Zwanger Worden

Zwangerschap plannen? Wat is de beste tijd van het jaar om zwanger te worden?

Natuurlijk moeten we allemaal blij zijn als we überhaupt zwanger kunnen worden, maar stel nou dat je de luxe hebt en je kan de zwangerschap plannen. Wanneer zou jij dan zwanger willen zijn? Wil je een zomerbaby of een winterbaby? Of heb je momenten waarop je liever niet zwanger wilt zijn? En hoe zit dat met de kosten? Is er een maand die het meest voordelig is voor een zwangere vrouw? We horen graag je mening en we zullen je verklappen wat de meest voordelige maand is om zwanger te worden.

Waarom een zwangerschap plannen?

Bij sommige stellen gaat het zwanger worden redelijk soepel. Zij hebben het grote geluk dat ze de zwangerschap enigszins kunnen plannen. Ook stellen die voor het eerst beginnen aan kinderen, willen nogal eens rekening houden met bepaalde evenementen of seizoenen als het gaat om de zwangerschap. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.

clearblue zwangerschapstest digitaal conceptie indicator

Goede reviews en geen gedoe meer met een licht streepje of niet. Deze test geeft zelfs aan hoeveel weken zwanger je bent!


Waarom deze stellen een zwangerschap plannen? Meestal puur uit sociale oogpunten. Bijvoorbeeld vrouwen die liever slank op het strand liggen in plaats van telkens neerzuilen als een aangespoelde walvis. Of je hebt vrouwen die weten dat ze veel vocht vasthouden en in de zomer al helemaal een ballon worden tijdens de zwangerschap. Nadat je deze blog gelezen hebt komt er nog een andere reden bij, namelijk de kosten. Hierover straks meer, maar we zouden eerst graag willen weten wat voor jou de beste periode is om zwanger te zijn.
beste tijd zwanger te worden

Een zwangerschap plannen? Heb dan seks rond Valentijnsdag!

Als je dan toch je zwangerschap wilt plannen, ga dan vooral rondom Valentijnsdag eens goed van bil. En dat is niet omdat het oh zo romantisch zou zijn om later tegen je kind te kunnen zeggen dat hij of zij op de dag van de liefde verwekt is.

Nee, de reden hiervoor is puur zakelijk. Zwanger worden in februari is het meest voordelig! Waarom?
Omdat je zwangerschap dan in een verzekeringsjaar valt. Zoals je waarschijnlijk wel weet verandert elke zorgverzekeraar jaarlijks de polis van de ziektekosten verzekering. Tevens moet je elk nieuw zorgjaar weer je volledige eigen risico betalen. En dan hebben we nog niet eens benoemd dat het vaak niet duidelijk is wat je het volgende jaar te wachten staat. Om die reden is het beter om je hele zwangerschap in een zorgjaar uit te zitten.

Zwanger zijn en kinderen krijgen kost immers al genoeg


Bekijk dus in december welke verzekeraar het meest voordelig is voor zwangere vrouwen en sla alvast veel kaarsen, oesters, chocolade en andere lustopwekkende supplementen in voor Valentijnsdag!
ben ik zwanger worden

Hoe lang duurt zwanger worden?

Hier is helaas geen duidelijk antwoord op te geven. Bij sommige stellen is het meteen raak, andere stellen moeten lang wachten. In het ergste geval moeten ze nog een heel traject doorlopen als het op een natuurlijke manier niet lukt. Hoe lang het duurt om zwanger te worden is afhankelijk van jouw vruchtbaarheid en die van je partner.

Daarnaast speelt het moment waarop je een eisprong hebt een essentiële rol. Immers, je bent alleen op de dag van je eisprong, een paar dagen ervoor en de dag erna vruchtbaar. Misschien besluit je vandaag dat je zwanger wilt worden. Als je toevallig morgen je eisprong hebt en je bent heel vruchtbaar, kan het zwanger worden zo gepiept zijn. Maar het kan ook nog weken duren voordat je weer een eisprong hebt. Gemiddeld hebben vrouwen om de 28 dagen een eitje klaarstaan dat klaar is voor bevruchting. Dus heb je elke 28 dagen weer een nieuwe kans.

Kan je een zwangerschap plannen?

Alle complicaties en problemen buiten beschouwing gelaten zijn vrouwen het meest vruchtbaar een paar dagen voor de eisprong, de dag van de eisprong en de dag erna. Je eisprong vindt plaats 14 dagen voor je volgende menstruatie. Het is dus belangrijk dat je jouw menstruatiecyclus goed in kaart brengt om erachter te komen wanneer je het meest vruchtbaar bent.

In de meest rooskleurige situatie kun je dus zwanger worden als je op het juiste moment seks hebt. In zekere zin zou je het dus kunnen plannen zolang je maar weet wanneer je vruchtbaar bent. Maar helaas gaat het in werkelijkheid wat lastiger en is het sowieso een waar wonder als je in blijde verwachting bent.

Je zwangerschap plannen is dus vaak niet zo aan de orde. Wat vind jij?

Reageer

Instagram

error: Inhoud is beschermd !!
luiers aanbieding pampersaanbieding