“banner
Zwanger Worden

6 Tips om op te letten bij een zorgverzekering en jouw zwangerschap in 2020!

Elk jaar zijn de maanden november en december erg belangrijk als het gaat om je zorgverzekering. Het is namelijk hét moment dat je kunt overstappen, bijvoorbeeld omdat je zwanger bent en een andere zorgverzekeraar beter bij jouw wensen past. Zo zou je bepaalde zorgkosten aanvullend kunnen verzekeren, maar het kan ook zijn dat je nu gewoon al goed zit. Lees hier tips waar je op moet letten bij een zorgverzekering en jouw zwangerschap in 2020.

Zwangerschapskleding mamalicious banner

Waarom is het belangrijk om naar je zorgverzekering te kijken als je zwanger wilt worden in 2020?

Het is sowieso verstandig om jaarlijks je zorgverzekering even opnieuw te bekijken en te vergelijken met andere zorgverzekeringen. De polis kan namelijk veranderen waardoor je misschien ergens anders voordeliger uit bent.
Daarnaast is elke zorgverzekering weer net even anders als het gaat om aanvullende verzekeringen. En dat is nu net wat belangrijk is om te weten als je zwanger bent of wilt worden!

De vergoedingen die je krijgt vanuit de basisverzekering zijn bij elke verzekeraar hetzelfde. Als je zwanger bent krijg je aardig wat zorgkosten vergoed, denk aan de controles bij de verloskundige, thuisbevalling, ziekenhuisbevalling met medische indicatie, echo etc. Lees hier meer over de vergoedingen vanuit de basisverzekering.

Wat belangrijk is voor jouw zorgverzekering en zwangerschap in 2020 is kijken naar hetgeen dat niet standaard vergoed wordt en of je hier gebruik van wilt maken. Wil je bijvoorbeeld sowieso in het ziekenhuis bevallen (dus zonder medische indicatie), dan wordt dat niét vergoed vanuit de basisverzekering.
Aangezien deze kosten behoorlijk kunnen oplopen is het verstandig hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten.

de beste ovulatietest direct bestellen banner

Maar deze aanvullende verzekering verschilt per zorgverzekeraar qua prijs en inhoud. Bij sommige zorgverzekeraars zijn de aanvullende verzekeringen best duur en verzeker je soms zorgkosten die je niet eens maakt. En bij andere zorgverzekeraars zijn de aanvullende verzekeringen meer opgedeeld. Bij FBTO bijvoorbeeld, daar kies je uit 11 modules voor alleen de aanvullende zorg die bij jou past. Je betaalt dus alleen voor wat je kiest!
zorgverzekering en zwangerschap 2020

Tips voor de zorgverzekering en jouw zwangerschap in 2020

Ben je heerlijk in verwachting of hoop je dat dit in 2020 gaat gebeuren? Bekijk en vergelijk je huidige zorgverzekering met andere en zorg dat je voordelig uit bent én de zorg krijgt die je nodig hebt. Lees vooraf deze dingen die je moet weten over zorgverzekering en zwangerschap.
Hier de tips met punten waarop je moet letten bij een zorgverzekering en jouw zwangerschap in 2020!

 1. Bereken je nieuwe premie

  Bereken eerst je nieuwe premie van je huidige zorgverzekering.

 2. Wat valt niet onder de basisverzekering?

  Bekijk welke kosten van je zwangerschap of bevalling niet vergoed worden door het basispakket en of je die nodig gaat hebben. Denk aan: kraampakket, ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie, gedeelte van de kraamzorgkosten, zwangerschapscursus, hulp van lactatiekundige etc.

 3. Bereken of je de extra premie kosten eruit haalt

  Sommige kosten zijn zo laag, dat je deze er niet eens uithaalt met de aanvullende verzekering. De extra premie kosten van de aanvullende verzekering zijn dus in totaal hoger dan de zorgkosten die je zou maken. Bereken dus eerst of je de extra premie er wel uithaalt.

 4. Ziekenhuis bevallen zonder medische indicatie, kies voor aanvullend!

  Wil je sowieso in het ziekenhuis bevallen zonder dat dit medisch gezien nodig is? Dan is een aanvullende verzekering wel handig. Een ziekenhuisbevalling is namelijk duur!

 5. Vergelijk zorgverzekeraars

  Als je weet wat je aanvullend wilt verzekeren is het verstandig om zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo kan je de meest voordelige zorgverzekering voor 2020 uitkiezen.

 6. Vergelijk aanvullende verzekeringen

  Laatste tip waarop je moet letten bij een zorgverzekering en jouw zwangerschap, vergelijk de inhoud en kosten van de aanvullende verzekeringen. Alleen een vergoeding voor een ziekenhuisbevalling terwijl je óók een zwangerschapscursus wilt volgen en borstvoeding wilt geven, is bijvoorbeeld niet voldoende. Zorg er dus altijd voor dat je voor alles verzekerd bent wat je nodig gaat hebben.

Dit is een samenwerking.

davitamon mamavitaal banner
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!