijfolie, massageolie, speeksel, glycerine of plantaardige olie grijpen, maar ook dat is niet verstandig. Het is namelijk mogelijk dat ook deze middelen ervoor zorgen dat de kwaliteit van het sperma achteruit gaat. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen kun je deze dus beter achterwege laten.

libido banner

Wat is het beste alternatief voor glijmiddel gebruiken en zwanger worden?

Wil je toch een soort van glijmiddel gebruiken en zwanger worden kies dan voor natuurlijke opties. Het beste is water. Water is een natuurlijke stof. Een andere optie is via de natuurlijke weg: dus proberen ervoor te zorgen dat het vaginale vocht toeneemt.

Neem de tijd voor voorspel en vrij voornamelijk op de vruchtbare dagen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Dit zijn de dagen 2 weken voor de eerste dag van je volgende ongesteldheid. Lees hier meer over je menstruatiecyclus en eisprong.

Tip: Helpt water niet en verloopt het via de natuurlijk wijze toch wat stroef? Dan is er gelukkig nog 1 glijmiddel op de markt dat je veilig kunt gebruiken. Deze heet Conceive Plus van het merk Sasmar.
conceive plus glijmiddel zwanger worden

libido banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019