prenatalbanner sale
Zwanger Worden

Leuke en interessante weetjes over sperma!

Bij Zozwanger gaat het vooral over het vrouwelijke lichaam en over baby´s. Hoog tijd dus om de man eens centraal te zetten en dan met name die kleine mini soldaatjes die we nodig hebben om zwanger te worden. Want behalve de wetenschap dat sperma baby´s kan maken, is er nog meer te leren over dit goedje! Lees hier leuke en interessante weetjes over sperma!

conceive plus discreet online bestellen banner

15 Leuke en interessante weetjes over sperma!

 1. Het is door een Nederlander ontdekt

  Wist je dat het een Nederlander was die ontdekte dat het goedje dat hij produceert bestaat uit miljoenen kleine ‘beestjes’? Het was Antoni Leeuwenhoek (belangrijk persoon in de microbiologie) die zijn zaadlozing eens wilde bekijken onder een microscoop in 1677 en zag dat er leven in zat. Vanaf toen zijn ze veel meer te weten gekomen over voortplanting.

 2. Gekoeld bewaren!

  Je kunt sperma het beste koud bewaren, dat is ook de reden waarom de ballen (waar sperma in zit) buiten het lichaam zitten. Om de temperatuur zo laag mogelijk te houden, kunnen mannen zelf ook wat doen voor optimale kwaliteit. Nee, ze hoeven niet hun ballen geregeld te koelen, maar kunnen wel boxers en broeken dragen die niet te strak zitten en sauna bezoekjes even vermijden.

 3. Lees ook: Zwanger worden? Geef je man een boxershort kado!

  spannend kado

 4. Van baby spermacel tot volwassen cel duurt 2 maanden

  Wij vrouwen doen er circa 28 dagen over om een eitje te laten rijpen. Bij mannen duurt het 2 maanden om een spermacel te maken en uit te laten groeien tot een volwassen spermacel. Dit proces gaat overigens zonder moodswings, eet aanvallen en opgeblazen gevoel. Lucky basterds.

 5. Eén zaadlozing bevat circa 200 miljoen spermacellen

  Eèn keer klaarkomen en een man stuurt gemiddeld 200 tot soms wel 500 miljoen spermacellen op jacht. Ongelooflijk hè, zeker als je weet dat het volume van een zaadlozing slechts 1 theelepel is!

 6. de beste ovulatietest direct bestellen banner
 7. Langer dan 10 dagen geen seks, gaat de kwaliteit achteruit

  Er is een reden dat mannen redelijk vaak seks willen: als ze dat niet doen gaat de kwaliteit van het zaad achteruit! Langer dan 10 dagen geen seks, is slecht voor de zaadjes.

 8. Te vaak seks is niet goed voor de kwaliteit

  Te weinig seks is niet goed voor de zaadjes, maar te veel ook weer niet. De spermacellen zijn in topconditie wanneer er om de 2 of 3 dagen een zaadlozing is.

 9. Zaadcellen kunnen tot wel 5 dagen overleven in de baarmoeder

  Heb je als vrouw gisteren of eergisteren nog onbeschermde seks gehad met een man? Grote kans dat er nog flink wat zaadcellen in je lichaam bivakkeren. Raar idee hè? Gemiddeld 2 tot 5 dagen kunnen zaadcellen kunnen overleven in het lichaam van de vrouw!

 10. leuke feiten over sperma

 11. Buiten het lichaam overleeft sperma ook nog enkele uurtjes

  Dacht je dat zaadcellen buiten het lichaam meteen het loodje legden, dan heb je het mis. Ze kunnen buiten het lichaam een uur tot wel 3 uur overleven.

 12. Sperma bestaat niet enkel uit zaadcellen

  Sperma is geen ander woord voor zaadcellen. Het staat voor het hele goedje dat uit de penis komt tijdens het klaarkomen. Sperma bestaat voor slechts 5% uit zaadcellen, de rest is water, enzymen en voedingsstoffen.

 13. De smaak van sperma wordt beïnvloed door wat de man eet

  Voor sommigen een handig weetje over sperma. Eet de man veel rood vlees, melkproducten, uien en knoflook dan kan het zijn dat de smaak van het sperma wat bitter en zuur is. Het krijgt een zoeter smaakje als de man fruit eet 😉

 14. De snelheid van een spermacel kan oplopen tot 45 km per uur!

  Een spermacel kan een snelheid van 45 km per uur halen! Dat is sneller dan een jaguar!

 15. Verste ejaculatie is maar liefst 6 meter

  De Amerikaan Horst Schultz heeft het klaar gemaakt om zijn zaad 6 meter ver te schieten. Wie verbreekt dat record?!

 16. Middagsperma beter dan ochtendsperma

  De kwaliteit van sperma varieert lichtjes gedurende de dag. ’s Ochtends moeten ze nog even wakker worden, maar ’s middags zijn ze in topconditie! Wil je de kansen om zwanger te worden vergroten, dan kun je dus het beste in de middag seksen.

 17. Vrouwen kunnen allergisch zijn voor sperma!

  Ja, het is echt waar, vrouwen kunnen allergisch zijn voor sperma. Dit geldt voor ongeveer 5% van de dames.

 18. Sperma voor beauty en spierballen

  Sperma schijnt niet alleen een wondermiddel te zijn om een baby te verwekken, er schijnen meer speciale stoffen in te zitten. Zo wordt het gebruikt voor gezichtsverzorgingsproducten of wordt er beweerd dat je door het inslikken ervan een perzikhuidje krijgt. Daarnaast blijkt het dezelfde effecten op het lichaam te hebben als een proteïne shake.

  Misschien wel een van de bizarste weetjes over sperma…er bestaan zelfs recepten met sperma. Shake it up zou ik zeggen!

Lees ook: Tomaten eten verbetert het sperma van de man!

davitamon mamavitaal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!