zozwanger adverteren
Zwanger Worden

Hoe maak ik een vrouw zwanger?

Als jullie graag een kindje willen is het handig dat niet alleen de vrouw hiermee bezig is, maar ook de man zijn steentje bijdraagt. Een kindje krijgen doe je immers samen! Er zijn veel mannen die graag een kind willen. Ze weten dat hiervoor seks nodig is, maar wat komt er eigenlijk nog meer bij kijken? Wil je antwoord op de vraag ‘Hoe maak ik een vrouw zwanger?` lees dan vooral verder.Wanneer word je het snelst zwanger?

Hoe maak ik een vrouw zwanger? Soms denken mensen dat zwanger worden een eenvoudige aangelegenheid is, maar dat is niet bepaald het geval. Hoewel veel films en series je doen geloven dat vrouwen snel en in één keer zwanger kunnen worden, is er in werkelijkheid wel wat meer werk aan de winkel.

Zo is een vrouw ‘maar’ een weekje per maand vruchtbaar (als ze een regelmatige cyclus heeft) en speelt de zaadkwaliteit en de gezondheid van jullie beide een grote rol. 

Als je de kansen op een baby wilt vergroten is het belangrijk dat de basis goed is en dat houdt onder andere in, een gezond lichaam:

 • Zorg voor een gezond gewicht met een BMI tussen de 18,5 en 25.
 • Doe aan voldoende lichaamsbeweging, minimaal dagelijks een half uur matig intensief.
 • Weet wanneer de vruchtbare dagen van de vrouw zijn (ken haar menstruatiecyclus)
 • Eet gezond en gevarieerd door bijvoorbeeld de richtlijnen van de schijf van vijf te volgen.
 • Stop met roken en drugsgebruik.
 • Drink niet meer dan 1 tot 2 glazen alcohol per dag.

bevruchting tips wanneer snelst zwanger

7 Bevruchting tips: Hoe maak ik een vrouw zwanger?

Als je antwoord wilt op de vraag, ‘hoe maak ik een vrouw zwanger’ dan is het goed om ervoor te zorgen dat jullie vrijpartij zo efficiënt mogelijk verloopt. Lees daarvoor onderstaande bevruchting tips.

 1. Weet wanneer je partner vruchtbaar is

  Als je een baby wilt moet je natuurlijk wel vrijen op het moment dat je vrouw vruchtbaar is. Dit is rond haar ovulatie.

 2. Heb met regelmaat seks, maar niet te vaak

  Eén maal seks hebben in de vruchtbare periode van je vrouw is wat weinig, maar elke dag is ook weer niet goed. Het beste is om de dag of om de 3 dagen.

 3. Vrij met plezier

  Vooral stellen die wat langer bezig zijn hebben soms de neiging om deze vrijpartijtjes als een ‘moetje’ te zien en daar is natuurlijk niets aan. Dit kan leiden tot erectieproblemen.

  Mocht je hier last van hebben, schaam je niet maar bekijk wat je eraan kunt doen! Het helpt om niet alleen seks te hebben voor een baby, daar is voor een man niets opwindends aan en het is juist belangrijk dat de man zin heeft en daarbij ook klaarkomt. Bij de vrouw is het minder belangrijk dat zij een orgasme krijgt, al is het natuurlijk wel leuker voor haar. Seksuoloog drs. Chris Coster zegt hierover: ‘Het vrouwelijk orgasme is niet noodzakelijk om zwanger te raken. Hoewel sommige onderzoekers van mening zijn dat het vrouwelijk orgasme een belangrijke rol speelt in het proces van zwanger worden. Men denkt dat de functie van het vrouwelijk orgasme oorspronkelijk was bedoeld om de eisprong te stimuleren.’

 4. Zorg voor een optimaal standje

  Het optimale standjes om zwanger te worden is de missionarishouding, ‘op z’n hondjes’ en lepeltje-lepeltje. In deze standjes is de penetratie het meest diep en zit de penis dus het dichtste bij de baarmoeder.

 5. Denk aan voorspel

  Voeg wat voorspel toe zodat jullie beide opgewonden zijn. Een opgewonden vrouw is vochtiger en in deze vochtige omgeving gedijen de zaadcellen het beste. Tevens schijnt de kwaliteit van het zaad ook beter te zijn als de man opgewonden is.

 6. Blijf nog even nagenieten

  Vrouwen hebben na de seks de neiging om meteen naar de wc te gaan, dat is jammer omdat veel spermacellen dan verloren gaan. Het is beter dat de vrouw na de seks nog even 10 minuutjes blijft liggen om de kans op een zwangerschap te vergroten.

 7. Zorg voor goede zaadkwaliteit

  De kwaliteit van het zaad kun je verbeteren door gezond te leven, niet te roken, weinig alcohol te drinken en geen drugs te gebruiken. Vermijd daarnaast strak ondergoed, hete baden en laat die sauna ook even zitten. Als laatste is te vaak klaarkomen ook niet bevorderlijk. Laat het handwerk dus even achterwege zodat je zaadballen tijd hebben om goede nieuwe spermacellen te ontwikkelen.

Word je zwanger van voorvocht?

Hoe maak ik een vrouw zwanger, door zaadlozing natuurlijk, maar let op! Dat betekent niet dat vrouwen niet zwanger kunnen worden van voorvocht. Het gebeurt maar zelden, maar het komt voor. Voorvocht kan namelijk spermacellen bevatten en mocht daartussen een ware kampioen zitten, dan zou die het eitje kunnen bevruchten. In principe is er maar 1 spermacel voor nodig!

Lees ook: Waarom ook mannen niet altijd zin hebben in seks!

vadersschapsverlof 2019