sale kleertjes header
Zwangerschap

Omgaan met een zwangere vrouw!

Een zwangerschap is niet zomaar iets. Het is een invasie. Het verandert je leven, je lichaam en je gedrag. Dit is absoluut niet makkelijk en daarom zijn zwangere vrouwen ook niet altijd even makkelijk. In één keer heb je een andere vrouw of vriendin die je nog niet kende. Wat je moet doen? Lees hier onze tips zodat je goed kunt omgaan met een zwangere vrouw.

startersbox zwitsal banner

Omgaan met een zwangere vrouw en haar hormonen

De grote boosdoener van alle ellende zijn de zwangerschapshormonen. Deze hormonen toveren je lieve vrouw van tijd tot tijd om tot een emotionele draak die je met één blik zo de grond in kan boren. Het mengelmoesje van extra oestrogeen, hCG en progesteron hebben een grote invloed op het lichaam en humeur van je vrouw.
Zo zorgt hCG voor sterk wisselende emoties, misselijkheid en vermoeidheid, wat natuurlijk een top combinatie is voor een heel slecht humeur. Daar komt bovenop de effecten van oestrogeen die de eetlust aanwakkert en een onweerstaanbare trek kan veroorzaken. Progesteron zorgt ervoor dat je partner nog meer vermoeid raakt.

Kortom: moe + constant honger + misselijk + emotionele achtbaan = een nachtmerrie voor elke man!

Maar ook voor de zwangere vrouw! Zij weet ook bij god niet wat ze met zichzelf aan moet en botviert dit ongenoegen op jou.

De belangrijkste tip voor omgaan met een zwangere vrouw die bol staat van de hormonen?

Laat haar razen en tieren, huilen en chagrijnen. Ga er niet tegenin, biedt zo weinig mogelijk weerstand en blijf lief en attent (maar dan natuurlijk weer niet té lief, dat vindt ze waarschijnlijk ook weer irritant). Ga niet in verdediging, zeg niet dat ze zich aanstelt of onredelijk is. Laat het over je heen komen. Geloof me: dat is het beste.

kleertjes sale 70

Hoe kan je een zwangere vrouw ontlasten?

Als partner van een zwangere vrouw sta je eigenlijk een beetje aan de zijlijn terwijl zij het ‘zware werk’ doet. Zij draagt jullie kind en daarbij tijdelijk alle verantwoordelijkheid. Dat is best wel even een dingetje.

Daarnaast zal ze naar gelang de zwangerschap vordert, steeds minder kunnen. Die buik kan behoorlijk in de weg zitten. Als je goed wilt omgaan met een zwangere vrouw is haar ontlasten al een heel goed begin. Hoe?

Door wat meer klusjes in huis op je te nemen. Al heeft ze zwangerschapsverlof, dan nog zou ze het fijn vinden als je haar helpt. Denk bijvoorbeeld aan de boodschappen, bedden opmaken (zeer lastig om te doen met dikke buik) en wat schoonmaak werk. Vooral het schoonmaakwerk waarbij gebukt, gehurkt of gebalanceerd moet worden (ladder) kun je beter van haar overnemen. Haal ook alles wat ze nodig heeft wanneer jullie samen op de bank zitten. Dat opstaan is echt veel moeite.

Als je vrouw vraagt of ze dik is geworden zeg dan altijd: ‘Schat je bent prachtig zwanger, je bent niet dik.’ Bij mij werkte het.

beste babyfoon bol.com

Tips voor mannen tijdens zwangerschap

Kerels opgelet, want hieronder staan een paar waardevolle tips voor mannen over omgaan met een zwangere vrouw:

 1. Toon interesse

  Een zwangerschap is een behoorlijk ‘ver van je bed show’ voor mannen. Je hoeft en gaat het nooit meemaken. Je voelt er nog niet zoveel bij en dat is voor de zwangere vrouw lastig. Zij voelt al liefde voor die kleine spruit en heeft een hechte band. Jij niet en sommige mannen doen daar ook geen moeite voor.

  Zeer frustrerend! Dus aai een keer over de buik. Praat tegen het kindje en probeer jezelf te beseffen dat daar jouw kind in zit.

 2. Probeer je in te leven

  Hoe zou jij het vinden als je elk uur naar de wc moet? De hele dag. Dag in dag uit. Hoe zou jij het vinden om met een buik in bierfust formaat rond te waggelen die constant in de weg zit? Zou jij het leuk vinden als je emoties ervoor zorgen dat je een natte dweil wordt? Nee toch? Nou je partner ook niet!

  Ben eens een goede vent en probeer jezelf in te leven in je vrouw door bijvoorbeeld wat artikelen over zwangerschap en zwangerschapshormonen te lezen.

 3. Zorg dat je fris ruikt!

  Avondje stappen met je maten of een uitgelopen vrijdagmiddagborrel? Op zich niets mis mee, maar vergeet niet dat je vrouw nu een enorm goed reukvermogen heeft. En niets is zo vies als naast een vent liggen die stinkt naar zweet en bier. Even onder de douche springen kan dus zeker op prijs gesteld worden. Poets je tanden en lig wat verder van haar af.

 4. Klus op tijd

  Moeten er nog dingen gedaan worden in huis? Zorg alsjeblieft dat deze op tijd af zijn en niet een paar weken voor de uitgerekende datum. Daar krijgt je vrouw namelijk echt stress van nu ze zwanger is.

 5. Geef complimenten en vrij met liefde

  Zoals ik al zei: een zwangere vrouw voelt zich niet meer aantrekkelijk en dat kan leiden tot onzekerheid. Laat haar dus mooi voelen door complimenten te geven en alsjeblieft: weiger nooit seks, dat is een ware ramp. Je baby voelt er echt niets van.

Lees ook: 12 Dingen die je als vader eerder had willen weten over de geboorte van de baby!

Tips van vrouwen over omgaan met een zwangere vrouw

7 Tips van vrouwen over omgaan met een zwangere vrouw!

Als laatste nog wat sterke tips van vrouwen die zwanger zijn geweest (en het dus als geen ander weten) over hoe omgaan met een zwangere vrouw.

 1. Geef geen kritiek

  Kritiek geven is een dikke vette no go. Goed omgaan met een zwangere vrouw is heel veel complimenten geven. Een zwangere vrouw voelt zich totaal niet sexy of aantrekkelijk met die dikke buik en 100 liter extra vocht. Je hoeft dus niet te zeggen dat ze er niet zo charmant uitziet, dat weet ze zelf ook wel. Laat haar lekker in haar kloffie zonder make-up rond banjeren. Het is maar tijdelijk

 2. Haal wat ze wil hebben!

  Vrouwen kunnen een intense trek hebben in een specifiek product. Wil je punten scoren, koop dan precies dat product. En geloof me: ga niet een andere variant halen, maar haal precies wat ze vraagt.

 3. Ga niet te vaak stappen

  Je hoeft echt niet alle alcohol te laten staan, maar ga ook niet telkens voor haar neus jezelf vol laten lopen. Zeker niet als je vrouw ook wel van een drankje houdt. Telkens met je vrienden de kroeg in duiken is ook absoluut niet leuk voor haar en eigenlijk best egoïstisch.

 4. Geef altijd dit antwoord

  Als je vrouw vraagt of ze dik is geworden zeg dan altijd: ‘Schat je bent prachtig zwanger, je bent niet dik.’ Bij mij werkte het.

 5. Heb heel veel geduld en veer mee

  Het codewoord is: geduld hebben. Laat haar maar haar ding doen, het heeft geen zin om tegenstand te bieden. Heb geduld, tel tot tien en veer met haar mee. Moeten de dakgoten in één keer schoongemaakt worden, prima. Moet het onkruid tussen de tegels uit, regel het. Dan kan ze misschien iets beter slapen.

 6. Steun haar in haar wensen

  Ook al heb je zelf misschien een voorkeur voor een thuisbevalling, als zij iets anders wil steun haar dan. Laten we eerlijk zijn: zij moet het doen.

 7. Laat haar zichzelf verwennen

  Laat haar lekker shoppen voor wat zwangerschapskleding kopen en zeg niet ‘heb je alweer iets nieuws gekocht?!’ Die opmerking wekt veel irritatie. Het is belangrijk dat je vrouw zich comfortabel voelt en dat is nu eenmaal in zwangerschapskleding.

  Geef haar ook de gelegenheid om lekker naar de pedicure, manicure, schoonheidssalon of kapper te gaan zonder dat ze zich schuldig voelt. Ze heeft het verdiend en geloof me: ze voelt zich echt even stukken beter.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019