“header
Mamma

De 10 grootste ergernissen als moeder over je partner

Tijdens de zwangerschap had je misschien al ergernissen, dat houdt helaas niet op als je eenmaal bevallen bent. Of je moet iemand zijn die lekker in balans is en zich nooit ergert. Andere vrouwen (zoals ik) moeten nu eenmaal vaak zuchten en een paar keer tot tien tellen. Als je net moeder bent heb je een heel nieuw scala aan dingen die je mateloos irriteren en vaak is je partner de klos. Welke grootste ergernissen als moeder over je partner herken jij?

About you sales banner

10 Grootste ergernissen als moeder over je partner

Ik denk dat de meeste moeders wel een flink aantal dingen herkennen uit deze lijst van de grootste ergernissen na de bevalling. Voordat we erin duiken wil ik wel zeggen dat dit heus niet bij ieder gezin het geval zal zijn en dat vaders vaak echt hun best doen. Meestal komen de ergernissen voort uit slaapgebrek. Overigens heb ik deze ergernissen vergaard van vriendinnen die gewoon een goede relatie hebben, maar soms… ja soms erger je jezelf wel eens.

 1. Een van de grootste ergernissen: Hij slaapt door het huilen heen

  Je hebt samen afgesproken dat je partner naar de baby zal gaan als die wakker word. En ja hoor, daar hoor je jouw kleintje al door de babyfoon. Je wacht totdat je partner het ook hoort, maar na een paar minuten hoor je nog steeds gesnurk aan zijn kant van het bed. Zucht… Dan ga jij maar weer!

 2. cadeaus voor haar

  wehkamp sale damesmode banner
 3. Hij heeft geen borsten

  Borstvoeding is geweldig om te kunnen geven, maar soms zou je wel even een break willen hebben, ik had dat wel. En dan ergerde ik mezelf er kapot aan dat mijn man geen borsten had en geen borstvoeding kon geven en dus ook lekker kon blijven slapen.

 4. Hij laat de baby nét iets te lang huilen

  Ken je dat, jij bent ergens bezig in huis en je vent zit bij de baby in de buurt. Op een gegeven moment hoor je jouw kleintje huilen. Je gaat ervan uit dat je partner wel actie onderneemt. En dat doet hij ook, maar dan een paar minuten later dan jij zou willen. In het begin had ik mijn baby al opgepakt terwijl mijn man zei: ‘ja ik moest alleen nog dit afmaken. De baby kan wel even wachten hoor’. Later besloot ik het ‘los’ te laten en zat ik nagelbijtend te wachten tot hij eindelijk besloot om in actie te komen. Herken je dit?

 5. ergernissen over partner na geboorte

 6. Hij vergeet altijd de maat luiers of kleding

  Dat luiers een maat hebben, was voor mijn man maar een vreemd gegeven. Hij kon de maat luiers dan ook nooit onthouden en pakte vaak ‘maar wat’. Ook de juiste kledingmaat voor de baby kon hij maar niet onthouden. En als hij het eenmaal wel wist, was ze er alweer uitgegroeid.

 7. Hij snapt niet dat je vaak nieuwe kleding moet kopen

  Omdat je partner (vaak) geen weet heeft van de kledingmaat, snapt hij ook niet dat een kind heel snel uit de maat is gegroeid. ‘Heb je nu alweer nieuwe kleding gekocht?’ Deze opmerking kreeg ik vaak over me heen, gevolgd door: ‘Zo snel groeit ze toch ook weer niet!’ Wel dus. Waarschijnlijk is één van de grootste ergernissen van mannen, dat vrouwen te veel kinderkleding kopen. Ach, can you blame us?

 8. Hij belt je op met de kleinste vragen

  Mijn man kan geweldig alleen voor zijn dochter zorgen, maar in het begin moest ik vaak mijn avondje uit even onderbreken. Dan belde hij om te vragen welk potje hij moest opwarmen, waar de pyjama lag, hoeveel schepjes melk hij moest geven en wat ze nu allemaal mocht eten. Zegt misschien ook wel iets over mij, want veel ruimte voor eigen inbreng gaf ik hem ook niet echt 😉

 9. Hij trekt ze de meest bizarre combinaties aan

  Deze ergernis van moeders over hun partner kwam van een aantal vriendinnen. Hun vent trekt de kinderen de meest bizarre kleurcombinaties aan. Leuk als je jouw kind later moet ophalen!

 10. cadeaus voor hem

 11. Hij neemt niet altijd het initiatief

  Wie heeft bij jullie de slaapzakken gekocht, de tandenborstel toen het eerste tandje kwam of de flesjes waaruit je baby drinkt? Wie is de eerste hapjes gaan pureren, heeft zich verdiept in gezonde avondmaaltijden voor je kind en heeft het kinderdagverblijf uitgezocht? Precies, meestal doet de moeder dit. In ieder geval: wel in mijn omgeving.

 12. Hij maakt zich niet zo druk om dingen

  Tsja of dit een ergernis is of juist een hele goede eigenschap, dat is de vraag, maar veel vaders maken zich minder druk om dingen dan moeder. Ik kan me soms zorgen maken of mijn dochter het niet te koud heeft in die ene slaapzak of dat ze misschien toch een romper met lange mouwen moet aantrekken onder dat dunne truitje. Of dat er geen melk wordt gemaakt met heet water uit de kraan en dat de flesjes meteen afgespoeld moeten worden. Mijn man? Die doet gewoon maar wat en vindt al dat gezeur over bacteriën en te koud hebben maar onzin (niet dat hij haar midden in de winter in een T-shirt laat lopen hoor). Soms ben ik wel jaloers hoor, het scheelt een heleboel kopzorgen.

 13. Lekker wild voor het slapen gaan

  Het is geweldig als je kind eindelijk oud genoeg is om een beetje mee te ravotten en stoeien, maar om dat nou vlak voor het slapen gaan te doen…

Wat waren jouw grootste ergernissen als moeder over jouw partner na de geboorte?

baby kleertjes banner

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!