sale kleertjes header
Vaderschap

Eerste Vaderdag! Wat is leuk om te geven?

Vaderdag komt er aan. Zijn jij en jouw partner het afgelopen jaar voor het eerst ouders geworden? Dat is dit voor je partner dus zijn eerste Vaderdag. Maak er een feestje van en verras de kersverse papa. Met al onze tips voor leuke Vaderdag cadeaus gaat dat vast lukken.

disneybanner

De eerste Vaderdag, bijzonder moment!

Of jullie kindje nu 2 weken oud is, of bijna een jaar. Jouw partner viert dit jaar zijn allereerste Vaderdag! En dat is best wel een mijlpaal. Heeft hij jou goed verwend met Moederdag? Of moet hij dat nog een beetje leren? Het moment dus om hem even te laten zien hoe je dat precies doet, dan weet hij meteen wat volgend jaar de bedoeling is. 😉

Er hoeven echt geen dure cadeaus gekocht te worden, al mag dat natuurlijk best als je dat leuk vindt. Maak er gewoon een gezellige dag van, op de aller eerste Vaderdag van je partner!

Lees ook: Leukste gegraveerde sieraden voor mama en papa!

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Eerste Vaderdag! 10 Leuke cadeau tips!

 1. Alles met “I love papa” erop kan natuurlijk niet ontbreken

  Trek jullie kindje een I love papa romper aan, of geef hem een T-shirt met beste papa er op.

 2. Fotoshoot

  De meeste mannen houden er helemaal niet van, een fotoshoot. Maar een eerste vaderdag is toch iets om vast te leggen? Geef daarom een “deurshoot“. Deze fotoshoot is (sinds Corona) helemaal hip, aangezien we de laatste tijd de meeste tijd achter onze voordeur hebben doorgebracht. En het voordeel, een deurshoot duurt niet lang.
 3. Uitslapen

  Als er iets is wat hij waarschijnlijk sinds hij vader is niet meer gedaan heeft is het uitslapen! Dus sta zelf op als jullie kindje wakker wordt en maak een lief Vaderdag ontbijtje. Kunnen jullie dat gezellig samen in bed opeten.

  Je kunt trouwens ook een bord laten bedrukken, bijvoorbeeld met een foto van je partner en jullie kindje. Hoe leuk is het dat hij tijdens het eten ineens die foto tevoorschijn ziet komen?

 4. Een mooi sieraad

  Een stoere ring of een mooie armband, misschien met de naam of voorletter van jullie kindje erin verwerkt? Daar wordt de kersverse papa vast blij van.

 5. Het boek “97 adviezen vaders & dochters (of zonen)

  Dit leuke boek staat boordevol tips en adviezen hoe je jet opvoeden als vader het beste kunt aanpakken. Schrijf voorin een persoonlijke boodschap namens jezelf en jullie kindje voor een bijzonder eerste Vaderdag cadeau

 6. Is jullie kindje bijna oud genoeg om voorop de fiets te mogen?

  Geef papa dan een fietsstoeltje voor voorop of achterop de fiets cadeau. Vaders fietsen vaak rond op de mamafiets van de mama. Maar het is toch veel leuker als op zijn eigen fiets ook een stoeltje zit?

 7. Abonnement op een tijdschrift

  En dan een cadeaubon waarbij hij zelf kan kiezen. Is hij gek van voetbal of motoren? Wat hij ook leuk vindt, een tijdschrift is altijd leuk om in je vrije tijd even doorheen te bladeren.

 8. Happy Socks

  Altijd leuk, een paar van die blije sokken. En wat nog leuker is, je hebt nu ook matching happy socks! Zo kunnen vader en kind dezelfde sokken aan! Al zal het kind in kwestie dan nog wel even iets moeten groeien.

 9. Een dagje weg, misschien als gezin, of juist niet!

  Is hij al maanden niet met zijn vrienden de hort op geweest omdat hij dat niet eerlijk vond tegenover jou? Stuur hem dan nu een dag of avond op pad, jullie hebben het allebei nodig om af en toe even geen ouder te zijn.

 10. Gereedschap, of een barbecue

  Klinkt afgezaagd misschien, maar als je partner daar nou heel blij van wordt? Misschien zit hij al maanden te klagen dat zijn boormachine het niet meer goed doet, dan wordt hij waarschijnlijk dolgelukkig van een nieuwe.

Nog meer tips nodig? Lees dan hoe je de kersverse papa kan verrassen!


lAlles voor je baby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019