luieraanbiedingen header
Vaderschap

Waarom worden mannen niet wakker van een huilende baby?

“Hoort-ie het nou echt niet? Of doet hij alsof?” Een veel gehoorde klacht van de jonge moeders onder ons. De mannen die overal doorheen slapen. Waar jij bij het eerste geluidje van de baby al rechtop naast je bed staat, zie je dat manlief heerlijk ligt te snurken. HOE DAN?! Waarom hoor jij alles en hoort hij niets? Is het een kwestie van moederinstinct? Of ligt hij nep te snurken in de hoop dat jij wel weer naar de wakkere kinderen gaat. Kortom: waarom worden mannen niet wakker van een huilende baby?

disneybanner

Waarom worden mannen niet wakker van een huilende baby?

Omdat hij het dus niet hoort. Echt niet! We kunnen het hem niet kwalijk nemen, want hij kan er gewoon niets aan doen. Het Britse onderzoeksbureau Mindlap heeft hier een aantal onderzoekers op losgelaten. Dit is helaas wel een jaar of 10 geleden, dus of de man ondertussen zo veranderd is dat dit gedateerd is?
Dat zal nieuw onderzoek moeten uitwijzen. Feit is dat door het onderzoek is aangetoond dat vrouwen vanuit hun onderbewustzijn reageren op het geluid van een huilende baby, terwijl ze slaapt. Het bijzondere hieraan is dat de vrouw niet de moeder van het huilende kind hoeft te zijn. Vrouwen reageren direct op een huilende baby door het moederlijk instinct. Sowieso worden vrouwen sneller wakker en slapen ze moeilijker weer in dan mannen doen.

beste babyfoon bol.com

Waar worden mannen wel wakker van?

Deze onderzoekers hebben ook uitgezocht waar mannen dan wel wakker van worden. Staat er bij ons vrouwen op nummer 1 de huilende baby, bij mannen is dat een autoalarm. Die huilende baby komt bij de mannen zelfs in de hele top 10 niet voor!
Zoek de verschillen:
Waar worden mannen wel wakker van

Lees ook: 13 Dingen die je als man nooit zal begrijpen van een zwangere vrouw!

Waardoor is dit verschil tussen mannen en vrouwen ontstaan?

Deze verschillen stammen volgens de onderzoekers nog uit de oertijd. Heel, heel vroeger, waarin de mannen met een knuppel en pijl en boog op pad gingen om de maaltijd te vangen. De tijd waarin de vrouw voor de kinderen zorgde, en dus alerter was op gevaar voor hun kroost. De mannen focusten zich op gevaar van buitenaf (autoalarm?).

Zo zien vrouwen ’s nachts beter, terwijl mannen overdag beter zien (als ze gingen jagen). Mannen zouden mede hierom dus beter getraind zijn in ‘natuurlijke’ geluiden, zoals de wind. Of je nou wilt of niet, je bent gewoon niet de enige die met dit ‘probleem’ moet dealen. Nog steeds worden vrouwen 3x zo vaak wakker dan mannen als het op huilende kinderen aan komt. En de vraag is maar of dit ooit gaat veranderen.

Je kunt natuurlijk gewoon wachten tot je man ’s nachts wakker wordt van de huilende baby, of hem een por in zijn rug geven en zeggen dat het nu een keer zijn beurt is. Maar feit is dat veel meer van deze ‘onzichtbare’ taken op onze schouders terecht komen.

top 5 beste babyfoons banner

Verschillen tussen mannen en vrouwen!

Wie stuurt de verjaardagkaartjes naar jarige neefjes en nichtjes? Wie koopt nieuwe onderbroeken, broodtrommels en haar elastiekjes? En wie doet überhaupt de boodschappen, of zorgt er in ieder geval voor dat ze besteld worden of dat het lijstje klaar ligt?

Ja, als er een nieuwe parasol moet komen, of een nieuwe tv, wasmachine, auto. Dan is de man ineens van de partij, maar dat zal ongetwijfeld weer met ‘gevaar van buitenaf’ en oerinstinct te maken hebben.

Verschillen tussen mannen en vrouwen zullen er dus altijd blijven. Maar de vraag “worden mannen niet wakker van een huilende baby” zou je dus van tafel kunnen vegen. Nee, dat worden ze niet. Waarom ze de kinderen overdag ook 9 van de 10 keer niet horen is trouwens nog niet onderzocht.
Want geef toe, hoe vaak geef jij antwoord op de vraag van je kind terwijl je man in dezelfde ruimte zit?

Lees ook: Tips voor mannen om de zwangerschap door te komen!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019